IT-rekrytering Göteborg

IT-rekrytering i Göteborg blir allt mer utmanande. Göteborg får allt fler framgångsrika techbolag och bristen på IT-kompetens ökar. För att lyckas med IT-rekrytering i Göteborg bör man använda metoder som säkerställer att man får in tillräckligt många bra kandidater i sin rekryteringsprocess.

IT-rekrytering Göteborg

Förutsättningarna i Göteborg skiljer sig avsevärt från Stockholm. Bristen inom IT är inte lika akut men likväl är det utmanande att hitta personalen man vill anställa för att bygga en framgångsrik Tech-avdelning. Ants finns sedan en tid tillbaka i Göteborg och hjälper våra kunder där att lyckas med sina rekryteringar. Som alltid är den lokala närvaron avgörande för att hitta, attrahera och utvärdera rätt kandidater.

Kolla in när Ants Vice VD Samuel tillika ansvarig för vår verksamhet i Göteborg berättar om Ants modell:

 

IT-rekrytering i Göteborg handlar inte bara om att leta lokalt

Som i all IT-rekrytering gäller det även att inkludera kandidater som kan tänka sig flytt i samband med nytt jobb. Det gäller därmed att ha en lokal strategi, en strategi för närområdet, en strategi för hela Sverige och även en global strategi. Ants har med framgång hjälpt kunder rekrytera globalt och via skype-intervjuer, distansintervjuer m.m. skapat processer som i slutändan löser kompetensbehov med resurser från utlandet.

IT-konsulter finns det gott om men att anställa är svårt

Att anställa egen personal inom IT är betydligt mer utmanande än att ta in konsulter. Detta gäller även IT-rekrytering Göteborg. Ofta finns dock stora fördelar i att lyckas hålla andelen konsulter nere i förhållande till andelen anställda kodare. Därav är det ofta lönsamt att satsa ordentligt på att säkerställa att man lyckas anställa de resursbehov man har inom IT.

IT-rekrytering Göteborg med Ants Tech Recruiters
Rekrytering Göteborg är vår specialitet.

Om Ants Tech Recruiters i Göteborg

Ants Tech Recruiters är nischade specialister inom IT-rekrytering. Vi är sedan 2009 ett snabbväxande rekryteringsbolag med målsättning att lösa den akuta kompetensbrist som råder inom IT. Sedan en tid tillbaka finns vi i Göteborg. Vi är ledande i att hjälpa företag attrahera, utvärdera och tillsätta roller på och kring utvecklings- och driftavdelningar. Några av de kunder vi arbetat med i Göteborg är bland annat Polestar, CGM, Captario och Telia. Våra lsningar är framarbetade i nära dialog med våra kunder och innefattar Rekrytering & Hyrköp, Konsult, RPO-lösningar med Talent Acquisition samt Organisationsrådgivning. Allt utförs i våra kunders namn. Vi är även erfarna innovatörer när det kommer till att ge svenska bolag tillgång till global kompetens.

Vi drivs framåt av en glasklar mission: att minska den kompetensbrist som idag bromsar den globala tekniska utvecklingen. En framgångsfaktor som gjort oss till den självklara lösningen för bolag i behov av IT-kompetens idag. Vi berättar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig att lösa ditt personalbehov. Fyll i formuläret längst ned på sidan så kontaktar vi dig!

Lyssna gärna på Avsnitt 61 av Techrekpodden där vi hälsade på Polestar och fick höra om bland annat kompetensbristen i Göteborg.

Läs mer om vår IT-rekrytering.

Vi är ledande i att hjälpa företag attrahera, utvärdera och tillsätta roller på och kring utvecklings- och driftavdelningar.

10 års erfarenhet av rekrytering i Göteborg

Ants har sysslat med rekrytering i över 10 år. På senare år har Ants mer och mer specialiserats mot svårhittade roller. I en tid av kompetensbrist är hjälp med roller som är svåra att tillsätta mycket efterfrågat. De flesta av Ants kunder återfinns i Stockholm men sedan många år Göteborg.

Även innan Ants hade kontor i Göteborg för mer än tio år sedan var rekrytering en ganska enkel verksamhet att bedriva. Arbetet handlade mycket om att skapa annonser för att sedan granska de ansökningar som kom in. Stort fokus lades vid olika typer av utvärderingsmodeller såsom personlighetstest och dylikt.

