Rekrytera CTO

Rekrytering CTO med Ants Tech Recruiters. Ants är erfarna inom chefsrekrytering och CTO är en roll vi ofta rekryterar. Som specialister inom IT-rekrytering bygger vi ofta upp techavdelningar från grunden. Ofta är uppdraget att både förstå vilken chef som är rätt för avdelningen och även hur det går att bygga upp övriga organisationen.

Marknadschef med Ants Executive

Rekrytering CTO

Alla typer av chefsrekryteringar är mycket viktiga för framgång inom tech. När man rekryterar en CTO är det den som sedan kommer bygga techavdelningen. Det är den som kommer rekrytera samt sätta plan, organisation och strategi framåt. Om fel person får uppdraget kommer följderna blir mer eller mindre irreversibla. Om du beslutat att rekrytera CTO är det därav ett självklart nästa steg att ordentligt planera hur rekrytering skall utföras.

Anlita rekryteringsföretag vid rekrytering av CTO?

Just vikten av framgång i rekryteringen är ett drivande skäl att man så ofta tar in en expert i samband med just chefsrekrytering. Kostnaderna i att ta hjälp understiger med råge kostnader som kan uppstå om man inte tar hjälp.

Hur lägga upp rekryteringen?

Det är tre områden som man måste säkerställa. 1. är att man får rätt flöde av bra kandidater, 2. är att man får en bra kandidatupplevelse där arbetsgivaren representeras på ett personligt och professionellt vis och 3. är att man får till en korrekt utvärdering av kandidater så att man anställer rätt personer.

 

Hur säkerställer man kandidatfödet vid rekrytering av CTO?

Den viktigaste kanalen är att man tar personlig kontakt med rätt målgrupp. Här är det viktigt att man har förstått målgruppen. Både vilken den är men även hur den tänker när den eftersöker nästa jobb. Oftast kräver det att man a/b-testar många budskap för att veta att man formulerar sig rätt. Det gäller oavsett om vi pratar initiala pitcher eller mer omfattande beskrivning av bolag och tjänst i samband med intervjuer.

Mycket viktigt är även att sätta upp a/b-testad annonsering i sociala medier. Rätt uppsatt utgör det ett mycket kostnadseffektivt sätt att säkerställa ett bra kandidatflöde vad gäller just rollen CTO.

Läs mer om vår artikel där vi ger tre tips på hur du kan attrahera toppkandidater för en CTO-roll med effektiv employer branding.

Hur får man en personlig känsla i kandidatupplevelsen i samband med CTO rekrytering?

För att uppnå den rätta personliga känslan i kandidatupplevelsen vid rekrytering av CTO bör man även se till att en kvalificerad person (ofta en TA-konsult) sköter kontakten med kandidater utöver rekryterande chef och anställda hos den kund som rekryterar. Det är få rekryterande chefer som klarar detta på egen hand då det är ett mycket tidskrävande och omfattande arbete.

Ants Executive har ett omfattande och upparbetat nätverk bland aktörer inom techbranschen, både nationellt och internationellt. Vi bearbetar vårt nätverk och kartlägger kompetens i relevanta marknader för att hitta kandidaterna med bäst förutsättningar att nå och överträffa uppsatta mål.

Hur säkerställer man utvärderingsprocessen vid rekrytering av CTO?

Det viktigaste verktyget för att utvärdera CTO är ett case i kombination med en case intervju. Just i samband med chefsrekrytering har man möjlighet att hålla case betydligt mer allmänna. En chef kan och bör förvänta sig att hantera lite mer öppna case såsom att exempelvis göra en slagkraftig presentation hur man vill driva en avdelning.

Det gör att de rekryterande cheferna samt övriga som är involverad i rekryteringsarbetet bör förvänta sig att bli övertygade av rätt kandidat. Om kandidaten inte klarar av att övertyga en panel om att den är rätt person i ett allmänt hållet case kommer den även ha svårt att övertyga de anställda i skarpt läge.

Om en chef har gedigen erfarenhet finns även en del att hämta i referenstagning även om det är ett vanskligt utvärderingsverktyg på många sätt.

Tester av olika slag är även de ett välkommet tillskott i utvärderingsprocessen. De bör man dock se som ett komplement då de sällan visar hela sanningen.

Är nätverk viktigt i samband med Executive Search?

Det är helt klart så att många bra chefsrekryteringar generellt och CTO-rekryteringar specifikt görs via nätverk. En bra chefsrekryterare tillför ett relevant nätverk men ofta hittar man rätt även genom att använda sig av det nätverket som finns på företaget. Det finns många sätt att skapa kandidatflöden som bygger på de kontaktytor chefer och anställda på ett bolag har. Dessa är ofta en stor del av framgången men de bör alltid kompletteras med andra kandidatkanaler.

Läs mer om rollen CTO.

Läs mer om Ants modell för Executive Search här.

Lyssna på Ants Tech Recruiters podcast Techrekpodden med Carl-Johan Hamilton, medgrundare av Ants på temat CTO.

Skulle du vilja lyssna till fler avsnitt på temat? Här finner du alla våra poddavsnitt på temat CTO.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!