Teknikrekrytering

Teknikrekrytering är tufft och utmanande. Området expanderar aggressivt i dagens samhälle som en följd av den IT-kompetensbrist som blir allt tydligare. Vad vet vi egentligen om teknikrekrytering idag, varför är det så viktigt och framförallt - varför är det så svårt? Ants Tech Recruiters vision är att hjälpa företag med dessa utmaningar, som allt fler står inför.

Två personer som arbetar med teknikrekrytering

Teknikrekrytering är en av våra främsta utmaningar i dagens samhälle. Allt fler branscher och företag berörs av det. Det är en tuff bransch med stora utmaningar – samtidigt som branschen växer så ökar även kompetensbristen. Digitaliseringens frammarsch i Sverige och främst Stockholm (som räknas till Nordens Silicon Valley för techbolag) har haft en enorm ökning de senaste åren och påverkar alltfler bolag och branscher. Företag måste tänka om och ändra strategier i hur de hanterar rekrytering, marknadsföring och inte minst interna utmaningar.

Vad är teknikrekrytering, och varför är det så viktigt?

Teknikrekrytering är den rekrytering som berör teknikbranschen. Vi rekryterar olika typer av utvecklare, projektledare, Business Intelligence, QA, R&D, med flera. Det är en så viktig del av samhället då fler och fler bolag får ett ökat behov av automatiserade processer och digitala produkter som ett svar på marknadens want. Det som samtidigt sker är en ökad kompetensbrist inom teknik & IT. Genom att ta hjälp av teknikrekrytering kan ditt bolag få hjälp att täcka sina behov inom IT och utveckling.

Tre personer sitter i ett mötesrum och diskuterar hur man bäst kan lyckas med teknikrekrytering

Varför är det så svårt med teknikrekrytering?

Idag har vi en kompetensbrist på 60 000 utvecklare i Sverige, vilket gör teknikrekrytering till något av navet i dagens samhälle. Vi bidrar vi till att minska kompetensbristen, öka kunskap inom området och varför det är så viktigt att jobba med just den här typen av rekrytering. Det beror på att digitaliseringen tar över fler och fler branscher och det är vanligt att företag upptäcker behovet av teknikrekrytering först efter att det dykt upp, vilket gör det till en akut situation för många. Vi hjälper idag till med rekrytering hos kunder som är allt från hotell till banker till rena apptillverkare och nästan allt däremellan. IT-avdelningar växer även inom bolag och behovet av att samarbeta över avdelningar ökar dessutom, till exempel ser vi att HR och IT allt mer behöver samarbeta, vilket tidigare inte tillhört vanligheterna. Även marknad ökar sitt behov av att ha en fot med i IT.

Tryck här för att läsa mer om hur vi har hjälpt våra kunder och hur vi kan hjälpa dig med teknikrekrytering.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

  Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

  Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️

   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.