Rekrytera Chief Commercial Officer

Benjamin och Saga är glada över att arbeta med Executive Search och att diskutera hur man bäst rekryterar Chief Commercial Officer

Att rekrytera Chief Commercial Officer (CCO) kan vara en svår nöt att knäcka då roller likt denna är av bred karaktär och omfattas av en mängd olika uppgifter och ansvarsområden. Just kombinationen av ledarskap och rätt branscherfarenhet kan vara svår att hitta, och är ofta begränsad till en specifik pool av kandidater.

För att lyckas nå ut till dessa kandidater är det därav viktigt att hitta vad som gör just ert företaget sticka ut ur mängden, och använda det i sitt kontaktarbete mot relevanta profiler. Ants metod vid rekrytering av Chief Commercial Officer är väl beprövat och vi hjälper er gärna i arbetet med att hitta rätt person för arbetet med att driva bolagets vidare affärstillväxt!

Ludvig pratar om att rekrytera Chief Commercial Officer

Vad gör en Chief Commercial Officer?

En Chief Commercial Officer, även känd som CCO, är en roll vars huvudsakliga uppgift är att se över ett bolags utveckling och kommersiella strategier, vilket innefattar aktiviteter som exempelvis involverar Produktutveckling, Kundservice, Marknadsföring och många fler aktiviteter som driver arbetet med bolagets affärstillväxt. Rollen tenderar dock att variera från bolag till bolag, där rollens karaktär kan skiftas mot att lägga större fokus på specifika aktiviteter vilka är bolagsrelaterade.

Ants modell vid rekrytering Chief Commercial Officer

Vid rekrytering av Chief Commercial Officer är det särskilt viktigt att säkerställa att det blir en lyckad rekrytering. Rätt person kan ta bolagets affär till nya höjder, medans en felrekrytering kan leda till motsatt effekt och stora kostnader.

För att lyckas med rekryteringsarbetet krävs ett gediget nätverk, en tydlig process och ett tätt samarbete med kunden. Vi har under de senaste åren rekryterat hundratals ledare och är idag specialister inom Executive Search, inte minst inom techbranschen. Vår långa erfarenhet inom techrekrytering är till fördel för oss och våra kunder vid rekrytering av Chief Commercial Officer.

Då rollen som Chief Commercial Officer tenderar att variera väldigt mycket är det viktigt att ha en tydlig kravprofil när du ska rekrytera, något vi på Ants Executive har mångårig erfarenhet av att ta fram och kalibrera. Utöver en gedigen kravprofil är det även av vikt att följa en tydlig metodik, där vi på Ants Executive har tre huvudsakliga nycklar som ingår i vår arbetsmodell vid Executive Search:

    • Embedded Experts: Vår arbetsmetod präglas av intimt och flexibelt samarbete med kunderna, oavsett om det sker digitalt eller ansikte mot ansikte. Genom denna strategi försäkrar vi oss om att rätt talang kopplas till din organisation, skapande långsiktiga partnerskap baserade på förtroende.
    • Attraction Strategy: Med vår avancerade attraction strategy, som kombinerar unika sourcingstrategier och AI-drivna annonser, engagerar vi techbranschens främsta kandidater. Vi stärker ditt arbetsgivarvarumärke långsiktigt genom att lyfta fram ditt företags unika fördelar och visa ett autentiskt intresse för kandidaterna.
    • Datadriven Insights: Vår metodik omfattar en djupgående analys av realtidsdata för att optimera och driva framgångsrika rekryteringsprojekt. Genom att anpassa våra strategier efter datadrivna insikter garanterar vi noggranna prognoser och välgrundade beslut, vilket för att vi kan leverera bra resultat.

Läs mer om hur vi arbetar med Executive Search.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!