Talent Acquisition

Talent Acquisition handlar om att hitta, attrahera och till slut lyckas rekrytera. Ants Tech Recruiters har många kunder med ett omfattande behov av att attrahera, bedöma och anställa utvecklare eller drifttekniker. Tillsammans med dessa kunder har Ants utvecklat flera tjänster som ser till att även stora expansiva utvecklar- eller driftavdelningar får tillgång till de specialister som efterfrågas trots den bristsituation som råder på kvalificerad arbetskraft inom IT. Dessa går att hitta och rekrytera genom att arbeta med Talent Acquisition.

Techrekrytering, IT-rekrytering och rekrytering av systemutvecklare i Stockholm och Göteborg har utvecklats till ett specialistområde som kräver erfarenhet och speciella metoder.

Talent Acquisition Inhouse

Vill du växa organiskt men saknar resurserna?
Vi stärker din organisation med de resurser, processer och verktyg för lyckad Talent Acquisition som du saknar. All rekrytering sker i ditt namn och hos dig. Därmed får du en inhouse rekryteringsprocess från start till mål: specifikation, sourcing, selection, intervjuer, produktion av anställningsavtal, referenstagningar, bakgrundskontroller, verifiering av meriter, samt onboarding. Dessutom hjälper vi dig att bygga ett attraktivt varumärke som arbetsgivare genom en strategi för Employer Branding samt sätter ett effektivt system för rekrytering på plats inför framtiden.

Egen Talent Acquisition-enhet

Några av våra kunder har så stora och långsiktiga behov av utvecklare att de bygger upp egna Talent Acquisition-enheter. Syftet är att inhouse ha kapacitet att attrahera talanger i den utsträckning det kräver för planerad expansion. Även mycket stora organisationer kommer inte i närheten av de över hundra tillsättningar av specialiserade utvecklare och drifttekniker Ants Tech Recruiters genomför varje år.

All vår erfarenhet och samlade kunskap är eftertraktad och på senare år har vi deltagit i flera projekt där vi åt våra kunder bygger upp interna Talent Acquisition-enheter. På så vis drar våra kunder nytta av att vi ständigt utvecklar våra processer, sökvägar och nätverk. Vår volym ger oss förutsättningar att utvärdera flera söksystem och tjänster per år och vi investerar omfattande i de system som ger utdelning i vårt arbete att tillsätta tjänster hos våra kunder. Allt detta och de samlade erfarenheterna och kontakterna hos vårt team av researchers och rekryteringskonsulter ger dig värdefull konsultation.

Talent Acquisition med Ants
Talent Acquisition betyder att ha en inhouse säljenhet som hittar och attraherar specialister att anställa

Talent Acquisition

Ants jobbar enligt en Talent Acquisition-modell och skapar en specialiserad inhouse-enhet hos våra kunder som attraherar, utvärderar och tillsätter bristkompetenser. Med ett nära samarbete skapar vi förutsättningar för att skräddarsy rekryteringsprocessen och hitta de bästa kandidaterna.

Tre framgångsfaktorer i Talent Acquisition:
1. På plats. På plats kan vi på ett trovärdigt sätt agera genuint och trovärdigt i erat namn. Det gör det möjligt för oss att skräddarsy kandidatupplevelsen och rekryteringsprocessen men är även ett sätt att jobba mer effektivt.
2. Agila. Kundunika och föränderliga förutsättningar hanterar vi genom en arbetsmetodik med närvaro och kontinuerliga avstämningar. Vi stämmer av uppdragsspecifika nyckeltal mot de förväntade och ger oss input till förbättring i budskap, sökmetoder och kravprofil.
3. Specialiserade. Våra konsulter har god förståelse för kundens bransch, organisation och teknik. Detta bidrar till att konsulterna har en stor förståelse för rollerna och att all kontakt med kandidater blir avsevärt mycket mer genomtänkt.

Över 96% lyckade rekryteringar

Vår leveranssäkerhet och vår kvalitet är helt unik när det kommer till att tillsätta svåra roller. Där andra levererar på drygt hälften av sina uppdrag kan vi stolt säga att vi gör tillsättningar i över 96% av våra rekryteringsuppdrag. Det gör oss till Stockholms mest framgångsrika IT- rekryterare.

