Rekrytera IT-tekniker

Två personer pratar om hur de gör för att rekrytera IT-tekniker. En av dom står upp och en sitter vid sin dator.

Att rekrytera IT-tekniker i dagens rådande IT-kompetensbristen är en utmaning som många står inför. Vi på Ants har en lång erfarenhet av att hitta, attrahera samt rekrytera utvecklare. Att rekrytera IT-tekniker kan vara både tidskrävande och ett komplicerat hantverk, därför delar vi gärna med oss utav vår expertis och hjälper dig och din organisation med en lyckad tillsättning och kompetensförsörjning. Inte nog med det så kan vi bland annat även ge mervärde i form av hjälp kring er Employer Branding samt hur ni på bästa sätt kan behålla era eftertraktade kollegor.

Vad gör en IT tekniker?

Om du rekryterar en IT-tekniker kan du få hjälp med utbyggnad, drift och underhåll av IT-system samt stöd och support till användarna. IT-tekniker har ofta kompetens inom större nätverk och stadsnät och kan till exempel ha certifiering inom CCNA och CCNP. IT-tekniker har kunskap och kompetens i att konfigurera routrar och switchar, förstå och bemäƒstra TCP/IP samt hantera olika routingprotokoll. Om du vill rekrytera IT-tekniker kan du räkna med att få hjälp med:

  • Installation, konfiguration och fortlöpande användbarhet för maskinvara och programvara
  • Dagligt operations- och systemstöd till personal
  • Verifikation av funktionaliteten för maskinvaru- och programvarukomponenter
  • Felsökning av maskinvaru- och programvaruproblem personligen, fjärranslutet och via telefon
  • Hjälp för medarbetare med datorproblem och svara på deras frågor
  • Utförande av dagliga nätverksbackup-operationer
Två anställda sitter vid en dator och läser på om bästa sättet att rekrytera IT-tekniker.

Behöver jag rekrytera en IT-tekniker?

Varje organisation behöver ofta rekrytera IT-tekniker för att kunna överleva men framförallt kunna utvecklas tekniskt framåt och vara konkurrenskraftiga. Om ni tror att ni kan ha behov av kompetens i bland annat hur trådlösa nätverk fungerar, hur ni skyddar er organisation från intrång samt hur man gör olika nättjänster t.ex Triple Play – då är det rekrytering av IT-tekniker som ni behöver.

Är du och ditt företag intresserade av att veta mer om hur vi på Ants skulle kunna hjälpa er med att rekrytera IT-tekniker och de fördelar det skulle kunna ha på er organisation? Skicka in en förfrågan till oss enligt formuläret nedan så hör vi av oss så fort som möjligt. Läs även gärna mer om vårt arbetssätt kring IT-rekrytering.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!