Rekrytera Chief Communication Officer

Hugo lyssnar in på Saga gällande rekrytering av Chief Communication Officer

Att rekrytera Chief Communications Officer (CCO) kan vara en svår nöt att knäcka då roller likt detta är av bred karaktär och omfattas av en mängd olika uppgifter och ansvarsområden. Just kombinationen av ledarskap och rätt branscherfarenhet kan vara svår att hitta, och är ofta begränsad till en specifik pool av kandidater.

För att lyckas nå ut till dessa kandidater är det därav viktigt att hitta vad som gör just ert företaget sticka ut ur mängden, och använda det i sitt kontaktarbete mot relevanta profiler. Ants metod vid rekrytering av Chief Communications Officer är väl beprövat och vi hjälper er gärna i arbetet med att hitta rätt person för arbetet med att driva bolagets vidare affärstillväxt!

Vad gör en Chief Communications Officer (CCO)?

En Chief Communications Officer (CCO) är en ledande befattningshavare som ansvarar för att utveckla och implementera en organisations kommunikationsstrategier. Detta inkluderar att hantera organisationens offentliga image, samt övervaka interna och externa kommunikationskanaler. CCO fungerar ofta som den primära talespersonen för organisationen och representerar företaget för media och allmänheten. CCO ansvarar också för att hantera organisationens PR, företagskommunikation och marknadsföringsinsatser och kan vara involverad i krishantering. I vissa organisationer kan CCO också vara ansvarig för investerarrelationer och samhällsrelationer.

Benjamin och Sophie samtalar om arbetet med rerkytering Chief Commercial Officer

Ants modell vid rekrytering av Chief Communications Officer

I arbetet med att rekrytera Chief Communications Officer gäller det att få en gedigen uppfattning för hur marknaden ser ut. Genom gedigen due diligence och marknadsanalys, ser vi på Ants Executive till att vara förberedda att möta dem utmaningar som kan uppstå vid rekrytering av Chief Communication Officer.

Ants rekryteringsmodell vid rekrytering av Chief Communication Officer går ut på ett uppsökande kontaktarbete mot relevanta profiler. Eftersom vi arbetar datadrivet i vår rekrytering så kan vi sätta rätt förväntningar mot våra kunder. Det ger oss även möjlighet att felsöka och arbeta agilt under processens gång. När vi märker att något går fel, som att kandidater hoppar av vid ett visst steg, så kan vi vara snabba på att förändra oss för att nå ett lyckat resultat. Vid tyngre roller inom Chefsrekryteringar är det extra viktigt att snabbt kunna förändra sig för att säkerställa en lyckad rekrytering. Det kan även vara aktuellt att lägga till ett case eller ett passande test för att säkerställa att rätt person rekryteras.

Läs mer om hur vi arbetar med Executive Search.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!