Tre tips på hur du kan attrahera toppkandidater för en CTO-roll med effektiv employer branding 

Två konsulter från Ants samtalar med någon mitt emot utanför bild.

I takt med att tech blir alltmer centralt inom en stor del av alla branscher, blir också rollen som Chief Technology Officer (CTO) allt viktigare. Ditt företag är dock inte dem enda på marknaden som söker en CTO, och ofta krävs det genomarbetade strategier och processer för att lyckas. Detta är något vi har lång erfarenhet och expertis inom på Ants Executive Search. 

En effektiv employer branding-strategi kan hjälpa ditt företag att sticka ut från mängden och locka de mest kvalificerade techledarna. Att attrahera rätt person för denna nyckelposition är avgörande för att lyckas med sin digitalisering. Trots att lön är en viktig faktor för många så krävs det mer än så för att attrahera och hitta rätt person för rollen. Det är här employer branding kommer in.  

Här är tre tips på hur du kan stärka ditt empoyer brand för att attrahera toppkandidater för en CTO-roll. 

1. Lyft fram ledningsgruppen och deras vision

Techledare söker inte bara en roll, de söker en plats där de kan vara en del av något större och ha möjlighet att påverka. En studie från McKinsey visar att organisationer som aktivt engagerar sina techledare i strategiska beslut ofta ser bättre innovationsresultat. Så, en tydlig presentation av din ledningsgrupp och deras vision kan göra stor skillnad i rekryteringsprocessen. Du kan till exempel:

  • Dela berättelser och framgångar från din ledningsgrupp. På så sätt visar du på en kultur av ledarskap och samarbete.
  • Betona ledningsgruppens engagemang för tech och innovation. Detta visar potentiella CTO-kandidater att de kommer att vara en central del av företagets framtid.
Ledarrekryterare sitter tillsammans i ett mötesrum och samtalar

2. Anpassade förmåner och flexibla arbetsarrangemang

I dagens arbetsmarknad värderar många techledare flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv väldigt högt. Därför kan det vara en god idé att se över möjligheten att erbjuda följande för att sticka ut från mängden:

  • Flexibilitet och möjlighet att jobba på distans. Detta visar att ditt företag litar på självledarskap och värderar work-life-balance.
  • Personligt anpassade förmåner som är utformade för att möta de unika behoven som CTO:n har. Genom att erbjuda dessa skräddarsydda förmåner visar ditt företag sitt engagemang för personalens övergripande välbefinnande och deras kontinuerliga professionella tillväxt.

3. Erbjud attraktiva optionsprogram

För en CTO är möjligheten till delägarskap och att vara en del av företagets framgång på lång sikt väldigt lockande. Detta är ett mönster vi ser i de ledarrekryteringar vi gör. Ett välstrukturerat optionsprogram erbjuder inte bara ett finansiellt incitament, utan även en symbol för förtroende och partnerskap. Genom att integrera ett attraktivt optionsprogram i din employer branding, kommunicerar du ett starkt budskap till potentiella kandidater om deras värde och betydelse för organisationen. Detta gör en CTO-roll hos ditt företag till en mer lockande och meningsfull möjlighet.

För att göra optionsprogrammet så attraktivt som möjligt är det viktigt att det är transparent, rättvist och anpassat till företagets och den framtida CTO:ns gemensamma mål. Det bör tydligt förklara villkoren för förvärv, hur och när optionerna kan omvandlas, samt vilket stöd och vilka resurser som erbjuds för att hjälpa dem att maximera värdet av deras andelar. Genom att tydligt kommunicera dessa detaljer och visa på tidigare framgångshistorier kan du göra ditt erbjudande mer attraktivt.

Två personer sitter tillsammans och samtalar om chefsrekrytering och Executive Search

För att locka en CTO som inte bara har rätt färdigheter inom tech utan också delar ditt företags vision, krävs en stark och medveten employer branding-strategi. Genom att lyfta fram ledningsgruppen och deras vision, anpassa förmåner utefter CTO:ns behov och önskemål samt erbjuda attraktiva optionsprogram, kan du skapa en arbetsplats som lockar de allra bästa talangerna på marknaden.

 

Vi på Ants Executive Search har många års erfarenhet inom chefsrekrytering och kan hjälpa ditt bolag skapa ett attraktivt erbjudande för att hitta den eftertraktade CTO:n.

Hör av dig via formuläret så bokar vi in ett möte!

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!