Behovet av att kunna rekrytera inom IT har växt enormt mycket de senaste åren. Det har vi inte minst sett bland våra kunder. Från att de flesta kunder för bara några år sedan var renodlade techbolag, till idag då företag inom alla branscher är i behov av att rekrytera IT-kompetens. Nu har vi även börjat med utbildningar för att sprida vår kunskap inom IT-rekrytering. Vi vet att behoven och förutsättningarna skiljer sig, och därför skräddarsyr vi utbildningen efter er.

Efter en uppstart där vi identifierar vad just ni är i behov av så sätter vi igång med planeringen av utbildningen.

Rekrytering med Ants

Våra specialistområden

Följande områden har vi utbildningar inom. Vi anpassar utbildningen efter er så att ni får ut så mycket nytta i det dagliga arbetet som möjligt.

Copywriting

En utbildning för rekryterare där vi fokuserar på att hitta rätt budskap som väcker en reaktion, innehåller relevant information samt skapar en relation med framtida kandidater. Utbildningen kan innehåller praktiska moment med syftet att skapa nya tankesätt i ert skriftliga rekryteringsmaterial. Vi vill inspirera och dela med oss av olika verktyg att använder sig av.

Sourcing

Sourcing, search, uppsökande rekrytering – kärt barn har många namn. Här diskuterar vi utmaningen att sourca på en konkurrensutsatt marknad. Vi ger handfasta tips för att på innovativa sätt nå ut till rätt kandidater och vi behandlar sourcing på Linkedin, GitHub och Google, samt verktyg och plugins.

Intervjuteknik

Vi kan ge stöttning när det är dags för intervjuer. Detta är en workshop i kompternsbaserad intervjuteknik där vi går igenom vanliga fällor, do’s & don’ts, samt ger konkreta tips och verktyg.

Employer Branding

Vi hjälper er att stärka ert Employer Brand genom att sätta upp en strategi anpassad för ert bolag och målgrupp.

Onboarding

Skapar rätt förutsättningar för nyanställda att så smidigt som möjligt komma in i både roll och bolag. Vi hjälper er att sätta upp en onboardingstrategi som är anpassningsbar till de olika roller ni rekryterar.

Analytics

Vi hjälper er med verktyg och tillvägagångssätt för att bli mer datadrivna. Detta för att kunna fatta rätt beslut, felsöka och prognosticera i processerna.

Kontakta oss om ni är intresserade av att gå en skräddarsydd utbildning eller läs mer här. 

Det var bra kvalité rakt igenom och så värdefullt!
– Malin Segelström, Consultant Manager på Sylog (utbildning i sourcing)

Den 17:e mars håller Annie och Mathilda från Ants en utbildning i sourcing. Utbildningen riktar sig till dig som idag arbetar med Talent Acquisition, HR eller rekrytering inom techbranchen och vill utveckla dina sourcingkunskaper. Vi kommer bland annat gå igenom hur du kan få ut mer av Linkedin Recruiter, hur du kan hitta kandidater via Google och Gihub, hur du kan öka svarsfrekvensen. Det kommer även ges tips på smarta verktyg som underlättar det vardagliga arbetet. Just nu håller vi våra utbildningar digitalt för att utesluta smittorisken.

 

Läs mer om utbildningen och anmäl dig här.

 

Rekrytera programmerare

Kompetensbristen har gjort sourcing inom tech till ett eftertraktat hantverk. Den 28:e januari håller vi ett event om sourcing för att bli ännu bättre, tillsammans. Fokus ligger på sourcing inom tech, och leds av Annie och Frida från oss på Ants. Det kommer bli ett diskussionsforum för att både dela med sig av sina egna erfarenheter och samtidigt lära av andra.

 

Läs mer och anmäl dig här.

I September var Leon och Aran från oss på Ants på Sourcecon i Atlanta. Målet med resan var att inspireras och ta med sig idéer hem från techrekryterare i hela världen. SourceCon är en sourcingkonferens som hålls två gånger per år i USA och Europa. Konferensen har deltagare från många typer av branscher där syftet är att dela kunskap och få diskutera utmaningar inom just techrekrytering. Det avslutas även med ett Hackathon för rekryterare – en tävling om vem som är bäst på att hitta kandidater! Aran & Léon hamnade topp 20! ????

 

Behöver du eller din organisation bli bättre på att hitta och attrahera IT-kompetens? Kika in på våra utbildningar här och titta på hur Aran & Léon haft det här nedan.

 

Ann Wilkerson – Training Director på SourceCon

 

Tangie Pettis – Strategic Talent Manager at Aspen Dental

 

Marc Hamel – Senior Recruiter på Alexa Communications om GitHub

 

 

Shannon Pritchett, Editor på SourceCon och  Jim Stroud , VP Product Evangelist på North Amercia ClickIQ berättar om Hackathon för rekryterare. 

Ann Wilkerson – Training Director på SourceCon