Som rekryterare eller TA (Talent Acquisition) inom techbranschen har kompetensbristen länge varit stor vilket har gjort det utmanade att attrahera techkompetens. Därför har framgångskonceptet för många företag varit att utöka sina egna TA specialister som arbetar proaktivt med techrekrytering – specialister som har visat sig vara minst lika utmanade att hitta.

Hur kan man bära sig åt om man som företag har ett stort behov av att hitta techkompetens snabbt, men har en utmaning att hitta de rätta TA specialisterna?

På Ants investerar vi i potential snarare än i erfarenhet – vi anställer dem som är villig att lära sig och utvecklas i en snabb takt. Vi kan stolt säga att vi under en lång tid har utbildat våra egna anställda och investerat i juniora talanger. Nyckeln är ett gediget onboarding program och kontinuerlig kompetensutveckling. 

Nu vill vi på Ants dela med oss av vårt framgångsrika koncept med dig. Därför har vi tagit fram ett 6-månaders onboarding program för nya talanger inom techrekrytering.

Läs mer och anmäl dig här.

 

Att hålla en arbetsintervju med en tech-kandidat kan kännas både spännande och läskigt, speciellt om du själv inte är särskilt teknisk och knappt vet skillnaden mellan data och dator! Hur får man ut den informationen man behöver av kandidaten, när det känns som man talar olika språk? 

Den 8 april kan du delta på vår utbildning inom intervjuteknik och lära dig allt du behöver veta för att med självförtroende kunna bedriva kvalitativa och pricksäkra arbetsintervjuer med techkandidater.

Läs mer och köp din biljett här

Behovet av rekryterare inom IT har växt enormt mycket de senaste åren. Det har vi inte minst sett bland våra kunder. Från att de flesta kunder för bara några år sedan var renodlade techbolag, till idag då företag inom alla branscher är i behov av att rekrytera IT-kompetens. Nu har vi även börjat med utbildningar för att sprida vår kunskap inom IT-rekrytering. Vi vet att behoven och förutsättningarna skiljer sig, och därför skräddarsyr vi utbildningen efter er.

Efter en uppstart där vi identifierar vad just ni är i behov av så sätter vi igång med planeringen av utbildningen.

Rekrytering med Ants

Våra specialistområden

Vi har specialister inom en rad olika kompetensområden. Tillsammans med er skräddarsyr vi en utbildning som passar ert behov.

Copywriting

En utbildning som fokuserar på att hitta budskap som väcker en reaktion, innehåller relevant information samt skapar en relation med framtida kandidater. Utbildningen passar rekryterande funktion och innehåller praktiska moment med syftet att skapa nya tankesätt i ert skriftliga rekryteringsmaterial. Vi vill inspirera och dela med oss av verktyg som har gett oss som bolag framgång.

Sourcing

Sourcing, search, uppsökande rekrytering – kärt barn har många namn! I denna utbildning diskuterar vi utmaningen att sourca på en konkurrensutsatt marknad. Du får handfasta tips för hur du på innovativa
sätt kan nå ut till rätt kandidater. Vi behandlar sourcing på LinkedIn, GitHub och Google, och ger dig tips på användbara verktyg och plugins. Kanske har ni en nystartad TA-funktion som behöver lära sig grunderna, eller så behöver ni nya sätt att lokalisera och anknyta nya talanger för att möta er jakt på ny kompetens?

Intervjuteknik

I den här utbildningen stöttar vi er i konsten att förbereda, utföra och efterbearbeta en kvalitativ intervju med era kandidater. Vi går igenom vanliga fällor, do’s & don’ts samt ger er konkreta tips och verktyg som kan hjälpa er att sälja in er som bolag och samtidigt få ut det ni vill av kandidaten under intervjun.

Rekryteringsprocess

Vi arbetar kontinuerligt för att driva kvalitativa rekryteringsprocesser som ger rätt förutsättningar för effektiva och lyckade tillsättningar. Här har vi tagit fram våra bästa tillvägagångssätt hur man sätter upp en
rekryteringsprocess och skapar struktur i sitt arbete. Målet är att sprida kunskap och ge konkreta exempel om hur vi skapar pricksäkra samt fördomsfria processer, med kandidatupplevelse i fokus.

Employer Branding

På dagens arbetsmarknad är det viktigt att kunna stå ut i mängden. Vi hjälper er se över aktiviteter och insatser som kan stärka ert Employer Brand, samt sätter en strategi på området anpassat för ert bolag. Syftet med detta är att stärka ert varumärke som arbetsgivare samt flytta upp er i kandidaternas top of mind. Vi kan även hjälpa er sätta upp en process för pre- och onboarding av nyanställda.

Teknik

För en oinsatt inom teknikens värld kan de olika språken, ramverken och cloud-leverantörerna vara svåra att hålla reda på. Därför har vi tagit fram ett specialistomårde inom teknik där vi ger er grunderna och de termer som tech-rekryterare bör känna till för att förstå sin målgrupp och kunna attrahera rätt kandidater. Syftet är att öka både kunskap och intresse för teknikområdet.

