Rekrytera Produktchef

Att rekrytera rätt kompetens och framförallt i en ledande position när det kommer till arbetet med produkt kan vara en svår uppgift. Ledare med ansvar för bolagets produkt kan gå under många olika titlar, där titlar som Chief Product Owner (CPO), Head of Product Area (HPA), Product Manager (PM) och Produktchef är dem mest vanligt förekommande.

Benjamin diskuterar ämnet executive search och hur man bäst arbetar med att rekrytera en duktig Produktchef

Att rekrytera Produktchef kräver ofta att kandidater med rätt erfarenhet och kunskap söks upp och kontaktas. Att endast rekrytera via annons leder inte alltid till relevanta ansökningar vid rekrytering av Produktchef. Genom Ants rekryteringsmetod får vi in rätt kandidater i processen som leder till lyckade tillsättningar.

 

Vad gör en Produktchef?

En Produktchef, eller en Chief Product Owner, arbetar med organisationens produkter och produktutveckling. Den har ofta det övergripande ansvaret över produkten och hanterar allt från lansering, vidareutveckling och vilken planen är framåt för produkten. Ofta ingår det även att agera kravställare mot till exempel utvecklingsteamet och styra projektet i rätt riktning. En Produktchef behöver ha en bra insikt på hur marknaden ser ut och tänka framåt i hur den kan utveckla sig framöver. Vi på Ants Executive är specialister vid rekrytering av Produktchef och hjälper er gärna hitta rätt kandidat!

Aran på Ants sitter i workshop om hur man bäst kan tänka när man ska rekrytera Produktchef

Ants modell vid rekrytering Produktchef

Vid rekrytering av en Produktchef är det särskilt viktigt att säkerställa att det blir en lyckad rekrytering. Rätt person kan ta bolagets produkter till nya höjder, medans en felrekrytering kan leda till motsatt effekt och stora kostnader.

Kompetensbristen har gjort det till en utmaning att rekrytera inom IT. Ants rekryteringsmodell vid rekrytering Produktchef går ut på ett uppsökande kontaktarbete mot relevanta profiler. Eftersom vi arbetar datadrivet i vår rekrytering så kan vi sätta rätt förväntningar mot våra kunder. Det ger oss även möjlighet att felsöka och arbeta agilt under processens gång. När vi märker att något går fel, som att kandidater hoppar av vid ett visst steg, så kan vi vara snabba på att förändra oss för att nå ett lyckat resultat. Vid tyngre roller inom Chefsrekryteringar är det extra viktigt att snabbt kunna förändra sig för att säkerställa en lyckad rekrytering. Det kan även vara aktuellt att lägga till ett case eller ett passande test för att säkerställa att rätt person rekryteras.

Läs mer om hur vi arbetar med Executive Search. Kontakta oss om ni är i behov av att rekrytera en Produktchef.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!