Rekrytera Chief Human Resources Officer

Chief Human Resources Officer, Chief People Officer, HR Chef, HR Officer... listan kan göras lång av titlar som hänvisar till den personen på ett företag som ansvarar för frågor avseende personalhantering, praxis och policys.

Intressant diskussion gällande arbetet med att rekrytera Chief Human Resources Officer

Vid rekrytering av en Chief Human Resources Officer är det särskillt viktigt att säkerställa att det blir en lyckad rekrytering. Rätt person i rollen kan säkerställa att organisationens personal har de rätta förutsättningarna för att att bolaget till nya höjder, medans en felrekrytering kan leda till motsatt effekt och stora kostnader. Att rekrytera Chief Human Resources Officer (CHRO) kan vara en svår nöt att knäcka då roller likt detta är av bred karaktär och omfattas av en mängd olika uppgifter och ansvarsområden. På Ants har vi flera års erfarenhet av chefsrekrytering och kan genom vår arbetsmodell får vi in rätt kandidater i processen som leder till lyckade tillsättningar där vi gärna hjälper er i arbetet med att rekrytera er nästa Chief Human Resources Officer!

Vad gör en Chief Human Resources Officer?

En Chief Human Resources Officer (CHRO) eller Chief People Officer (CPO) är den personen som ansvarar för den övergripande administrationen, samordningen och utvärderingen av ett företags personalfunktioner. I rollen som CHRO rapporterar man allt som oftast till bolagets VD och fungerar som medlem av den verkställande ledningsgruppen. I rollen ansvarar man för och arbetar mot att säkerställa att organisationen har människorna, processerna och kulturen på plats för att uppnå sina strategiska mål. Arbetsuppgifterna för en Chief Human Resources Officer kan inkludera allt från arbete med personalrelationer, resultatstyrning, rekrytering och bemanning, utbildning och utveckling samt ersättningar och förmåner.

Ludvig tycker att det är roligt att rekrytera Chief Human Resources Officer

Ants modell vid rekrytering Chief Human Resources Officer

För att lyckas med rekryteringsarbetet krävs ett gediget nätverk, en tydlig process och ett tätt samarbete med er som kund. Vi har under de senaste åren rekryterat hundratals ledare och är idag specialister inom Executive Search, inte minst inom techbranschen. Vår långa erfarenhet inom techrekrytering är till fördel för oss och våra kunder vid rekrytering av Chief Human Resources Officer då vi sitter inne på de rätta verktygen i form av search och processstrategier samt att vi besitter ett upparbetat nätverk med potentiella kandidater.

Vår arbetsmodell vid rekrytering av Chief Human Resources Officer utgår primärt från tre huvudsakliga nycklar som ingår i vår arbetsmodell vid Executive Search:

 • Vi arbetar i kundens namn och på plats hos kund. Detta gör att vi förstår er organisation bättre och kan därmed ge våra kandidater en genuin och korrekt bild av ert bolag. Detta leder även till ett nära samarbete med er vilket är något vi alltid strävar efter i våra partnerskap med kund. När många arbetar på liknande sätt idag är det i detaljerna det sitter.
 • Vi är specialister. Under flera år har vi arbetat med techrekrytering vilket givit oss god insikt i hur vi kan hitta, bygga relation och boka bra intervjuer med den målgrupp du riktar dig mot.
 • Vi är agila i vårt arbete. Vi arbetar datadrivet och kan genom detta optimera vårt arbete i realtid. Genom vår långa erfarenhet som specialister är vi agila i varje uppdrag vi tar oss för. Alltid i nära dialog med dig som kund. En stor fördel med att arbeta datadrivet är att vi kan utgå från vår data och se om någon del i processen måste förändras för att nå målet med en lyckad rekrytering.

Läs mer om hur vi arbetar med Executive Search.

Executive gruppen är redo att hjälpa kunder rekrytera Chief Human Resources Officer

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

  Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

  Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️

   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.