Apputvecklare

Rekrytera Apputvecklare – Hur svårt kan det vara?

Att rekrytera apputvecklare är något som många brottas med idag och även många av oss på Ants har upplevt detta ute hos våra kunder. I Stockholm finns det väldigt många företag där just att ha en app är hett och ibland nödvändigt. Hur gör man då för att rekrytera de här utvecklarna? Hur kan man hitta dem och varför ska de vilja jobba just hos dig?

Det flera har upplevt när vi ska rekrytera apputvecklare är att många letar efter seniora utvecklare inom området men då apputveckling är ett relativt nytt område innebär det självklart att det inte finns speciellt många. Hur ska man då tänka när det är dags att rekrytera apputvecklare?

Det första är att se över möjligheterna att rekrytera apputvecklare utanför Sverige, gör man detta så öppnas marknaden upp enormt. Det finns många skickliga utvecklare och framför allt inom apputveckling utspridda över världen som gärna vill flytta till Sverige för att ge sin familj och sig själv ett bättre liv.

Fyra personer står med sina telefoner och läser om bästa sättet att rekrytera apputvecklare.

Nästa sak att tänka på är vad kan ni erbjuda dessa apputvecklare och era anställda på ert företag? Försök hitta vad som gör ert företag unikt, för vissa kanske det är en häftig organisationskultur och för andra kanske det är att du sitter med en unik och annorlunda produkt. Hittar du det som får er att sticka ut och gör er till ett spännande företag så kommer människor att bli intresserade av vilka ni är och vad ni har att erbjuda och det är en väldigt bra början.

Vad ska man göra efter detta? Jo, många företag idag och speciellt inom tech behöver hjälp med att få in dessa utvecklare då majoriteten faktiskt inte letar jobb aktivt även om de är öppna för nya möjligheter. Det gäller då att hitta dessa personer på olika forum, events, sociala medier och vad du kan komma på och skapa kontakt genom att erbjuda dem något konkret. Hur du gör detta och på vilket sätt är något som vi på Ants jobbar med dagligen och du kan läsa mer om detta nedanför.

Läs mer om vår IT-rekrytering.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

  Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

  Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️

   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.