IT Sourcing

Konkurrensen om de bästa talangerna inom IT är hård och att attrahera dem är svårare än någonsin. Rekrytering, precis som mycket annat, bygger på utbud och efterfrågan. I och med den ökade digitaliseringen har utbudet av jobb inom IT ökat kraftigt och man brukar prata om att det numera är kandidatens marknad. För att lyckas med sin IT rekrytering har företag börjat förstå värdet av att leta upp rätt profiler och göra skräddarsydda, kreativa utskick för att attrahera kandidater. Det kallas IT sourcing.

IT Sourcing med Ants

IT sourcing | Vad är det och hur lyckas du med det?

IT sourcing är när du letar upp och kontaktar relevanta kandidater. Det skiljer sig mot det klassiska sättet att rekrytera där du vanligtvis lägger ut en annons och låter kandidaterna komma till dig. Vid rekrytering av IT-kompetens är det ofta inte effektivt, utan du måste arbeta med IT sourcing för att lyckas. Kompetensbristen inom IT har gjort bristen på de som utför arbetet stor och företagen kämpar idag om samma kandidater. Nedan följer en guide i hur du kan göra för att lyckas med souring inom IT och lyckade rekryteringar.

 

Identifiera styrkorna i er som arbetsgivare

För att attrahera kandidater behöver du ta reda på vad som gör er till en attraktiv arbetsgivare. Formulera vad ni erbjuder anställda i utbyte mot vad de kan tillföra er organisation. Det är viktigt att erbjudandet är trovärdigt och relevant för målgruppen. Beskriv vilka förmåner och utvecklingsmöjligheter som finns, och vad ni som företag står för.

 

Säkerställ att du kommer i kontakt med rätt kandidater

Precis som i all marknadsföring, behöver du synas där dina kandidater befinner sig. Vilka sociala medier, nätverk och forum är de aktiva i och hur kommer du i kontakt med dem där? Ett bra sätt att nå ut till rätt kandidater är genom att annonsera innehåll och lediga jobb mot rätt målgrupp.

 

Mät resultatet

För att veta hur väl ni lyckas med er IT sourcing finns det ett par nyckeltal att titta på. För att identifiera vilka aktiviteter som leder till framgång är det bra att titta igenom alla kontaktade kandidater i rekryteringsprocessen och analysera vilka kanaler och vilket innehåll som har gett bäst intressefrekvens (hur många som har visat intresse) och svarsfrekvens (hur många som har lett till dialog).

Läs mer om hur vi arbetar med sourcing. 

 

 

För att lyckas med sin IT rekrytering har företag börjat förstå värdet av att leta upp rätt profiler och göra skräddarsydda, kreativa utskick för att attrahera kandidater.

Kompetens inom IT sourcing skapar möjligheter

Rekryterare med kompetenser för att lyckas med sourcing inom IT har blivit allt mer attraktivt de senaste åren. Det är ett komplext arbetssätt där det finns mycket att lära sig och utveckla för att lyckas med de tuffaste rekryteringarna. Det ges en stor fördel till rekryteraren om den har teoretisk kunskap inom IT och kan prata samma språk som de vi vill rekrytera. Vi har idag både utbildningar i teknik och sourcing som går hand i hand.

 

Är ni i behov av hjälp med IT Sourcing – kontakta oss. 

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!