IT-Manager

Rekrytera Utvecklingschef med Ants

Rekrytera IT-manager

Att rekrytera en IT-manager kan innebära utmaningar då det inte enbart krävs en teknisk bakgrund hos kandidaten. Den här personen kommer ha en viktig roll för utvecklingsteamet och behöver därför ha en analytisk förmåga, intresserad av ledarskap, pedagogisk och tydlig i sin kommunikation. Det kan därför vara viktigt att rekrytera rätt IT-manager som passar just ditt team och som kan hjälpa er att bli en framgångsrik organisation.

Vad gör en IT-manager

En IT-manager har som huvuduppgift att ansvara för den dagliga IT- driften som exempelvis utveckling av strategier, säkerhetsställa att IT miljön är säker och har personalansvar på IT-avdelningen. Att arbeta som IT-manager innebär även att du samarbetar med andra avdelningar inom organisationen för att göra verksamheten lönsam genom att utvärdera och se utvecklingsbehov. Inom arbetet som IT-manager ingår att samordna sin tekniska personal och hantera ny mjukvara samt hårdvara medan det finns en budget och deadlines.

Behöver jag en IT-manager?

Ni kan vara i behov av att rekrytera en IT-manager om ni vill få in en tekniskt kunnig person som har erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter som ditt team. Detta innebär att du får en duktig utvecklare som kommer att fokusera på ledarskap och få sitt team att arbeta mer effektivt. Andra arbetsuppgifter som innefattar en IT-manager är att planera arbetet strategiskt, ansvar över infrastrukturen och att vidta åtgärder om problem eller olyckor händer.

Vi på Ants är vana vid att rekrytera IT-managers och om ni är intresserade av att veta mer hur vi kan hjälpa er med rekrytering kan ni skicka in en förfrågan till oss. Detta kan ni göra genom att använda formuläret nedan så återkopplar vi till er så snart som möjligt.

Läs gärna mer om vårt arbetssätt vid IT-rekrytering.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret om du är i behov av IT-rekrytering eller har andra frågor.


    Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

    Läs mer