Executive Search Stockholm

Ants Tech Recruiters är nischade specialister inom Executive Search Stockholm med hundratals tillsatta chefsrekryteringar per år. Att rekrytera chefer ställer stora krav på rekryteraren. Vår statistik visar att vår rekryteringsmodell för lyckad Executive Search i Stockholm fungerar.

VD och Vice VD från Ants står och ler mot kameran. I bakgrunden är det en läktare där några anställda sitter.

Merparten av de rekryteringar vi hjälper våra kunder med handlar om utvecklare och drifttekniker men vi utför även en hel del chefsrekrytering. Speciellt i Stockholm men även en hel del i övriga landet.

Sedan många år har vi tagit fram en tydlig produkt för rekrytering chefer som vi kallar Ants Executive Search Stockholm. Den strategiska utmaningen då man söker operativ personal är att hitta och attrahera kandidater. I samband med chefsrekrytering är utvärderingsprocessen det viktigaste även om det självfallet alltid bör säkerställas att man får rätt ansökningar i samband med rekrytering.

Det är viktigt med ett brett kontaktnät bland Stockholms IT-chefer och vår mångåriga erfarenhet av chefsrekrytering i Stockholm har byggt upp just det.

Executive Search Stockholm med Ants

Utvärderingsprocessen är avgörande vid rekrytering IT-chef

När det kommer till chefsrekrytering är den största utmaningen att korrekt bedöma om en kandidat har de rätta egenskaperna för att bli en bra och framgångsrik chef. Det är viktigt att man har helt andra processer i Executive Search än vad som är fallet inom generell Talent Acquisition. Förväntan bland kandidaterna är även den annorlunda och det är exempelvis mer accepterat med personlighetstester och dyl. än vad som är fallet när man rekryterar rena utvecklare.

När det kommer till chefsrekrytering är den största utmaningen att korrekt bedöma om en kandidat har de rätta egenskaperna för att bli en bra och framgångsrik chef.

Caset är ett viktigt moment vid Executive Recruitment

Det viktigaste steget i utvärderingsprocessen är att ha ett bra case. När man rekryterar chef bör man använda sig av ett mer öppet case. Enklast men också mest effektivt är ofta att be kandidaterna presentera hur de tänker ta sig an sitt uppdrag. Om man inte kan övertyga en rekryteringspanel om att man är rätt person att leda en techenhet kommer man inte heller kunna övertyga sina anställda. Vid rekrytering av rena utvecklare gäller det att förstå att förutsättningarna vid utvecklingsarbete och att delta i en rekryteringsprocess är helt olika. Detta gäller inte i lika hög grad i samband med chefstjänster då man kan förvänta sig krav på presentationsförmåga och förmåga att hantera skarpa lägen och pressade situationer.

Executive Search Stockholm är vårt specialistområde
Ants Tech Recruiters är erfarna inom Executive Search och IT-management i Stockholm. Vi rekryterar regelbundet projektledare, CTO, CIO, COO, Tech lead, Scrum master och liknande roller.

Executive Search Stockholm inom IT

För de flesta är det självklart att ta hjälp av specialister när det kommer till Executive Search Stockholm. Gärna en lokal specialist i just Stockholm om det är där som rekryteringen skall genomföras.
Kostnaderna som uppstår vid felrekrytering av en chef är mycket stora och det tar ofta mycket lång tid att åtgärda om man landar fel. När det handlar om att tillsätta en tjänst inom IT-Management så är en genomtänkt och grundlig rekrytering avgörande. Det är speciellt viktigt för verksamheten är det när det handlar om att anställa en ny utvecklings eller IT chef. Alla tjänster inom IT-Management är viktiga och följderna om man rekryterar fel chef in i organisationen är alltid ödesdigra. Ants har genuin och omfattande erfarenhet av executive search av CTO, projektledare, Systemförvaltare eller Scrum master till just ditt företag.

Det är även av högsta vikt att den part man använder för rekrytering av chef till en IT-enhet även är rätt för att bedöma vilka roller som kommer vara relevanta i samband med uppbyggnad av enheten. Därav får man stora fördelar om man ser till helheten och redan tidigt tar fram roller, lönenivåer och dyl. För detta krävs ofta att man arbetar med en erfaren aktör IT-rekrytering. Därför är det ofta så att kunder föredrar att arbeta med en och samma rekryteringspartner för såväl Executive som operativa roller.

Exempel på roller inom kategorin IT-Management som vi ofta rekryterar i Stockholm: IT chef, CTO, CIO, Systemförvaltare, Projektledare IT and Finance, Test Manager, Teknisk Projektledare, Processledare, IT Managers, Scrum Master, System Owner.

Vill du veta mer?
Vi berättar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig att lösa ditt personalbehov. Fyll i formuläret längst ned på sidan så kontaktar vi dig!

Ants Executive Search Stockholm

Aktuella exempel på chefsrekryteringar:
Area Sales Manager på Excillum
Head of Research på Excillum
Utvecklingschef till IP-Only
Head of Cyber Security för Atg
Strategisk Enterprise arkitekt, Svenska spel
IT säkerhets ansvarig, Svenska Spel
Chief Application Architect Svenska Spel
Product Manager, Leica
Delivery Manager, Telia
Partnership Directors på Tink
ServiceDesk, Acne
Solution Architect, Scandic
Team Lead, PFC

Executive Search Stockholm med Ants

Executive Search börjar i ett uppstartsmöte

Det är ofta bråttom i samband med rekrytering. Dock är det avgörande att tidigt i processen säkerställa att Ants tillsammans med kunden har rätt förutsättningar för att genomföra rekryteringen framgångsrikt. I samband med uppstarten brukar även planen formeras för hur enheten skall byggas upp. Här ingår även vilka roller som är relevanta att rekrytera när väl chefen är på plats. Eftersom en rekrytering normal tar strax under 10 veckor från uppstart till signering och kandidater ofta har 1-3 månaders uppsägningstid är det ofta så att man påbörjar rekrytering av ytterligare roller innan man är helt i mål med rekryteringen av chef.

Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vanligt förekommande frågor om Executive Search Stockholm

 

Vad är viktigt att tänka på vid Executive Search?

Den strategiska utmaningen då man söker operativ personal är att hitta och attrahera kandidater. I samband med chefsrekrytering är utvärderingsprocessen det viktigaste även om det självfallet alltid bör säkerställas att man får rätt ansökningar i samband med rekrytering.

Hur lyckas du med Executive Search?

När det kommer till chefsrekrytering är den största utmaningen att korrekt bedöma om en kandidat har de rätta egenskaperna för att bli en bra och framgångsrik chef. Det är viktigt att man har helt andra processer i Executive Search än vad som är fallet inom generell Talent Acquisition.

Behöver jag ta in experthjälp vid Executive Search?

För de flesta är det självklart att ta hjälp av specialister när det kommer till Executive Search Stockholm. Gärna en lokal specialist i just Stockholm om det är där som rekryteringen skall genomföras.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Följ vårt nyhetsbrev

  Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

  Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

  Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!

   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.