Datadriven rekrytering

En hjärtefråga hos Ants är att jobba datadrivet genom att mäta det vi gör. På så sätt kan vi snabbt ta action i vårt sökande efter talanger. Denna utbildning ger dig verktyg och tillvägagångssätt för att bli mer datadriven i dina rekryteringsprocesser. Målet är att utifrån datan kunna kvalitetsutveckla processer, fatta rätt bestut & prognotisera i processerna.

 

Kontakta oss om ni är intresserade av att gå en skräddarsydd utbildning eller läs mer här. 

Det var bra kvalité rakt igenom och så värdefullt!
– Malin Segelström, Consultant Manager på Sylog (utbildning i sourcing)

Intervjutillfället är inte bara en möjlighet för er att samla information om en kandidat och se hur väl den matchar in på den profilen ni söker, det är även ett tillfälle för er att sälja in er själva som bolag och skapa ett intresse hos kandidaten. Under utbildningstillfället går vi bland annat igenom:

Vi hjälper er med konkreta verktyg för att kunna skapa och bibehålla en så träffsäker rekryteringsprocess som möjligt med fokus på just intervjuerna. Inte bara det ni ska tänka å under själva intervjun men också vad ni bör tänka på före och efter en intervju. Vi hjälper även dig som inte är tekniskt lagd hur man kan utvärdera teknisk kompetens med olika verktyg – Så att ni har bästa möjliga underlag att kunna ta ett beslut på.

Utbildningen är inte bara riktad mot er TA/rekryteringsfunktion utan är i många fall utförd mot utvecklare, team leads eller andra intressanter som inte sitter med rekrytering dagligen. Utbildningen kan erbjudas både som en paketerad utbildning som är mer generell men även som en skräddarsydd utbildning där vi evaluerar er process idag och kommer med våra insikter, både gällande intervjutekniken men även det material ni använder. I den skräddarsydda utbildningen kan även några av våra andra kompetensområden ingå, vänligen se dem här: Skräddarsydda utbildningar för ditt företag

Fyll i kontaktformuläret nedan om ni är i behov av att förbättra er intervjuteknik, eller läs mer om hur vi jobbar med rekrytering. 

För att lyckas attrahera topptalanger inom branscher där konkurrensen om spetskompetens är stor, är det av största vikt att du som rekryterare når fram och sticker ut med ditt budskap. Eftersom stor del av kontakt sker via aktivt uppsökande av rätt kandidat kan vi även addera vikten av att det budskapet är personligt och relevant för just den personen. Utbildningen är riktad mot er som aktivt approcherar kandidater och även skriver annonser för att locka till er talang och innehåller:

Syftet är att ge inspiration, kunskap och verktyg för att hitta nya tillvägagångssätt i skapandet av jobbannonser och kandidatmail. Fokus kommer att ligga på att hitta rätt budskap som väcker reaktion, innehåller relevant information samt skapar en relation med framtida kandidater. Detta kommer att varvas med praktiska övningar som vi hoppas leder till nya tankesätt i ert skriftliga rekryteringsmaterial.

Utbildningen kan erbjudas både som en paketerad utbildning som är mer generell men även som en skräddarsydd utbildning där vi tillsammans med er anpassar utbildningens innehåll och struktur efter era behov. I den skräddarsydda utbildningen kan även några av våra andra kompetensområden ingå, vänligen se dem här: https://ants.se/kunskapsbanken/skraddarsydda-utbildningar-for-ditt-foretag/

Fyll i kontaktformuläret nedan om ni är i behov av att förbättra er kompetens inom Copywriting!

Läs mer om hur vi arbetar med IT-rekrytering. 

Vi har utformat en utbildning i IT-sourcing där vi varvar teori och diskussion med praktiska övningar för att ge er verktygen att hitta de bästa talangerna inom IT. Under utbildningens gång behandlar vi:

Syftet är att ge kunskaper, färdigheter och verktyg som behövs för att komma igång och lyckas med sourcing. Vi går igenom kursmoment som berör grundprinciper och arbetsmetoder för att framgångsrikt hitta och attrahera er målgrupp. Efter genomförd utbildning har du konkreta verktyg och tips för att lyckas hitta och attrahera bristkompetenser i din IT-rekrytering. 

Utbildningen är riktad både mot dig som inte har suttit med sourcing tidigare, eller gått över till att fokusera på IT-sektorn. Den är även nyttig för dig som jobbat med sourcing ett tag och behöver nya insikter och inslag i ditt dagliga arbete. Utbildningen kan erbjudas både som en paketerad utbildning som är mer generell men även som en skräddarsydd utbildning där vi tillsammans med er anpassar utbildningens innehåll och struktur efter era behov. I den skräddarsydda utbildningen kan även några av våra andra kompetensområden ingå, vänligen se dem här: Skräddarsydda utbildningar för ditt företag

Fyll i kontaktformuläret nedan om ni vill lära er mer om sourcing.

Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️


    Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.