HR Tech

Vi hjälper er att skapa moderna och digitala lösningar som förenklar och moderniserar ert HR-arbete. Med hjälp av våra HR Tech-konsulter kan vi ge er det stöd ni behöver för att kunna fatta rätt beslut för er organisation och personal.

Vi hjälper er att skapa moderna och digitala lösningar som förenklar och moderniserar ert HR-arbete. Med hjälp av våra HR Tech-konsulter kan vi ge er det stöd ni behöver för att kunna fatta rätt beslut för er organisation och personal.

Våra kunder är främst Tech-organisationer som är en start up, scale up eller en större organisation som befinner sig i en tillväxt- eller digital transformation. Vi är gärna med på er resa från start eller vid ett senare skede och ser till att HR arbetet bedrivs datadrivet, strukturerat, automatiserat och med fokus på det allra viktigaste i organisationen – människorna. Genom HR Tech insatser sparar ni tid och resurser genom att vara kostnadseffektiva, ni skapar även bra underlag för att kunna fatta affärsmässiga beslut.

Vi har en lång erfarenhet av att jobba med techbolag och vet hur viktigt det är för HR och tech- avdelningarna att ha ett tight samarbete. Ants HR Tech hjälper er att navigera rätt i dagens arbetsliv. Behöver ni stöd i att mäta olika HR-insatser eller implementera HR-system, men inte vet vilket system som passar just er organisation? Vi finns här för att guida er i allt! Vårt mål är att vara er HR-partner och stöttepelare i alla HR-relaterade frågor. Oavsett vad ni behöver hjälp med så är vår främsta målsättning att hjälpa er skapa en organisation där medarbetarna frodas, utvecklas, trivs och vill stanna.

Vi är specialister inom HR Analytics, Employee lifecycle, Leadership, Strategic Recruitment, Digital HR och Employer Branding. Läs mer om de olika paket vi erbjuder nedan.

Klara sitter vänd mot en person vi bara ser bakhuvudet på. De diskuterar HR Tech.

HR Analytics

För att fatta rätt affärsmässiga beslut är det viktigt att besluten grundar sig i data. Våra HR Tech-konsulter hjälper er att hitta rätt, sett till vilka områden ni behöver mäta. De väljer ut rätt verktyg åt er vilket gör att ni kan läsa och tolka resultaten för att sedan kunna fatta rätt beslut. Exempel på vad ni kan mäta är bl.a. personalomsättning, rekryteringsprocess och konverteringsgrader, medarbetarnas välmående, sjukfrånvaro, ESI (Employee Satisfaction Index) och eNPS (Employee Net Promoter Score) dvs. hur nöjda era medarbetare är. Vi ser till att ni har rätt verktyg på plats och att ni vet hur ni kan använda verktygen på det mest effektiva sättet.

 

Lyssna på Emma Forsberg berätta om Ants HR Tech i Techrekpodden:

Employee lifecycle

Er HR Tech-konsult kan hjälpa er att sätta upp ett flöde för både pre-boarding, onboarding och offboarding-process för att säkerställa att de nyanställda såväl som de nuvarande medarbetarna får en positiv medarbetarupplevelse. Genom att skapa en strukturerad onboardingprocess bäddar ni in de nyanställda i er kultur och organisation. Employee lifecycle hjälper er att skapa lojala och motiverade anställda som förhoppningsvis väljer att stanna i er organisation länge.

Har ni tänkt på hur viktigt det är att även anställda som kommer tillbaka från en längre frånvaro får en fin start? Genom re-boarding undviker ni att de känner sig bortglömda och de får den bästa nystarten. Vi hjälper er att skapa en bra process för att återinföra medarbetarna till arbetet igen, vilket även förbättrar deras upplevelse och ökar deras motivation.

