Rekrytera Chief Commercial Officer

Benjamin och Saga är glada över att arbeta med Executive Search och att diskutera hur man bäst rekryterar Chief Commercial Officer

Att rekrytera Chief Commercial Officer (CCO) kan vara en svår nöt att knäcka då roller likt detta är av bred karaktär och omfattas av en mängd olika uppgifter och ansvarsområden. Just kombinationen av ledarskap och rätt branscherfarenhet kan vara svår att hitta, och är ofta begränsad till en specifik pool av kandidater.

För att lyckas nå ut till dessa kandidater är det därav viktigt att hitta vad som gör just ert företaget sticka ut ur mängden, och använda det i sitt kontaktarbete mot relevanta profiler. Ants metod vid rekrytering av Chief Commercial Officer är väl beprövat och vi hjälper er gärna i arbetet med att hitta rätt person för arbetet med att driva bolagets vidare affärstillväxt!

Ludvig pratar om att rekrytera Chief Commercial Officer

Vad gör en Chief Commercial Officer?

En Chief Commercial Officer, även känd som CCO, är en roll vars huvudsakliga uppgift är att se över ett bolags utveckling och kommersiella strategier, vilket innefattar aktiviteter som exempelvis involverar Produktutveckling, Kundservice, Marknadsföring och många fler aktiviteter som driver arbetet med bolagets affärstillväxt. Rollen tenderar dock att variera från bolag till bolag, där rollens karaktär kan skiftas mot att lägga större fokus på specifika aktiviteter vilka är bolagsrelaterade.

 

Ants modell vid rekrytering Chief Commercial Officer

Vid rekrytering av Chief Commercial Officer är det särskillt viktigt att säkerställa att det blir en lyckad rekrytering. Rätt person kan ta bolagets affär till nya höjder, medans en felrekrytering kan leda till motsatt effekt och stora kostnader.  
 

För att lyckas med rekryteringsarbetet krävs ett gediget nätverk, en tydlig process och ett tätt samarbete med kunden. Vi har under de senaste åren rekryterat hundratals ledare och är idag specialister inom Executive Search, inte minst inom techbranschen. Vår långa erfarenhet inom techrekrytering är till fördel för oss och våra kunder vid rekrytering av Chief Commercial Officer. . 

Då rollen som Chief Commercial Officer tenderar att variera väldigt mycket är det viktigt att ha en tydlig kravprofil när du ska rekrytera, något vi på Ants Executive har mångårig erfarenhet av att ta fram och kalibrera.  Utöver en gedigen kravprofil är det även av vikt att följa en tydlig metodik, där vi på Ants Executive har tre huvudsakliga nycklar som ingår i vår arbetsmodell vid Executive Search: 

 • Vi arbetar i kundens namn och på plats hos kund.
  Detta gör att vi förstår er organisation bättre och kan därmed ge våra kandidater en genuin och korrekt bild av ert bolag. Detta leder även till ett nära samarbete med er vilket är något vi alltid strävar efter i våra partnerskap med kund. När många arbetar på liknande sätt idag är det i detaljerna det sitter.

 • Vi är specialister.
  Under flera år har vi arbetat med techrekrytering vilket givit oss god insikt i hur vi kan hitta, bygga relation och boka bra intervjuer med den målgrupp du riktar dig mot.

 • Vi är agila i vårt arbete.
  Vi arbetar datadrivet och kan genom detta optimera vårt arbete i realtid. Genom vår långa erfarenhet som specialister är vi agila i varje uppdrag vi tar oss för. Alltid i nära dialog med dig som kund. En stor fördel med att arbeta datadrivet är att vi kan utgå från vår data och se om någon del i processen måste förändras för att nå målet med en lyckad rekrytering.
   

Läs mer om hur vi arbetar med Executive Search. 

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Följ vårt nyhetsbrev

  Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

  Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

  Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!

   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.