Rekrytera Chief Marketing Officer

Att rekrytera rätt person för rollen som Chief Marketing Officer är av stor vikt då en felrekrytering kan leda till stora konsekvenser för företaget. På Ants har vi flera års erfarenhet av chefsrekrytering och kan genom vår arbetsmodell får vi in rätt kandidater i processen som leder till lyckade tillsättningar där vi gärna hjälper er i arbetet med att rekrytera er nästa Chief Marketing Officer!

Ants Executive Search gänget redo att hjälpa kunder med rekrytering Chief Marketing Officer

Att rekrytera rätt kompetens och framförallt i en ledande position när det kommer till arbetet med marknadsföring kan vara en svår nöt att knäcka. Till och börja med behöver man navigera sig genom en djungel av titlar som är synonyma med ledare och marknadsföringsarbete. Titlar som Chief Marketing Officer (CMO), Marketing Manager, och Marknadschef är vanligt förekommande. Titlarna i sig kan vara väldigt snarlika, men i praktiken kan de åtskilja sig väldigt mycket. Utöver kan det framförallt vara svårt att nå fram till de rätta kandidaterna, något som vi på Ants Executive är experter på och där vi gärna hjälper er i jakten på er nästa CMO!

Vad gör en Chief Marketing Officer (CMO)?

En Chief Marketing Officer (CMO) är en ledande befattningshavare som ansvarar för den övergripande marknadsföringsstrategin och genomförandet för ett företag. En Chief Marketing Officer ansvarar för att utveckla och genomföra marknadsföringskampanjer som främjar företagets produkter eller tjänster, och för att identifiera nya möjligheter till tillväxt. En Chief Marketing Officer rapporterar vanligtvis till Chief Executive Officer (VD) och arbetar nära andra ledande befattningshavare för att utveckla och implementera företagets marknadsföringsstrategier. Vissa specifika uppgifter för en CMO kan inkludera att utveckla och hantera marknadsföringsbudgeten, genomföra marknadsundersökningar, analysera marknadstrender, utveckla marknadsplaner och kampanjer och leda marknadsföringsteamet.

Stina och Aran arbetar med att skriva ned sina tankar gällande rekrytering Chief Marketing Officer

Lyckas rekrytera en Chief Marketing Officer med Ants Executive

För att lyckas rekrytera en Chief Marketing Officer krävs ett gediget nätverk, en tydlig process och ett tätt samarbete med kunden. Det är också viktigt med lokal kännedom. Detta har vi på Ants Executive. Vi har under de senaste åren rekryterat hundratals ledare och är idag specialister inom Executive Search, inte minst inom techbranschen. Vår långa erfarenhet inom techrekrytering är till fördel för oss och våra kunder vid rekrytering av Chief Marketing Officer. Genom vår erfarenhet kan vi definiera lämpliga kandidater samt hur vår kund bäst kan skala upp sin verksamhet. Då vi har våra rötter i Techbranschen är vi vana att rekrytera de allra svåraste rollerna.

Framgångsfaktorer

Då rollen som Chief Marketing Officer kan variera väldigt mycket är det viktigt att ha en tydlig kravprofil när du ska rekrytera. Detta kan vi på Ants hjälpa er att specificera och ta fram. Det som gör att vi sticker ut inom branschen är vår arbetsmodell vid Executive Search:

  • Vi arbetar i kundens varumärke, antingen på plats eller digitalt. Detta gör att vi kan ge kandidaterna en genuin bild av företaget USPar och locka rätt talang.
  • Vi är specialister på att attrahera rätt kandidater genom vår genomarbetade attraction strategy byggd av sourcing, målgruppsriktad annonsering i sociala medier stärkt av AI.
  • Vi mäter allt vi gör vilket gör att vi har data från flera år tillbaka. Med detta kan vi optimera rekryteringsprocessen och med hjälp av realtidsdata vara agila och justera för att nå så bra resultat som möjligt.

Läs mer om hur vi arbetar med Executive Search.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!