Rekrytera IT-chef

Personal på Ants, executive search, rekrytering inom IT - techproffs

Rekrytering av IT-chef

Rekrytera IT-chef i Stockholm med hjälp av en specialist är självklart för de flesta. När man rekryterar en IT-chef, utvecklingschef, team lead eller annan roll inom IT-management behöver man stöd både strategiskt och operativt. Oftast behöver man framför allt hjälp med att attrahera rätt sökanden men även i att utvärdera de kandidater du får in i din process. Det är avgörande för varje IT och tech-organisation att hitta rätt chefer och ledning. Därmed viktigt att lyckas med rekrytering IT-chef. Ants Executive har gedigen erfarenhet av chefrekrytering, framför allt i Stockholm men även i Göteborg och Malmö.

Så lyckas du med rekrytering IT-chef Stockholm

För att lyckas med en rekrytering av en IT-chef krävs de specialiserade metoderna som vuxit fram inom techrekrytering och IT-rekrytering i kombination med mer generella utvärderingsmetoder som länge använts inom rekrytering.

Rekrytera IT-chef genom Talent Acquisition – Säkerställ att du får rätt kandidater

Alltid när man rekryterar inom tech och IT så kommer en utmaning vara att de sedan många år tillbaka råder stor brist på de kompetenser man eftersöker. När digitaliseringen tog ordentlig fart så blev behovet av de som skulle utföra digitaliseringen såsom utvecklare och programmerare, testare, it- och systemarkitekter, drifttekniker och dylikt. Självklart växte då även behovet av ledare och chefer på området.

Dock har den mest akuta bristen sin tyngdpunkt bland utförarna och en av de svårare roller du kan rekrytera idag är en erfaren ren codare. För att säkerställa en framgångsrik rekrytering av IT-chef bör du ha en researcher som utför det omfattande arbetet med headhunting och personlig research som är kärnan i all framgångsrik Talent Acquisition.

En annan framgångsfaktor är vidare att arbeta med strukturerade tipsprogram så att man får maximal effekt av det nätverk man alltid har bland befintliga anställda i en organisation.

Som vid all rekrytering kommer annonsering vara viktigt. Riktigt stor effekt får man dock endast om man skapar en annonseringsstrategi med riktad målgruppsanpassad annonsering i sociala medier.

Två personer från Ants står bredvid varandra och samtalar om att rekrytera IT-chef med Ants Executive.

Utvärdera egenskaper som krävs hos en IT-chef

I all rekrytering av chefer så är utvärdering av kandidater en stor del av framgången. Redan i de första dialog med målgrupper bör man ha ett budskap som lockar till sig rätt personer. Det gäller även att budskapet stämmer väl överens med vad som passar det unika bolaget, den speciella avdelningen och det uppdrag IT-chefen kommer få när man väl är på plats. Om kandidater har rätt uppfattning om tjänsten redan från början kommer det gynna alla parter.

Tester, case och referenser är avgörande för utvärderingen av en IT-chef. Analytisk test, anpassade case samt personlighetstester brukar vara motiverade i samband med rekrytering av en chefsroll såsom IT-chef.

I all chefsrekrytering är det självklart att man bör jobba tillsammans med ett specialiserat proffs. När det dessutom är inom området IT och tech så är det än mer så att framgång nås bäst när man kombinerar eget engagemang med ett specialisera och tryggt upplägg tillsammans med ett bra IT-rekryteringsbolag. Ants är marknadsledande när det kommer till att rekrytera IT-chef. Rekrytera IT-chef tillsammans med Ants är ett tryggt steg mot en framgångsrik techorganisation.

Kontakta oss så får vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig att bygga en framgångsrik organisation med chefer, utvecklare och tekniker.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!