Digital HR

Person sitter i soffa med dator i knät och jobbar med Digital HR

Vad är Digital HR?

Begreppet digital HR innefattar precis som det låter de delar som redan finns på plats men som kan göras digitala. Digital HR kommer med många fördelar för organisationen och medarbetarna, eftersom att ta nästa steg inom HR leder organisationen till nästa nivå. Att digitalisera HR-arbetet handlar egentligen inte om en teknisk förändring, utan snarare om en beteendeförändring.

Värdet av att modernisera och digitalisera HR

Det finns många olika digitala verktyg och system inom HR, eftersom det är ett brett område. Gemensamt för samtliga system är dock att de effektiviserar och underlättar det administrativa arbetet. Digitala HR-processer möjliggör för era anställda att arbeta mer anpassat och strukturerat. Vilket ger er tid över till andra värdefulla arbetsuppgifter som annars ofta nedprioriteras. Digitala HR-processer bidrar helt enkelt till ett effektivare arbetssätt.

Vid hantering av personaldokument till exempel, hjälper ett digitalt system er att samla all information på samma ställe. Informationen är dessutom alltid åtkomlig för de som har behörighet, oavsett vart de befinner sig. Det gör det enkelt att snabbt kunna ta fram information som rör en medarbetare. När det gäller rekrytering underlättar ett digitalt ATS-system hela rekryteringsprocessen, från annons till anställning. Även här finns all information samlat på ett och samma ställe. Vilket gör det lätt att komma åt den för de personer som är involverade i rekryteringen. Ett ATS-system bidrar dessutom till en positiv kandidatupplevelse vilket är avgörande, inte minst vid rekrytering av techkompetens.

Digitaliseringen av HR-arbetet leder dessutom till ökat engagemang hos medarbetarna och underlättar distansarbete. Eftersom alla dokument, relevanta akter och system blir lättillgängligt oavsett om de sitter hemma eller är på kontoret. Dessutom säkerställer digitala HR-system att ni hanterar medarbetares och kandidaters information på ett säkert och GDPR-vänligt sätt.

Personer på Ants HR Tech sitter runt ett bord och diskuterar Digital HR

Hur Ants HR Tech kan hjälpa er med Digital HR

När HR-teamet och organisationen har tagit beslutet att digitalisera HR-arbetet har ni redan påbörjat beteendeförändringen. Våra HR Tech-konsulter är experter på digital HR och stöttar er i att ta nästa steg i digitaliseringen av ert HR-arbete. Vi hjälper er att välja rätt system utifrån ert specifika behov. Vilket i sin tur leder till att ni sparar både tid och pengar.

Den digitala HR-resan börjar alltså med att först kartlägga ert behov och vilka digitala system som skulle vara relevanta för er organisation. Vi tittar i vår verktygslåda och hjälper er att navigera bland de alternativ som finns, för att säkerställa att ni väljer rätt system för just er. När ni har valt system är det dags att implementera det. Självklart hjälper vi er även i arbetet att få systemet på plats. Det inkluderar bland annat att fördela ansvaret internt, så att det finns en ansvarig person hos er som har koll på införandet av HR-lösningen. I förändringsarbetet är det också viktigt att inkludera hela organisationen så att medarbetarna är medvetna om de förändringar som kommer att ske och vilket värde det kommer medföra för samtliga anställda.

Den digitala HR-resan slutar dock inte där. Det är av stor vikt att löpande utvärdera och att fortsätta utveckla den digitala HR-satsningen. Vi ser till att ni sätter upp mätbara mål för att kunna utvärdera vad som funkar bra och vad ni kan förbättra. Utvärderingarna hjälper er att fortsätta navigera åt rätt håll, för skapa ännu mer värde av de digitala HR-systemen.

 

Läs mer om Ants HR Tech och hur vi kan hjälpa er med Digital HR.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!