Våra HR Tech-konsulter hjälper er även att sätta upp kompetensutvecklingsaktiviteter, exempelvis utbildningar och workshops för era medarbetare och ledare. Genom att satsa på kompetensutveckling säkerställer ni att era medarbetare får möjlighet utvecklas och växa inom er organisation, vilket i slutändan gör att era medarbetare stannar längre.

Genom att satsa på Employee lifecycle tillsammans med våra HR Tech-konsulter och ständigt vidareutveckla de olika momenten ökar ni chanserna till att skapa nöjda och motiverade medarbetare som blir bättre och effektivare i sitt arbete. De anställda som väljer att sluta för att testa andra utmaningar blir ”happy leavers” och kommer mest troligt att prata gott om er som arbetsgivare. Vem vet, kanske kommer de tillbaka längre fram?

Leadership

Ett framgångsrikt ledarskap är nyckeln till nöjda medarbetare och en välfungerande kultur där anställda motiveras och utvecklas. När er organisation växer i snabb takt behöver ni starka och stabila ledare som står stadigt medan allt runtomkring förändras. Duktiga och engagerade ledare formas med stöd från organisationen och HR-funktionen. Vi möjliggör det genom ledarskapsutbildningar, coachning och en struktur som får vardagen att gå ihop och fungera bättre. Våra HR Tech-konsulter hjälper er att sätta upp tydliga processer och ramar samt ger era ledare rätt förutsättningar och verktyg som gör att de kan kvalitetssäkra sitt ledarskap. Vi hjälper er även att definiera ledarskapsprinciper och sätta ert specifika ledarskap.

Våra HR-konsulter har den kompetens och erfarenhet som krävs för att stötta och coacha era ledare i deras dagliga utmaningar. Er HR Tech-konsult håller workshops och ledarskapsutbildningar som är skräddarsydda och anpassade till er organisation och ert behov. På så sätt stärker ni era ledare och hjälper dem att bemöta nuvarande och framtida utmaningar.

Fem personer som arbetar med HR Tech sitter i ett mötesrum och har en workshop.

Kom i kontakt med oss

Behöver du hjälp att utveckla din HR-funktion? Kontakta oss genom knappen nedan, så hör vi av oss!

Strategic Recruitment

Rätt person på rätt plats, visst är det lättare sagt än gjort? Med en bra och framgångsrik rekryteringsstrategi ökar era chanser till att hitta rätt medarbetare till er organisation, som väljer att stanna och som är med på er resa och utvecklar företaget tillsammans med er. För att en rekryteringsprocess ska vara framgångsrik är det viktigt att den är högkvalitativ. Felrekryteringar innebär stora kostnader för organisationen, men med hjälp av Strategic Recruitment undviker ni biases, sätter magkänslan åt sidan och är konsekventa i ert urval.

Vi är experter på strategisk rekrytering och våra HR Tech-konsulter hjälper er att skräddarsy kvalitativa och effektiva rekryteringsprocesser som gör att både ni och kandidaterna uppskattar processen. Vi kan utforma en rekryteringshandbok, skräddarsydd efter er organisation, som ni kan luta er mot under processens gång. Er HR Tech-konsult arbetar med kompetensbaserade intervjuer, psykometriska tester och kvalitativa arbetsprov för att säkerställa att ni i slutändan väljer rätt kandidat och att kandidaten får en bra kandidatupplevelse.

Digital HR

Digital HR har många fördelar, det bidrar bland annat till ett mer effektivt arbetssätt och vi ser ett extra stort behov av detta nu när distans eller hybridarbete har blivit allt vanligare.
Med rätt typ av system kan ert HR arbete digitaliseras, automatiseras och moderniseras, samtidigt som det är användarvänligt både för dig som arbetsgivare och för era anställda. Våra HR-konsulter hjälper er att välja rätt system utifrån ett identifierat behov i organisationen.

