IT-rekrytering Göteborg

IT-rekrytering i Göteborg blir allt mer utmanande. Göteborg får allt fler framgångsrika techbolag och bristen på IT-kompetens ökar. För att lyckas med IT-rekrytering i Göteborg bör man använda metoder som säkerställer att man får in tillräckligt många bra kandidater i sin rekryteringsprocess.

Förutsättningarna i Göteborg skiljer sig avsevärt från Stockholm. Bristen inom IT är inte lika akut men likväl är det utmanande att hitta personalen man vill anställa för att bygga en framgångsrik Tech-avdelning. Ants finns sedan en tid tillbaka i Göteborg och hjälper våra kunder där att lyckas med sina rekryteringar. Som alltid är den lokala närvaron avgörande för att hitta, attrahera och utvärdera rätt kandidater.

Kolla in när Ants Vice VD Samuel tillika ansvarig för vår verksamhet i Göteborg berättar om Ants modell:

IT-rekrytering i Göteborg handlar inte bara om att leta lokalt

Som i all IT-rekrytering gäller det även att inkludera kandidater som kan tänka sig flytt i samband med nytt jobb. Det gäller därmed att ha en lokal strategi, en strategi för närområdet, en strategi för hela Sverige och även en global strategi. Ants har med framgång hjälpt kunder rekrytera globalt och via skype-intervjuer, distansintervjuer m.m. skapat processer som i slutändan löser kompetensbehov med resurser från utlandet.

IT-konsulter finns det gott om men att anställa är svårt.

Att anställa egen personal inom IT är betydligt mer utmanande än att ta in konsulter. Detta gäller även IT-rekrytering Göteborg. Ofta finns dock stora fördelar i att lyckas hålla andelen konsulter nere i förhållande till andelen anställda kodare. Därav är det ofta lönsamt att satsa ordentligt på att säkerställa att man lyckas anställa de resursbehov man har inom IT.

Om Ants Tech Recruiters i Göteborg

Ants Tech Recruiters är nischade specialister inom IT-rekrytering. Vi är sedan 2009 ett snabbväxande rekryteringsbolag med målsättning att lösa den akuta kompetensbrist som råder inom IT. Sedan en tid tillbaka finns vi i Göteborg. Vi är ledande i att hjälpa företag attrahera, utvärdera och tillsätta roller på och kring utvecklings- och driftavdelningar. Några av de kunder vi arbetat med i Göteborg är bland annat Polestar, CGM, Captario och Telia. Våra lösningar är framarbetade i nära dialog med våra kunder och innefattar Rekrytering & Hyrköp, Konsult, RPO-lösningar med Talent Acquisition samt Organisationsrådgivning. Allt utförs i våra kunders namn. Vi är även erfarna innovatörer när det kommer till att ge svenska bolag tillgång till global kompetens.

Vi drivs framåt av en glasklar mission: att minska den kompetensbrist som idag bromsar den globala tekniska utvecklingen. En framgångsfaktor som gjort oss till den självklara lösningen för bolag i behov av IT-kompetens idag. Vi berättar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig att lösa ditt personalbehov. Fyll i formuläret längst ned på sidan så kontaktar vi dig!

Lyssna gärna på Avsnitt 61 av Techrekpodden där vi hälsade på Polestar och fick höra om bland annat kompetensbristen i Göteborg.

Läs mer om vår IT-rekrytering

Missa inte