Talent Acquisition

Talent Acquisition handlar om att hitta, attrahera och till slut lyckas rekrytera. Ants Tech Recruiters har många kunder med ett omfattande behov av att attrahera, bedöma och anställa utvecklare eller drifttekniker. Tillsammans med dessa kunder har vi utvecklat flera tjänster som ser till att även stora expansiva utvecklar- eller driftavdelningar får tillgång till de specialister som efterfrågas trots den bristsituation som råder på kvalificerad arbetskraft inom IT. Dessa går att hitta och rekrytera genom att arbeta med Talent Acquisition.

Rekryterare som sitter i en soffa och pratar om Talent Acquisition

Talent Acquisition Inhouse

Vill du växa organiskt men saknar resurserna? Vi på Ants Tech Recruiters är experter inom Talent Acquisition och kan stärka din organisation med de resurser, processer och verktyg för en lyckad Talent Acquisition som du saknar. Vi tar hand om hela rekryteringsprocessen i ditt namn och hos dig, vilket ger dig en inhouse rekryteringslösning från start till mål. Med vår expertis kan du vara säker på att vi tar hand om specifikation, sourcing, selektion, intervjuer, framtagande av anställningsavtal, referenstagningar, bakgrundskontroller, verifiering av meriter samt onboarding. Vi hjälper dig också att bygga ett attraktivt varumärke som arbetsgivare genom en strategi för employer branding och implementerar ett effektivt system för rekrytering som rustar dig inför framtiden.

Innehållsförteckning

Egen Talent Acquisition-enhet

Vi förstår att vissa av våra kunder har stora och långsiktiga behov av utvecklare. Med vår hjälp kan du skapa en inhouse-enhet som har kapacitet att attrahera talanger i den utsträckning som krävs för din planerade expansion. Även mycket stora organisationer kommer inte i närheten av att fylla över hundra tillsättningar av specialiserade utvecklare och drifttekniker varje år, men Ants Tech Recruiters har den erfarenhet och expertis som krävs för att genomföra sådana framgångsrika rekryteringar.

All vår erfarenhet och samlade kunskap är eftertraktad och på senare år har vi deltagit i flera projekt där vi åt våra kunder bygger upp interna TA-enheter. Genom att samarbeta med oss får du fördelen av att vi ständigt utvecklar våra processer, sökvägar och nätverk. Vi har möjlighet att utvärdera flera söksystem och tjänster varje år och vi investerar omfattande i de system som ger bäst resultat för att tillsätta tjänster hos våra kunder. Med vår breda erfarenhet och vårt team av rekryteringskonsulter kan vi erbjuda dig värdefull konsultation och de bästa möjliga rekryteringslösningarna.

En person arbetar vi en datorskärm.

Ants Talent Acquisition-modell

Hos Ants Tech Recruiters arbetar vi efter en TA-modell som har visat sig framgångsrik gång på gång. Vi skapar en specialiserad inhouse-enhet hos våra kunder som attraherar, utvärderar och tillsätter bristkompetenser. Genom ett nära samarbete skapar vi de bästa förutsättningarna för att skräddarsy rekryteringsprocessen och hitta de allra bästa kandidaterna för dig.

Våra tre framgångsfaktorer i Talent Acquisition

1. På plats. På plats kan vi på ett trovärdigt sätt agera genuint och trovärdigt i erat namn. Det gör det möjligt för oss att skräddarsy kandidatupplevelsen och rekryteringsprocessen men är även ett sätt att jobba mer effektivt.

2. Agila. Kundunika och föränderliga förutsättningar hanterar vi genom en arbetsmetodik med närvaro och kontinuerliga avstämningar. Vi stämmer av uppdragsspecifika nyckeltal mot de förväntade och ger oss input till förbättring i budskap, sökmetoder och kravprofil.

3. Specialiserade. Våra konsulter har god förståelse för kundens bransch, organisation och teknik. Detta bidrar till att konsulterna har en stor förståelse för rollerna och att all kontakt med kandidater blir avsevärt mycket mer genomtänkt.

En success rate på 92,5%

Vår leveranssäkerhet och vår kvalitet är helt unik när det kommer till att tillsätta svåra roller. Med en success rate på 92,5%, baserat på 700 rekryteringar kan vi bevisa vår förmåga att hitta och attrahera de bästa kandidaterna för våra kunder och säkerställa framgångsrika tillsättningar.

