Rekrytera HR-chef

För att lyckas med att rekrytera HR Chef krävs det ofta att man arbetar mer uppsökande och kontaktar relevanta kandidater än det mer traditionella sättet med annons som ger ansökningar. Vi på Ants Executive är vana vid att både hitta och lyckas rekrytera HR Chef.

Ants Executive Search gänget är glada över att diskutera ämnet gällande att rekrytera HR Chef

Att rekrytera rätt person till rollen som HR Chef kan vara helt avgörande för bolagets framtida tillväxt, tillsätts rätt person till rollen ges bolaget dem rätta förutsättningarna för att leda en välfungerande och effektiv personalfunktion. Genom Ants rekryteringsmetod får vi in rätt kandidater i processen som i slutändan leder till en lyckad rekrytering av en HR Chef!

 

Vad gör en HR Chef?

HR Chef, Chief Human Resources Officer, Chief People Officer, HR Officer… listan kan göras lång av titlar som hänvisar till den personen på ett företag som ansvarar för frågor avseende personalhantering, praxis och policys.

I rollen som HR-chef är man den personen inom bolaget som leder personalfunktionen. Arbetet och ansvarsområden kan vara varierande beroende på bolagets storlek, men genrellt brukar det innefatta arbete med rekrytering, hantering av personalförmåner och ersättning, övervakning av efterlevnaden av arbetslagar och bestämmelser samt utveckling och genomförande av personalpolicyer. I rollen har man även ett nära samarbete och är vanligtvis en del av bolagets ledningsgrupp. Vi på Ants Executive Search har lång erfarenhet av att rekrytera ledare inom techvärlden,

Ludvig är väldigt glad över att berätta om arbetet med att rekrytera HR Chef

Ants modell vid rekrytering av en HR Chef

För att lyckas med rekrytering av en HR Chef krävs ett gediget nätverk, en tydlig process och ett tätt samarbete med er som kund. Vi har under de senaste åren rekryterat hundratals ledare och är idag specialister inom Executive Search, inte minst inom techbranschen. Vår långa erfarenhet inom techrekrytering är till fördel för oss och våra kunder vid rekrytering av en HR Chef då vi sitter inne på de rätta verktygen i form av search och processstrategier samt att vi besitter ett upparbetat nätverk med potentiella kandidater.

Vår arbetsmodell vid rekrytering av HR Chef utgår primärt från tre huvudsakliga nycklar som ingår i vår arbetsmodell vid Executive Search:

  • Vi arbetar i kundens namn och på plats hos kund. Detta gör att vi förstår er organisation bättre och kan därmed ge våra kandidater en genuin och korrekt bild av ert bolag. Detta leder även till ett nära samarbete med er vilket är något vi alltid strävar efter i våra partnerskap med kund. När många arbetar på liknande sätt idag är det i detaljerna det sitter.
  • Vi är specialister på att attrahera rätt kandidater. Under flera år har vi arbetat med techrekrytering vilket givit oss god insikt i hur vi kan hitta, bygga relation och boka bra intervjuer med den målgrupp du riktar dig mot. Genom år av erfarenhet inom sourcing, målgruppsriktad annonsering i sociala medier och med kraften av AI hittar vi de eftertraktade kandidaterna.
  • Vi är agila i vårt arbete. Vi arbetar datadrivet och kan genom detta optimera vårt arbete i realtid. Genom vår långa erfarenhet som specialister är vi agila i varje uppdrag vi tar oss för. Alltid i nära dialog med dig som kund. En stor fördel med att arbeta datadrivet är att vi kan utgå från vår data och se om någon del i processen måste förändras för att nå målet med en lyckad rekrytering.

Läs mer om hur vi arbetar med Executive Search.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!