Leadership

Personer på Ants HR Tech diskuterar leadership

Vad är ett gott ledarskap?

Vi pratar ofta om vikten av ett gott ledarskap. Men vad är ett gott ledarskap egentligen? Det finns olika definitioner på vad ett gott ledarskap är. Det är ett brett begrepp som grundar sig i hur individer fungerar. Vi alla är olika och dras därför till olika typer av ledare.

I Sverige har vi traditionellt sett en ledarskapsstil som innebär att ledaren ger stor tillit till sina medarbetare. Utöver tillit, grundar sig ett bra ledarskap även i förmågan att vägleda, inspirera och motivera både individer och team till att uppnå gemensamma mål. En stark ledare driver och introducerar förändring, hjälper anställda att nå sin fulla potential och andas organisationens syfte, vision och värdeord. En ledare visar omtanke, är närvarande och inlyssnande. Dessutom bidrar en bra ledare till ökad ambition och engagemang, såväl som att skapa en positiv arbetsmiljö och konkret affärsvärde.

Värdet av ett gott ledarskap

Ett gott ledarskap är avgörande för företagets framgång, eftersom en organisation med en stark ledning har större chans att nå sina mål och fortsätta att växa och utvecklas över tid. En positiv arbetskultur där de anställda känner sig uppskattade och respekterade hjälper företag att sänka tröskeln för medarbetare att dela sina idéer och åsikter vilket uppmuntrar till kreativitet och innovation.

Genom ett bra ledarskap kan en organisation även öka sin produktivitet. Tydliga mål och tidsramar för arbetsuppgifter, samt engagerade och motiverade medarbetare bidrar till att maximera effektiviteten, eftersom de anställda gör sitt bästa och strävar efter gemensam framgång.

Slutligen kan ett bra ledarskap också hjälpa till att bygga förtroende och lojalitet inom organisationen. En bra ledare bygger en stark relation med de anställda och skapar en positiv arbetsplatskultur. Organisationer med ett sunt och bra ledarskap har anställda som stannar längre, eftersom de trivs och är inspirerade till att fortsätta växa tillsammans med organisationen.

Personer på Ants HR Tech sitter i ett mötesrum och jobbar med leadership

Hur kan Ants HR Tech hjälpa er med ledarskap?

Ants HR Tech hjälper er att stötta och coacha era ledare i deras dagliga arbete. Utifrån ert behov hjälper vi er att antingen utforma eller hålla i workshops, för att stärka ledarskapet i er organisation. Det innebär att vi tar fram verktyg baserat på forskning och teori. Utifrån det skräddarsyr vi en workshop för ert specifika behov och utmaning, med målet att stärka ledarskapet.

Exempel på workshops vi kan hjälpa er organisation med:

  • Hur era ledare bör arbeta med feedback och coachning
  • Hur ledare bör hantera svåra samtal
  • Hur ledare kan arbeta med självledarskap
  • Bygga er organisations unika ledarskap från grunden, genom att hjälpa er hitta er ledarskapsstil
  • Skräddarsydd workshop utifrån ert behov

Genom vårt paket Leadership hjälper våra HR Tech-konsulter er att definiera och sätta ert unika ledarskap utifrån era behov.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!