Rekrytering vd

Rekrytering VD med Ants Executive

Ants Executive har rekryterat hundratals ledare och är numer en erfaren och ansedd specialist även inom vd-rekrytering. En specialistgren med utmaningar som nu hanteras på en ny nivå med hjälp av innovation som vuxit fram inom techrekrytering.

Med en stark specialisering inom executive search, särskilt inom digitalisering, strävar vi efter att vara er rådgivare för att hitta den perfekta vd:n för er organisation. Låt oss förklara vad som gör oss unika och varför det är viktigt att anlita en specialist i jakten på er nästa vd.

Förmågan att hitta kandidater även långt utanför det personliga nätverket är det som tydligast definierar Ants Executive. Med tech som vår hemmaplan är vi numer en flitigt anlitad aktör inom all typ av Executive Recruitment, där inte minst rekrytering av vd och styrelse ingår.

Den moderna VD-rollen

En gång i tiden var målgruppen toppledare kraftigt begränsad. En liten klick, nästan enbart män, där alla kände alla. Det man idag kallar Executive Search gick då ut på att vara en del av denna gruppering och inneha de rätta kontakterna. Men vår tid ser annorlunda ut. Förutom att jämställdheten gått framåt har även komplexiteten i industrin ökat exponentiellt. Seniora ledaregenskaper behöver kombineras med spetskompetens. Ofta inom områden som nyligen kanske inte ens existerade eller områden under ständig förändring, inte sällan kopplat till teknik och digitalisering.

Att även vd-rollen blivit allt mer tekniska skapar helt naturligt en koppling till tech. Men techrekrytering tillför något som är mer genomgripande. Att få tillgång till kandidater som ligger utanför det personliga nätverket.

En verkställande direktör, eller vd, är inte bara företagets högsta ledare utan också en teknisk visionär idag. I dagens affärsklimat krävs inte bara seniora ledaregenskaper utan också kunskap inom snabbrörliga och teknikintensiva områden. Ants Executive Search har en gedigen erfarenhet inom techrekrytering, vilket gör oss unikt kvalificerade att förstå och matcha behoven för den moderna VD-rollen.

Två personer pratar om att rekrytera vd med Ants i ett mötesrum.

Såhär lyckas du med din rekrytering av vd

Inom techrekrytering är Ants sedan länge erkända för att nå kandidater andra missar och träffsäkert skapa underlag för vem som är rätt för en roll. Samma förmåga har numer även etablerat oss ett rykte inom Executive Recruitment. Vi får helt enkelt in de främsta ledarna i våra kunders chefsrekrytering.

Utmaningar med att rekrytera en vd

Rekryteringen av en vd är kritisk eftersom vd:n har en nyckelposition i att påverka företagets framgång. En kompetent och passande vd kan leda företaget mot tillväxt och lönsamhet, medan en misslyckad rekrytering kan få allvarliga konsekvenser för organisationen.

Därför är det viktigt att ta i beaktning att rekrytera en vd är en av de mest avgörande och samtidigt komplexa processerna för ett företag. En misslyckad rekrytering kan inte bara vara kostsam, utan även påverka hela organisationens framtid. Genom att anlita Ants Executive tar du ett stort steg mot att säkerställa en lyckad och hållbar rekryteringsprocess.

Ants Executive - Rekrytera VD

Rekrytera vd med Ants Executive

Vår teknologifokuserade strategi möjliggör användningen av innovativa sourcing tillvägagångssätt och avancerade verktyg. Ants Executive är känt för vår förmåga att nå kandidater andra missar och göra noggranna bedömningar. Dessa tekniska framsteg integreras inte bara inom techrekrytering, utan är också en central del av vår Executive Search-process.

Varför välja oss?

Rekrytering av vd skiljer sig från annan rekrytering, då det är en av de mest strategiska och ansvarsfulla positionerna inom ett företag. En vd måste inte bara ha seniora ledaregenskaper utan också kunna navigera i en tekniskt utvecklande värld och hantera komplexiteten i dagens affärsklimat. Här är vi på Ants Executive rätt partner för att navigera.

Det som gör oss mer unika i branschen är de metoder vi introducerat och tagit in från just techrekrytering:

 • Erfarenhet inom techvärlden: Vår långa historia inom techrekrytering ger oss unik insikt i kraven på en VD i dagens tekniska era.
 • Innovativa metoder: Vi har framgångsrikt integrerat metoder som personlig kandidatupplevelse, innovativ sourcing och annonsering, datadriven statistik och modern teknik.
 • Resultatinriktad process: Vår beprövade rekryteringsprocess fokuserar på konkreta resultat och smidig övergång för att placera rätt person på rätt plats.

Vår framgångsrika modell vid rekrytering av vd

I över 15 år har vi tagit fram en framgångsrik modell inom Talent Acquisition, som är minst lika effektiv inom rekrytering av vd. Ett samarbete med Ants Executive genomsyras av tre effektiva metoder:

1.Embedded experts

Våra konsulter arbetar nära er, både digitalt och på plats, för att bygga upp relationer baserade på förtroende, ett tight samarbete och flexibilitet. Vi arbetar dessutom i ert varumärke. Denna metod garanterar att vi effektivt identifierar och rekryterar rätt ledartalang för din organisation.

2. Attraction strategy

Vår avancerade strategi för att attrahera kandidater, som kombinerar vår expertis inom search och riktad annonsering i sociala medier, stärkt av AI-teknologi, säkerställer att vi når och engagerar de främsta kandidaterna inom ledarskapssegmentet. Genom att framhäva ditt företags unika försäljningsargument och visa uppriktigt intresse för kandidaters ambitioner, etablerar vi ditt varumärke som arbetsgivare och lockar till oss de eftertraktade kandidaterna.

3. Data insights

Vi använder dataanalys för att förbättra våra rekryteringsmetoder och uppnå överlägsna resultat. Genom att analysera data i realtid och anpassa våra rekryteringsstrategier därefter, kan vi erbjuda precisa prognoser och fatta välunderbyggda beslut som främjar framgångsrika rekryteringsprocesser för ledande positioner.

Vilka delar utgör vår process vid rekrytering av vd?

I stora drag är det följande som normalt innefattas i Ants Executive och som utgör vår modell av Executive Recruitment:

 • Uppstartsprocess med kravprofil, process och projektplan
 • Chefnätverk och kontakter
 • Branschanalys, statistik samt strategi för lön och ersättningsmodell
 • Sourcing, search och Talent Acquistion
 • Datadriven digital annonsering
 • Arbetsprov och Case
 • Personlighetstest
 • Referenstagning och bakgrundskontroll

Behöver du hjälp med att rekrytera vd?

Rekryteringen av en vd påverkar inte bara företagets affärsstrategi utan har också bredare samhällskonsekvenser. Ledare formar arbetsmarknaden och påverkar företags värderingsgrund. Anförtro rekryteringsprocessen till en pålitlig och erfaren partner som Ants Executive Search.

Lås oss vara er guide i jakten på den perfekta vd:n för er organisation. Kontakta Ants Executive Search idag för att inleda en framgångsrik rekryteringsresa.

Lyssna på Ants Tech Recruiters podcast Techrekpodden med Carl-Johan Hamilton, medgrundare av Ants på temat VD.

Skulle du vilja lyssna till fler avsnitt på temat? Här finner du alla våra poddavsnitt på temat VD.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!