Chefsrekrytering Stockholm

För att lyckas med chefsrekrytering Stockholm så är det viktigt att ha ett stort närverk inom rätt bransch och utgå från en strukturerad och proffsig rekryteringsprocess. Det är viktigt att rätt person rekryteras då det kan få stor påverkan på verksamheten med en ny chef. Ants metod för att lyckas rekrytera rätt person till organisationen är både beprövad och leder till lyckade chefsrekryteringar.

Chefsrekrytering Stockholm med Ants

När du ska anställa en ny chef så är det av största vikt att det blir rätt direkt. Rätt person kan påverka bolaget positivt för flera år framåt, och samma sak gäller om fel person rekryteras till en chefstjänst. För en lyckad rekrytering krävs därför en gedigen rekryteringsprocess och ett sökarbete inriktat på rätt kandidater. Det är viktigt att att processen vid en chefsrekrytering i Stockholm är genomtänkt, och att du ger rätt förväntningar direkt.

Rekrytera din nästa chef i Stockholm

Ants har länge varit störst på IT-rekrytering i Stockholm, och har på senare tid även börjat rekrytera chefer. Vi har sett att vår rekryteringsmetod fungerar lika bra vid chefsrekrytering. Det finns dessutom ett ökat behov hos våra kunder. För att lyckas med chefsrekrytering Stockholm utgår vi från tre viktiga parametrar. Att få in många duktiga kandidater i processen, ha en bra kandidatupplevelse från start till slut, samt en effektiv utvärdering på plats. Vi arbetar dessutom datadrivet och agilt i våra rekryteringsprocesser. Det ger oss möjlighet att justera vårt arbete om vi ser att det inte fungerar.

Läs gärna mer om vår rekryteringsprocess för chefsrekrytering i Stockholm nedan. Om du redan nu vet att du är i behov av att stärka upp din organisation med en duktig chef, kan du kontakta oss direkt.

Chedsrekrytering Stockholm

Hur går framgångsrik chefsrekrytering i Stockholm till?

På Ants har vi rötter i IT-rekrytering och är vana att rekrytera de allra tuffaste rollerna. Chefsrekrytering i Stockholm har många synergier till rekrytering inom tech. En av dem är att redan tidigt i rekryteringsprocessen kontakta och få in många kandidater. Parallellt är det effektivt att utnyttja ditt nätverk och din kännedom om den bransch där potentiella kandidater verkar.

Att söka efter nästa chef via annonsering fungerar även det som vid rekrytering inom IT. Att endast lägga upp en annons i det vanliga flödet kommer förmodligen inte generera särskilt många ansökningar. För att maximera resultatet av din annonsering behöver du annonsera målstyrt mot en specifik målgrupp. Dessutom behöver du göra det enkelt för kandidaten att söka tjänsten. De bästa cheferna är, precis som de bästa utvecklarna, inte i behov av ett nytt jobb. Det gäller därför att träffa rätt person med budskapet direkt.
Vår process vid chefsrekrytering Stockholm:
  • Uppstartsmöte där vi tar en kravprofil.
  • Publicera annons. Rikta mot relevant målgrupp i rätt kanaler.
  • Snabbt komma igång med sourcing av kandidater för att kunna utvärdera tillsammans mer er.
  • Veckovis veckomöten där vi skruvar på processen och ser vart vi kan bli bättre.
Chefsrekrytering

Glöm inte kandidatupplevelsen

En positiv kandidatupplevelse är alltid viktig. Det gäller inte allra minst vid chefsrekrytering Stockholm. För en god kandidatupplevelse är det viktigt att få en bra och personlig kontakt med kandidaten redan från start. På Ants arbetar vi alltid tätt tillsammans med våra kunder, för att få en inblick i hur det är på företaget. Det leder till både förståelse och bättre kommunikation till kandidaterna i processen.

Det är också viktigt att vara transparent i sin kommunikation med kandidaten. En röd tråd i det som kommuniceras under de olika stegen i rekryteringsprocessen, kan vara avgörande. Om kandidaten får fel förväntningar kan det sluta med en felrekrytering. Det i sin tur leder till en kort anställning som vid chefsrekryteringar kostar både mycket tid och pengar. Rekryteringsteamet bör därför ha ett nära samarbete under hela processen. På så sätt kan ni säkerställa en enhetlig kommunikation. Dessutom ger det er möjlighet att justera kommunikationen under projektets gång. Att hela teamet arbetar i nära samarbete ger per automatik också en bättre kandidatupplevelse.
I avsnitt 145 av vår podcast Techrekpodden gästas vi av Linn Halmstrand som bland annat pratar om hur du får till en bra kandidatupplevelse:

Om hela teamet arbetar tätt ihop underlättar det arbetet och ger per automatik en bättre kandidatupplevelse.

Lita på nyckeltalen

För att veta vart vi är på väg i en rekryteringsprocess mäter vi på Ants alltid våra rekryteringar. På så sätt kan vi snabbt se om vi är på väg i rätt riktning, eller om vi behöver ändra något under processens gång. Varje år tar vi fram en rapport med statistik och nyckeltal från förra årets alla rekryteringar. Rapporterna hjälper oss att bli bättre. Den ger oss också möjlighet att förändra vårt arbete genom hela processen vid chefsrekrytering Stockholm.

På Ants är vi specialister på chefsrekrytering Stockholm. Är du i behov av att rekrutera en chef i Stockholm? Fyll i kontaktformuläret nedan, eller läs mer om hur vi jobbar med chefsrekrytering.

Vanligt förekommande frågor om Chefsrekrytering Stockholm

Är det svårt att rekrytera en chef i Stockholm?

Det kan vara utmanande att hitta och locka duktiga chefer. Eftersom chefsrekryteringar kan påverka ett bolag mycket, är det extra viktigt att vara noggrann i rekryteringsprocessen.

Hur rekryterar man en chef i Stockholm?

För att lyckas med din rekrytering är det viktigt att få in många duktiga kandidater i processen. Det är också viktigt med en bra kandidatupplevelse från start till slut samt att ha en effektiv utvärdering på plats.

Skiljer sig chefsrekryteringar från andra rekryteringar?

I jämförelse med andra rekryteringar är det ofta svårare att hitta rätt kandidater vid en chefsrekrytering. Det kräver ofta ett uppsökande arbete istället för att rekrytera via annons.

Är det svårare att rekrytera en chef i Stockholm?

I Stockholm finns det många fler företag än i andra städer i Sverige. Det gör att fler tampas om de bästa cheferna vilket kan göra det svårare att både rekrytera samt att behålla en chef i Stockholm.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!