Headhunting Malmö

Headhunting Malmö är en stor del av Ants Tech Recruiters verksamhet. Vi arbetar med att rekrytera de tuffaste rollerna inom IT och för att lyckas krävs ofta ett uppsökande arbete av kandidater med rätt erfarenhet och kompetens.

Headhunting Malmö

När en organisation ska bygga upp sin IT-avdelning krävs det en lyckad rekrytering. Behovet av att rekrytera IT-kompetens har vuxit i takt med den globalisering vi lever i. Det i sin tur har resulterat i att konkurrensen om de som utför arbetet har blivit tuffare. Nu räcker det inte längre att lägga ut en annons. På Ants använder vi headhunting som ett verktyg för att lyckas tillsätta även de allra tuffaste rollerna. Nu när behovet av headhunting i Malmö växer är det en självklarhet att vi finns på plats.

Headhunting Malmö med Ants Tech Recruiters

För att lyckas med våra rekryteringar använder vi oss av headhunting. Allt fler bolag har behov av att rekrytera inom IT vilket har ökat konkurrensen kraftigt. Det i sin tur har lett till att IT-specialister inte längre själva behöver söka nya jobb. Vi har lång erfarenhet av headhunting och med vår metod lyckas vi tillsätta 96% av våra uppdrag.

Våra framgångsfaktorer

För att lyckas med Headhunting i Malmö har vi på Ants utvecklat en metod som vi vet fungerar. Nedan följer våra framgångsfaktorer för att lyckas med Headhunting i Malmö.

På plats – För att lyckas med Headhunting Malmö kräver det att vi vet vad vi pratar om. Även om vi inte kodar själva så pratar vi samma språk som utvecklarna vilket skapar trovärdighet hos kandidaterna. Vår starka nisch mot IT gör även att vi lär oss av varandra och hela tiden utvecklar vår kunskap om IT och utvecklarspråk.

Specialister – För att lyckas med Headhunting Malmö kräver det att vi vet vad vi pratar om. Även om vi inte kan koda själva så kan vi prata samma språk som utvecklarna. Det skapar en större trovärdighet mot kandidaterna. Att vi har en så stark nisch mot IT gör även att vi lär oss av varandra och hela tiden utvecklar vår kunskap om IT och utvecklarspråk.

Datadrivet – Vi arbetar datadrivet i vår rekrytering och mäter alltid vad vi gör. På så sätt kan vi säkerställa att vi går i mål med en lyckad rekrytering. I vår årliga statistikrapport använder vi föregående års rekryteringar som underlag för hur vi bör ligga till i processen. På så sätt kan vi tidigt se om någon del i processen inte går som förväntat och justera den delen direkt. Det ger oss även möjlighet att sätta rätt förväntningar på uppdraget i vår kommunikation med kunden.

Agilt – Vi vet att mycket kan hända under ett rekryteringsuppdrag. Till exempel kan kravprofilen ändras när kunden har träffat några kandidater. Vi har därför varje vecka en avstämning med kund, där vi går igenom uppdraget samt statistik. På så sätt kan vi löpande justera och optimera processen för att nå slutmålet med en lyckad rekrytering.

 

 

Headhunting Malmö

Rekryteringsprocessen

Vi startar alla våra uppdrag för headhunting i Malmö med ett uppstartsmöte. Där går vi grundligt igenom rollen som ska tillsättas och skapar en kravprofil. Därefter skapar vi en annons om det inte redan finns. Nyckeln till en bra start är att snabbt komma igång med sökarbetet av kandidater. Genom att tidigt presentera några kandidater för kunden, kan vi lära oss mer om vad det är för kandidater kunden efterfrågar. Headhunting Malmö är en utmaning och det är viktigt att komma upp i stora volymer snabbt. Eftersom vi utgår från statistik så vet vi att vi behöver volym för att få ett inflöde av kandidater som vill ta en första intervju.

Sourcing som verktyg för headhunting Malmö

När vi arbetar med headhunting i Malmö så sourcar vi kandidater via de kanaler där målgruppen finns. Vi ser sourcing som ett hantverk och försöker alltid hitta alternativa sökvägar. På så sätt kan vi skilja oss från mängden av meddelanden från rekryterare och skapa ett intresse hos kandidaten. Alla våra rekryterare går en sourcingutbildning när de börjar hos oss. Kunskapen byggs sedan på med vidareutbildningar och ett kontinuerligt lärande av varandra.

Komplettera med annons på rätt sätt

Sourcing är det effektivaste arbetssättet för att lyckas med headhunting i Malmö. Det betyder dock inte att det är den enda kontaktvägen till kandidater. Att komplettera din headhunting i Malmö med en annons i sociala medier ökar chansen av en tillsättning. Annonsering i sociala medier tillåter dig att målgruppsrikta annonsen. Sedan vi började annonsera på LinkedIn, Facebook och Instagram har antalet tillsättningar har ökat. Idag tillsätter vi över 30% av våra rekryteringar via annonsering i sociala medier. För att lyckas tillsätta en IT-specialist rekommenderar vi därför att arbeta med både annonsering och headhunting i Malmö.

Läs mer om hur vi arbetar med IT-rekrytering och kontakta oss om du är i behov av hjälp med headhunting i Malmö.

 

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!