Rekrytera Chief Security Officer

Rekryteringar kopplat till säkerhetsroller kan vara klurig att tillsätta men ack så viktiga, att vara träffsäker och framgångsrik i rekrytering av en Chief Security Officer kan vara den viktigaste rekryteringen ni som bolag gör!

Aran berättar om rekrytering Chief Security Officer CSO

I dagen digitala värld kan det vara av stort värde att rekrytera en Chief Secruity Officer. IT säkerhet är ett brett begrepp och omfattar alla dem aktiviteter och rutiner som är till för att skydda ett bolag digitalt. Säkerhetschef, Chief Information Security Officer, Chief Security Officer med mera är titlar på dem personerna som ansvarar för bolagets IT-säkerhetsrutiner. I takt med digitaliseringens framfart har ett stort fokus legat på att innovera och ständigt utveckla ett bolags teknik. Men något som varit och är minst lika viktigt är att skydda bolaget ur ett säkerhetsperspektiv.

Vi på Ants Executive har mångårig erfarenhet av att rekrytera Chief Security Officers och hjälper gärna er i arbetet med att säkra upp er organisation.

Sophie och Benjamin diskuterar ämnet gällande rekrytering Chief Executive Officer

Vad gör en Chief Security Officer (CSO)?

Vad en Chief Security Officer (CSO) gör kan variera lite beroende på företag. Generellt brukar rollen innefatta ett övergripande ansvar för riktlinjer och policys för säkerhet för bolaget, samt arbetet med att kravställa säkerheten och arbeta proaktivt mot framtida hot.

IT-avdelningen brukar ha en egen säkerhetschef eller CSO som ansvarar över tekniken och vilka system som används. Den har också ansvaret för rutiner för att öka säkerheten och kravställning av säkerhet på systemen. Det är en roll som har blivit allt vanligare på senare år i och att med att intrången blivit allt mer avancerade.

Varför rekrytera en Chief Security Officer (CSO)?

Att rekrytera en Chief Security Officer kan vara den viktigaste rekryteringen ni som företag gör. I och med den ökande digitaliseringen i samhället där allting rör sig väldigt fort är det lätt att glömma bort säkerheten och dess betydelse. För att lyckas krävs det dels att hitta rätt kandidater men även en gedigen och grundlig rekryteringsprocess.

Aran berättar för Sofie att han rekryterar Chief Executive Officer

Ants modell vid rekrytering av Chief Security Officer

Vid rekrytering av säkerhetschef är det av största vikt att rekryteringen blir rätt. Arbetet är ofta komplext och det kan kosta företaget mycket om personen väljer att avsluta sin anställning tidigt. Det är även en viktig position på företaget där rätt person kan undvika större hinder för fortsatt tillväxt. I arbetet med att rekrytera Chief Security Officer gäller det att få en gedigen uppfattning för hur marknaden ser ut. Genom gedigen due diligence och marknadsanalys, ser vi på Ants Executive till att vara förberedda att möta dem utmaningar som kan uppstå vid rekrytering av Chief Security Officer.

Vi mäter alla steg i processen och kan snabbt ändra på den del där vi ser att siffrorna inte stämmer överens med vår statistik.

Läs mer om hur vi arbetar med Executive Search.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!