Head of Development

Rekrytera Head of Development med Ants

Rekrytera Head of Development

Att rekrytera en Head of Development kräver en genomtänkt och noggrann rekryteringsprocess. Om rätt person kommer in i rollen kan det ge många positiva fördelar då arbetet ofta innefattar ledarskap över utvecklingsteamet som har stor påverkan i vilken riktning bolaget tar. Vi på Ants är vana vid rekrytering av Head of Development och vet att vår metod för av Executive Search fungerar. 

Arbetsuppgifterna för en Head of Development består ofta av att ansvara för och leda utvecklingsteamet. Där ingår att ta tekniska beslut, coacha teamet i rätt riktning, rekrytering av ny IT-kompetens och resursplanering. Det är en komplex roll i och med att det både krävs ledarskap för att coacha teamet och hög teknisk kunskap. Personen är involverad i både rekryteringsbeslut och inverkan på om den nuvarande personalen vill stanna. Det innebär att ett stort ansvar ligger på Head of Development hur mycket avdelningen kan växa.

Rekrytera Head of Development med Ants

Ants modell för en lyckas rekrytering

Vid rekrytering av en Head of Development är det viktigt att säkerställa att det blir en lyckad rekrytering. Rätt person kan ta utvecklingen till nya höjder, medans en felrekrytering kan leda till motsatt effekt och stora kostnader.

Kompetensbristen har gjort det till en utmaning att rekrytera inom IT. Ants rekryteringsmodell vid rekrytering av Head of Development går ut på ett uppsökande kontaktarbete mot relevanta profiler. Eftersom vi arbetar datadrivet i vår rekrytering så kan vi sätta rätt förväntningar mot våra kunder. Det ger oss även möjlighet att felsöka och arbeta agilt under processens gång. När vi märker att något går fel, som att kandidater hoppar av vid ett visst steg, så kan vi vara snabba på att förändra oss för att nå ett lyckat resultat. Vid tyngre roller inom Chefsrekryteringar är det extra viktigt att snabbt kunna förändra sig för att säkerställa en lyckad rekrytering. Det kan även vara aktuellt att lägga till ett case eller ett passande test för att säkerställa att rätt person rekryteras.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!