Employer Branding

Ants Tech Recruiters är marknadsledande inom IT-rekrytering. Kärnverksamheten är att via riktad och personligt researcharbete boka bra intervjuer. Rätt kandidater in i processen leder till lyckade rekryteringar. Genom att även jobba strategiskt och långsiktigt med Employer Branding skapar man relationer i utvald målgrupp, rekryterar lättare och behåller bra anställda.

Employer Branding
Du har säkert hört talas om begreppet employer branding, eller arbetsgivarvarumärke på svenska. Men vad är egentligen employer branding? Jo, det innebär att ett varumärke riktar sig mot sina medarbetare och framtida kandidater.

Employer branding går att förklara som en strategi för att attrahera kandidater. Med hjälp av employer branding får potentiella medarbetare en insyn i hur det är att arbeta på företaget. Dessutom har det visat sig att för generation Y är ett starkt arbetsgivarvarumärke extra viktigt.

Sociala medier ger företag möjlighet att synliggöra sig för framtida kandidater, dessa är exempelvis LinkedIn, Facebook, Instagram och Youtube.
Inbound Recruitment Stockholm
Employer Branding skapar en relation till utvald målgrupp. Det skapar förutsättningar att rekrytera och behålla rätt medarbetare.

Arbetsgivarvarumärke blir allt viktigare

Employer branding har blivit ett populärt begrepp. Som resultat försöker allt fler företag visa sig som attraktiva arbetsgivare. Att spegla företagskulturen, arbetsuppgifter, kollegor och arbetsplatsen är typiskt content. Men oavsett att employer branding har blivit så populärt, så är det fortfarande något som många företag upplever som ovant att arbeta aktivt med.
Alla företag har redan ett arbetsgivarvarumärke, och det kan vara antingen positivt eller negativt. En del företag är medvetna sitt arbetsgivarvarumärke och kandidaterna uppfattar det. De som inte redan vet kommer att få reda på det förr eller senare. Det kan dock lätt leda till att det uppstår en felaktig eller ofördelaktig bild av hur det är att arbeta på företaget.
Vi vet att det kan kännas svårt att veta hur employer branding egentligen fungerar. Men egentligen skiljer det sig inte så mycket ifrån att marknadsföra en produkt eller tjänst. De båda går ut på att målgruppen ska känna att de vill ha eller vara en del av produkten, tjänsten, eller i detta fall arbetsplatsen.

 

Förslag på video för stärkt Employer Brand:

Employer Branding bör spegla den verkliga uppfattningen av dig som arbetsgivare.

För att lyckas med ditt employer brand är det viktigt att fundera över vad ni har att erbjuda, i själva verket  attraheras vi alla av olika saker och detsamma gäller vid val av arbetsgivare. Därför är det viktigt att ni förmedlar er faktiska kultur och strategi. Om upplevelsen av er som företag inte motsvarar förväntningarna, kan missnöjet i värsta fall leda till ett dåligt ryckte.
Till exempel, ett företag som lovar att deras flygplan alltid är i tid, sätter en förväntan på att det stämmer. Om flygplanen sedan är sena, kommer konsumenterna med största sannolikhet att välja ett annat flygbolag nästa gång. Samma princip kan appliceras på företag som arbetsgivare.
Var därför noggrann med att spegla verkligheten i era sociala medier. Det vill säga att om en nyanställds förväntningar inte motsvaras, kan det leda till en besvikelse och i längden dålig inverkan på ert employer brand.
Employer branding med Ants

Vad är bra content vid employer branding?

En del företag är inte medvetna om vad de har att visa upp. I de flesta fallen har de redan bra content – det handlar bara om att förstå att det ska ut i sociala medier och hur. Har du ett viktigt ämne som du vill prata om? Gör korta vloggar eller en podcast, eller finns det någon aktivitet som är återkommande och uppskattad bland dina anställda? Ta isåfall en bild och lägg upp på Instagram.
Genom att visa vad som särskiljer din arbetsplats från andra arbetsplatser så skapar du ett unikt varumärke. Inte bara kommer konsumenten välja era produkter som ett First-Choice-Brand. Potentiella kandidater kommer också att se er som ett First-Choice-Company.

Vill du veta mer?
Vi berättar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig att lösa ditt personalbehov. Fyll i formuläret längst ned på sidan så kontaktar vi dig, eller läs mer om vår IT-rekrytering. 

 

Lyssna på Ants Tech Recruiters podcast Techrekpodden med Carl-Johan Hamilton, medgrundare av Ants på temat employer branding.

Skulle du vilja lyssna till fler avsnitt på temat? Här finner du alla våra poddavsnitt om employer branding.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!