IT-rekrytering blir viktigare
Vår leveranssäkerhet och kvalitet är helt unik

Konsultroller

Talent Acquisition Manager har det övergripande ansvaret för rekryteringsprojektet. Typiskt genomför rekryteringskonsulten de första intervjuerna och deltar i alla moment där det finns behov en mer erfaren resurs. En stor del av arbetet handlar om att ge researchern löpande stöd och coachning.

En Talent Acquisition Consultant kommer sitta på plats hos kunden och ansvarar för inflödet av kandidater samt administration av rekryteringsprocessen. Den största delen av arbetstiden är inriktat på aktivt uppsökningsarbete.

Den agila rekryteringscykeln – En ingående och genomtänkt uppstartsprocess, täta avstämningar och ständiga justeringar.

Nyckeltalsanalys

När vi på Ants arbetar med Talent Acquisition så mäter vi kontinuerligt nyckeltalen för pågående rekryteringsprocesser. Kunden bör få en tydlig förväntansbild redan i uppstarten av vilka nyckeltal som kan förmodas gälla i var och en av kundens processer. Nyckeltalen påverkas bland annat av omvärlden och vilken process som kunden beslutar om.
Som exempel på nyckeltal så har utfallet för rekryteringar av utvecklare till produktbolag under det senaste året legat på 96%.

Förväntade nyckeltal
Timmars research per uppbokad intervju: 10

Antalet första intervjuer per tillsättning: 12

Del av kandidaterna som går vidare från första intervjun: 50 %

Del av kandidaterna som går vidare från andra intervjun: 45 %

Timmars administration per rekrytering: 20

Läs mer om hur vi arbetar med Talent Acquisition i vår IT-rekrytering

Talent Acquisition Stockholm

Talent Acquisition – ett framtidsyrke

Den rusande digitaliseringen har gjort att allt fler företag är i behov av att växa sina IT-avdelningar. Detta har lett till en kompetensbrist på de som faktiskt kan utföra arbetet, och det har blivit allt svårare att lyckas rekrytera IT-kompetens. För att lyckas krävs det rekryterare med kunskaper inom Talent Acquisition som på senare år blivit en viktig del av företag som vill fortsätta växa. Rekryterare specialiserade på Headhunting inom IT kan därför ses som ett framtidsyrke som bara kommer fortsätta att växa och som krävs för att företag ska kunna fortsätta sin tillväxtresa.

Att arbeta som rekryterare på Ants innebär att du får en gedigen utbildning i hantverket och får testa på många olika företag i rollen som konsult. Du får dessutom arbeta tillsammans med andra personer i samma roll och utvecklas tillsammans.

Vanligt förekommande frågor om Talent Acquisition

Vad är Talent Acquisition?

Talent Acquisition handlar om hitta, attrahera och rekrytera nya medarbetare. Relevanta kandidater sourcas fram på plattformar där de befinner sig. Vid attraktionsfasen handlar det om att sälja in tjänsten till kandidaten och vilja gå in i rekryteringsprocessen.

Hur skiljer sig Talent Acquisition från klassisk rekrytering?

Den stora skillnaden mot klassisk rekrytering är kandidaten inte själv söker sig till tjänsten, utan söks upp och kontaktas av rekryteraren. En annons där kandidater kan söka sig till tjänsten är ett bra komplement men inte vad man enbart förlitar sig på i sin rekryteringsprocess.

Varför ska man använda sig av Talent Acquisition?

Talent Acquisition är ett effektivt sätt att rekrytera på när det finns en kompetensbrist och kandidaterna inte självmant söker sig till företaget. Digitaliseringen har lett till en kompetensbrist inom IT och för att lyckas växa och rekrytera krävs ofta att man arbetar med TA.

Behöver jag ta in hjälp för att lyckas?

Om det inte finns någon Talent Acquisition-enhet på bolaget kan det vara aktuellt att ta in en konsult med specialistkunskaper inom TA. Det går även att förstärka sitt team med en konsult under perioder när många rekryteringar ska göras.

 

 

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

  Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

  Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️

   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.