Rekrytera Apputvecklare

Rekrytera Apputvecklare – Hur svårt kan det vara?

Att rekrytera apputvecklare är något som många brottas med idag och även många av oss på Ants har upplevt detta ute hos våra kunder. I Stockholm finns det väldigt många företag där just att ha en app är hett och ibland nödvändigt. Hur gör man då för att rekrytera de här utvecklarna? Hur kan man hitta dem och varför ska de vilja jobba just hos dig?

Det flera har upplevt när vi ska rekrytera apputvecklare är att många letar efter seniora utvecklare inom området men då apputveckling är ett relativt nytt område innebär det självklart att det inte finns speciellt många. Hur ska man då tänka när det är dags att rekrytera apputvecklare?

Det första är att se över möjligheterna att rekrytera apputvecklare utanför Sverige, gör man detta så öppnas marknaden upp enormt. Det finns många skickliga utvecklare och framför allt inom apputveckling utspridda över världen som gärna vill flytta till Sverige för att ge sin familj och sig själv ett bättre liv.

Tre personer som arbetar med att rekrytera apputvecklare sitter i en beige soffa.

Arbeta med ert Employer brand

När det gäller att rekrytera apputvecklare är det viktigt att fundera på vad ert företag kan erbjuda potentiella kandidater. Det handlar om att hitta vad som gör er unika. Kanske har ni en häftig organisationskultur som passar vissa utvecklare. Andra kan lockas av att arbeta med en unik och annorlunda produkt. Genom att hitta det som gör er till ett spännande företag, kommer ni att väcka intresse hos potentiella kandidater. Att erbjuda förmåner som flexibla arbetstider, möjlighet att arbeta hemifrån eller vidareutbildning kan också vara till stor hjälp när ni ska rekrytera apputvecklare.

Ett vanligt problem för många företag som vill rekrytera apputvecklare är att majoriteten av dessa utvecklare inte aktivt söker jobb. Detta även om de är öppna för nya möjligheter. Det är därför viktigt att hitta dessa personer på olika forum, events och sociala medier. Genom att skapa kontakt med potentiella kandidater och erbjuda dem något konkret, som en spännande utmaning eller projekt, kan ni öka chanserna att de ska välja att arbeta för ert företag.

Att rekrytera apputvecklare kan vara en utmaning, men det är också en viktig del av att bygga ett framgångsrikt tech-företag. På Ants arbetar vi dagligen med att hjälpa företag att hitta och anställa de bästa apputvecklarna på marknaden. Vi har erfarenhet och kunskap om hur man rekryterar apputvecklare. Vi kan hjälpa er med att hitta de bästa kandidaterna för just ert företag.

Läs mer om vår IT-rekrytering.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!