Inbound Recruitment Stockholm

Två konsulter från Ants sitter och arbetar vid sina datorer och kan hjälpa till med Inbound Recruitment i Stockholm

Inbound Recruitment Stockholm har utformats i takt med att kompetensbristen inom IT blivit allt tydligare. Eftersom bristen är extra stor i Stockholm är det relevant för företag i behov av kompetens inom tech att ta ett större grepp om IT-rekrytering just i Stockholm och därmed implementera Inbound Recruitment.

Vad är Inbound Recruitment?

Inbound Recruitment som rekryteringsmodell har sitt ursprung i marknad och försäljning. Inbound Marketing är en etablerad metod att bygga relation med en målgrupp för att göra affär med denna. Om man byter ut målgruppen kunder till kandidater så får man istället en övergripande metod för att rekrytera personal. Bygg relation med rätt målgrupp så att du har möjlighet att rekrytera ur denna.

Speciellt intressant är Inbound Recruitment när det kommer till IT-rekrytering och rekrytering inom tech. IT-rekrytering har sedan många år tillbaka blivit speciellt utmanande då digitaliseringen skapat en brist på spetskompetenser inom tech och IT. Utvecklare, programmerare, testare, UX-designers, IT-arkitekter m.fl. Listan kan göras lång med roller och teknikområden där bristen är stor.

I stort handlar det om att jobba på flera områden som leder till att man på kort och lång sikt ökar antalet ansökningar till företaget. Annonsering syftar till just detta men enkel annonsering idag leder sällan till många kvalificerade ansökningar. Ofta är utfallet begränsat i var och en av de metoder och strategier som ingår i Inbound Recruitment. Sammantaget blir dock skillnaden stor och företag och organisationer som under lång till arbetat strukturerat med Inbound Recruitment kan nå stora framgångar i att locka till sig rätt personer inom tech och IT, även i Stockholm där konkurrensen är som hårdast.

En rekryterare på Ants sitter vid sin dator och jobbar med Inbound Recruitment Stockholm

Vilka områden ingår i Inbound Recruitment?

Inbound Recruitment är uppdelat i fyra steg. Stegen ger bilden av ett flöde där man får in rätt personer och behåller dessa i sin IT-organisation.

Dessa steg är:

 • Attrahera
 • Konvertera
 • Avsluta
 • Vårda

Ants arbetar enligt en modell där man successivt och över tid utvecklar stegen tillsammans med sina kunder. På så vis når man resultat både på kort och lång sikt.

Normalt innefattar Inbound Recruitment följande områden. Ofta arbetar man med enstaka delar. De företag som kommit längst med Inbound Recruitment har dock genomarbetade aktiviteter inom alla dessa områden.

Områden:

 • Contentplan för sociala medier
 • Utvärdering av rekryteringsprocessen
 • Operativt arbete med Employer Branding aktiviteter
 • Identifiera kanaler och ambassadörer
 • Anordna event och mässor
 • Agil sourcing
 • Skapa nätverk åt nyckelpersoner
 • Annonseringsstrategi
 • Pre-boarding och Onboarding
 • Intervjuutbildningar
rekryterare på ants sitter och lyssnar på en föreläsning om inbound recruitment i stockholm

De snabbaste resultaten och även långsiktigt den största framgången uppnås via agilt searcharbete av en researcher inhouse. Det är ett omfattande arbete som tar mycket tid för varje roll. Normalt kommer ca 80% av kandidaterna in genom sökarbete i kombination med ett bra kontaktförmedlingsprogram även i bolag och organisationer som framgångsrikt jobbar med samtliga områden inom Inbound Recruitment.

Det rekommenderade sättet att komma igång är att börja med att rekrytera de mest akuta rollerna genom inhouse researcher. Sedan kompletterar man successivt med fungerande inhouse Talent Acquistion som bas att bygga vidare från. Det finns stor anledning till att ta hjälp av en specialiserad aktör såsom Ants då många av metoderna vuxit fram på senare år och det ofta är komplexa och avancerade system, rutiner och processer som ger rätt resultat.

Läs mer om vår IT-rekrytering eller kontakta oss för att veta mer.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!