Rekrytera Chief Digital Officer (CDO)

Rekrytera CDO ligger i tiden. Rollen Chief Digital Officer har ökat de senaste åren i och med digitaliseringen. Det har har lett till att det även blivit vanligare att rekrytera CDO. Vi på Ants Tech Recruiters är erfarna av att rekrytera chefsroller. Vår metod ger lyckade rekryteringar även när det kommer till de svåraste rollerna.

Folk som är specialister på att rekrytera CDO sitter i trappa och pratar med varandra

Rekrytera Chief Digital Officer (CDO) blir allt vanligare och en CDO anses vara en nyckelperson för att få tillväxten att nå målen. En CDO har ansvaret över den digitala förändringsresan. Många företag står idag inför, eller är mitt i, denna resa för att hänga med i utvecklingen. Då behöver någon komma in med ansvaret att genomföra en ofta omfattande transformation och få med sig alla på företaget. CDOn behöver ha en stor kunskap inom teknik och även ett starkt ledarskap. Att få med alla på varför transformationen behöver ske är ett viktigt steg för att alla på bolaget ska fortsätta arbeta tillsammans. Att anställa en CDO innebär i längden ofta att fler rekryteringar kommer ske för att stärka upp IT-kompetensen som är kärnan i digitaliseringen.

Hur lyckas man att rekrytera CDO?

Vid rekrytering av CDO är det extra viktigt med en grundlig och genomgående rekryteringsprocess. När du står i kast att rekrytera CDO är du på jakt efter en nyckelperson som kommer få en stor inverkan på framtiden för företaget. Det är viktigt att hela rekryteringsteamet arbetar tight tillsammans och att processen följer en röd linje. Att komplettera rekryteringsprocessen av tester vid rekrytering av CDO kan vara effektivt. Det ger ytterligare information för att få reda på kandidatens kunskaper.

Rekrytera CDO med Ants och du har en partner med gedigen erfarenhet av just denna roll. När vi på Ants startar upp ett nytt uppdrag så är det av stor vikt att snabbt komma igång med att kontakta kandidater. Efter ett kravprofilsmöte sätter vi igång med att på ett personligt sätt kontakta relevanta profiler. I och med att vi mäter hela processen kan vi tidigt se om någon del av processen går åt fel håll. Då kan vi korrigera felet för att nå målet med en lyckad rekrytering. Läs gärna mer om vår process vid chefsrekryteringar.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!