Två personer sitter i varsin fåtölj och pratar

Konsultroller från Ants Tech Recruiters

En Talent Acquisition Manager har det övergripande ansvaret för rekryteringsprojektet. Typiskt genomför rekryteringskonsulten de första intervjuerna och deltar i alla moment där det finns behov en mer erfaren resurs. En stor del av arbetet handlar om att ge TA-konsulten löpande stöd och coachning.

En Talent Acquisition Consultant kommer arbeta i kundens namn och ansvarar för inflödet av kandidater samt administration av rekryteringsprocessen. Den största delen av arbetstiden är inriktat på aktivt uppsökningsarbete.

En Talent Acquisition Partner arbetar i kundens namn och ansvarar både över rekryteringen, men arbetar även med optimering av kundens TA-funktion i sin helhet. En stor del av arbetet är att utveckla rekryteringsprocessen parallellt med ett strategiskt förhållningssätt till förbättringar inom rekryteringsprocesser, employer branding-aktiviteter och stakeholder management.

Nyckeltalsanalys

När vi på Ants Tech Recruiters arbetar mäter vi kontinuerligt nyckeltal för våra pågående rekryteringsprocesser.

  • Vi ser till att du som kund får en tydlig förväntansbild från start, med specifika nyckeltal för varje process
  • Vi tar hänsyn till omvärldsfaktorer och anpassar våra rekommendationer baserat på dina specifika behov och krav
  • Vi strävar efter att uppnå de bästa resultat för att säkerställa att du får de mest framgångsrika tillsättningarna

Förväntade nyckeltal

  • Antalet första intervjuer per tillsättning: 5,7 stycken
  • Antalet andra intervjuer per tillsättning: 2,8 stycken
  • Antalet veckor till tillsättning: 10,5 veckor

Läs mer om hur vi arbetar med Talent Acquisition i vår IT-rekrytering

Två personer arbetar med Talent Acquisition vid en dator

Talent Acquisition – ett framtidsyrke

I en tid av accelererande digitalisering är behovet av att växa techavdelningar i företag allt mer påtagligt. Den ökande efterfrågan har lett till en kompetensbrist när det gäller att rekrytera kvalificerade IT-experter, och det blir allt svårare att hitta rätt talanger. För att vara framgångsrik i denna konkurrensutsatta miljö är det nödvändigt att ha rekryterare med specialiserad kompetens inom Talent Acquisition. På Ants Tech Recruiters har vi utvecklat denna expertis och förståelse för att hjälpa företag att bygga framgångsrika techorganisationer. Rekryterare specialiserade på Headhunting inom IT kan därför ses som ett framtidsyrke som bara kommer fortsätta att växa och som krävs för att företag ska kunna fortsätta sin tillväxtresa.

Att arbeta som rekryterare på Ants innebär att du får en gedigen utbildning i hantverket och får testa på många olika företag i rollen som konsult. Du får dessutom arbeta tillsammans med andra personer i samma roll och utvecklas tillsammans.

Läs mer om Talent Acquisitions betydelse inom techbranschen.

Vanligt förekommande frågor om Talent Acquisition

Vad är Talent Acquisition?

Talent Acquisition handlar om hitta, attrahera och rekrytera nya medarbetare. Relevanta kandidater blir sourcade på plattformar där de befinner sig. Vid attraktionsfasen handlar det om att sälja in tjänsten till kandidaten och vilja gå in i rekryteringsprocessen.

Hur skiljer sig Talent Acquisition från klassisk rekrytering?

Den stora skillnaden mot klassisk rekrytering är kandidaten inte själv söker sig till tjänsten, utan söks upp och kontaktas av rekryteraren. En annons där kandidater kan söka sig till tjänsten är ett bra komplement men inte vad man enbart förlitar sig på i sin rekryteringsprocess.

Varför ska man använda sig av Talent Acquisition?

Talent Acquisition är ett effektivt sätt att rekrytera på när det finns en kompetensbrist och kandidaterna inte självmant söker sig till företaget. Digitaliseringen har lett till en kompetensbrist inom IT och för att lyckas växa och rekrytera krävs ofta att man arbetar med TA.

Behöver jag ta in hjälp för att lyckas?

Om det inte finns någon Talent Acquisition-enhet på bolaget kan det vara aktuellt att ta in en konsult med specialistkunskaper inom TA. Det går även att förstärka sitt team med en konsult under perioder när många rekryteringar ska göras.

 

 

Lyssna på Ants Tech Recruiters podcast Techrekpodden med Carl-Johan Hamilton, medgrundare av Ants på temat talent talent acquisition.

Skulle du vilja lyssna till fler avsnitt på temat? Här finner du alla våra poddavsnitt om talent acquisition.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!