I takt med att kompetensbristen ökat har den påverkat vad företag framför allt behöver hjälp med i samband med rekrytering. Numer är det som är mest efterfrågat från Ants Rekrytering Göteborg att få hjälp med att få in bra kandidater till intervjuer.

Ants Rekrytering Göteborg handlar ofta om Talent Acquistion

Ants Rekrytering Göteborg har en modell för rekrytering som i första hand lägger vikt vid att säkerställa bra kandidater in i processerna. Hur detta sker är genom att en researcher sitter på plats ute hos kund. Researchern kontaktar personer i rätt målgrupp med ett personligt budskap som skapar intresse och dialog. Det är i den dialogen som intervjuer bokas och i samband med detta arbete säkerställer man även att det är rätt personer som kunden får in i sina processer.

IT-rekrytering Göteborg

Utvärdering av kandidater

Utvärdering av en kandidat är ju självklart i slutändan avgörande för att inte felrekrytera. Man bör absolut ha höga förväntningar av ett rekryteringsföretag att man har verktyg och kompetens att skapa ett tryggt beslutsunderlag vid anställningsbeslutet.

Ants Rekrytering Göteborg har självklart även omfattande metoder, verktyg och kompetenser för att utvärdera vilka kandidater som bör anställas av kunder. Utvärderingsprocessen är viktig men stora delar av denna bör utföras av nyckelpersoner hos kunden. I slutändan är det alltid kunden som i första hand vet vem man vill anställa, dock med rätt beslutsunderlag i form av tester, referenser och andra lämpliga verktyg och bedömningar.

Chefsrekrytering och Executive Search Göteborg

När man rekryterar chefsroller är det mer eller mindre en självklarhet att man bör ta hjälp av experter. Executive Search bygger på att en chefsrekryterare med gedigen erfarenhet av just chefsrekrytering säkerställer kandidatflöde och utvärderingsprocess. Felrekrytering av chefsroller får mycket långsiktigt negativa följdverkningar och allt man kan göra för att öka förutsättningarna att lyckas räknas därmed hem i rekryteringen.

Executive Search är headhunting i Göteborg

Ants rekrytering Göteborg har gedigen erfarenhet av chefsrekrytering och vår executive search bygger på chefsrekryterare med mångårig bakgrund inom området. Framför allt gäller det självklart alla IT och techroller såsom CTO, CIO, utvecklingschef, techlead, lead developer och liknande. Rekrytering av IT-chefer har dock lett till att vi får allt fler andra chefsroller och vår Executive Search och Headhunting är anpassad till att säkerställa ledarskap på ett generellt plan.

Vi satsar nu allt mer på Executive Recruitment och med vår bakgrund inom IT och vår lokalkännedom i Göteborg är vi ett tryggt val för denna typ av rekrytering.
Vänd dig till ett lokalt förankrat rekryteringsföretag för att lyckas med din Rekrytering i Göteborg.

IT-rekrytering Göteborg

Vanligt förekommande frågor om IT-rekrytering i Göteborg

Är det svårt att rekrytera inom IT i Göteborg?

Det är en utmaning att rekrytera IT, och det gäller inte minst i Göteborg. Kompetensbristen och digitaliseringen har gjort att behovet att IT-kompetens är mycket större än hur många personer som finns med kompetensen.

Hur lyckas man med IT-rekrytering i Göteborg?

För att lyckas med sin rekrytering så krävs det ett tidskrävande och uppsökande arbete av kandidater med rätt kompetens. Det är även viktigt att direkt vid första kontakten trycka på rätt saker som kan locka företaget.

Behöver jag ta in experthjälp för rekrytering inom IT i Göteborg?

För en lyckad rekrytering kan det vara bra att ta in experthjälp av en rekryteringsbyrå specialiserad på IT-rekrytering. IT är en av de tuffaste branscherna att rekrytera inom och kräver ofta ett tungt searcharbete.

Vilka roller inom IT är svårast att rekrytera?

Kort sagt så är det svårast att rekrytera roller där minst kompetens finns. Med ett litet urval av personer så gäller det att vara extra noga med sin kommunikation till kandidaterna och sälja in rätt saker.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret om du är i behov av IT-rekrytering eller har andra frågor.
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 


  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

  Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

  Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️


   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.