Våra HR Tech-konsulter är experter på olika digitala lösningar som är skapade för att förenkla HR arbetet. Exempelvis hjälper vi er att digitalisera avtalssignering, medarbetarundersökningar, LMS (Learning Management System) och tester för rekrytering. Vi hjälper er att digitalisera och automatisera era processer för att tidseffektivisera, bla genom att lägga mindre tid på det administrativa pappersarbetet och frigöra tid till annat värdefullt arbete, samtidigt som ni sparar in på kostnader och kan nå era affärsmål på ett mer effektivt sätt.

I en bransch där konkurrensen är stor om arbetskraften behöver bolag idag komplettera sitt rekryteringsarbete med långsiktiga Employer Branding-strategier för att attrahera och behålla personal.

Employer Branding

Techbranschen har en konkurrenskraftig arbetsmarknad och för att lyckas attrahera och behålla denna typ av kompetens behöver företag komplettera sitt rekryteringsarbete med en långsiktig Employer Branding-strategi. Att bygga ett starkt arbetsgivarvarumärke handlar inte bara om att attrahera nya talanger, för det är minst lika viktigt att se till att behålla sin befintliga personal.

Ants HR Tech-konsulter hjälper er organisation att sticka ut från era konkurrenter genom att skräddarsy strategier och aktiviteter som stärker ert arbetsgivarvarumärke. Employer Branding-arbetet börjar på insidan, genom att utvärdera och medvetandegöra hur era anställda upplever er som arbetsgivare. Våra HR Tech-konsulter hjälper er att identifiera interna ambassadörer som gör att engagemanget kring er organisation ökar och det goda ryktet sprider sig. Ett inlägg på LinkedIn som en medarbetare väljer att lägga upp anses vara mer genuint och trovärdigt än om det är företagssidan som lägger upp inlägget. Det i sin tur kan bland annat generera fler ansökningar från potentiella kandidater då kännedomen kring ert företag ökar.

Vi hjälper er även att stärka ert arbetsgivarvarumärke externt, detta görs delvis genom regelbunden produktion av relevant innehåll och en närvaro i sociala medier. Er HR tech-konsult ser även till att ni deltar på relevanta event där ni får connecta med framtida medarbetare eller kunder. På så sätt breddar ni även ert nätverk långsiktigt. Personen ni pratar med på en relevant mässa kanske inte är aktuell just nu, men väljer att höra av sig till er om ett halvår då personens arbetssituation kanske förändrats. Vi ser även till att ni jobbar med sponsrade kampanjer i sociala medier och hjälper er att sätta upp en attraktiv karriärsida.

Kontakta oss om ni är i behov av att stärka upp er organisation eller HR-funktion! Vi möjliggör detta med hjälp av en HR Tech-konsult från Ants som blir er partner inom HR och Tech. Tillsammans ser vi till att ni får rätt hjälp och att er HR-funktion får bästa möjliga förutsättningar för att kunna prestera och stötta organisationen och medarbetarna.

Vill du veta mer om HR Tech? Kontakta oss!

idany rekryterare

Ida Ulvenfalk

HR Tech Manager

ida.ulvenfalk@ants.se 0704920431 Linkedin

Emma Forsberg

COO Ants HR Tech

emma.forsberg@ants.se 0705179393 Linkedin
Person sitter med sin dator i sitt knä och pratar samtidigt med någon utanför bild.

Vanligt förekommande frågor om HR Tech

Vad är HR Tech?

Det är som det låter, kopplingen mellan HR och Tech. Idag finns det många lösningar för att underlätta arbetet för HR. Vi ser även att det finns stora vinningar i att HR och utvecklingsteamet arbetar i nära samarbete.

Hur kan man arbeta med HR Tech?

Det finns många delar i området. Vanligt är att arbeta med att modernisera HR-system, HR Analytics, automatisera rekryteringsprocessen samt Talent Management.

Vilka borde arbeta med HR Tech?

Ofta finns det ett stort behov av att stärka upp sin HR-funktion på tillväxtbolag där området inte prioriterats. Där finns stora vinningar i att arbeta aktivt med att behålla sin personal.

 

 

 

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!