Headhunting Stockholm

Headhunting inom IT och tech i Stockholm är en stor del av Ants Tech Recruiters verksamhet. Ju mer erfarenhet som Ants bygger upp inom headhunting Stockholm och ju större våra kontaktytor är desto mer tillför vi i form av nätverk och förmåga att förstå vem som är rätt person på rätt plats.

Rekrytering av techlead

När en IT organisation skall byggas upp eller när behovet av tech kompetens blir större är det viktigt att säkerställa förutsättningarna för att lyckas rekrytera.
Med headhunting ser man till att speciellt management men även nyckelutvecklare är rätt för vad som skall genomföras. Vi på Ants är experter på Headhunting Stockholm och har många års erfarenhet av området.

Headhunting med Ants Tech Recruiters i Stockholm

Vi är erfarna i att genomföra kartläggningar av var en efterfrågad kompetens kan återfinnas och har en metodik och ett brett kontaktnät för att attrahera den unika individ som kommer att göra skillnad för dig. Speciellt har vi omfattande nätverk i Stockholm men även i Göteborg och Malmö genomför vi ofta rekrytering av IT-specialister med hjälp av Headhunting i Stockholm.

Rätt byggstenar inom tech och IT

När man bygger Techavdelning och IT-organisation måste byggstenarna utgöras av rätt IT-specialister. Det är ofrånkomligt att personer man anställt blir nyckelpersoner vad gäller insikter och kompetens och vanligt att det löpande dyker upp nya specialistbehov när teknik och bolag utvecklas framåt.

Därmed finns även ett kontinuerligt behov av headhunting Stockholm som en del av rekryteringsstrategin för att säkerställa rätt kompetenser och resurser. De mest attraktiva specialisterna inom IT sitter ofta idag på bra tjänster och det är ett omfattande uppsökande arbete som krävs med rätt budskap och timing för att lyckas med rekryteringar.

Headhunting krävs inte bara för rekrytering av chefstjänster inom IT utan även för rekrytering av rätt operativa personal, dvs. utvecklare, drifttekniker m.m.

Headhunting Stockholm

Vad är headhunting Stockholm?

Inom IT och tech uppstår lätt förvirring kring vad headhunting Stockholm är. I takt med att kompetensbristen gjort det allt svårare och mer utmanande att rekrytera har all IT-rekrytering i Stockholm blivit headhunting. Bristen är som störst i Stockholm och därmed är det där som behovet att se på techrekrytering som headhunting är som störst.

Headhunting är ofta omfattande research med en personlig kontaktstrategi

För att lyckas rekrytera inom tech, oavsett om vi pratar managementrekrytering eller rekrytering av utvecklare är det av högsta vikt att man har goda förutsättningar att skapa ett bra kandidatflöde. Det innebär att man bör säkerställa att man förstår vilken målgrupp man vill rekrytera, att man vet vilket budskap som går hem i målgruppen samt att man har personer inom organisationen som på ett personligt vis kan föra dialog med målgruppen så att kandidatupplevelsen blir personlig och träffsäker.

Varför anlitar man extern inhouse headhunting?

Ofta har man varken resurser, nätverk eller kunskap att bedriva headhunting fullt ut och det är därför många anlitar en partner såsom Ants Tech Recruiters. Vi tillför nätverk, process och resurs att säkerställa ett flöde med bra kandidater som engagerar sig i rekryteringsprocessen med rätt förväntningar.

Headhunting i Stockholm

Headhunting av IT-management i Stockholm

När det kommer till Headhunting Stockholm så är det viktigt att vara noggrann. När vi ska tillsätta en tjänst inom IT Management så är en genomtänkt och grundlig rekrytering avgörande. Det är speciellt viktigt för verksamheten är det när det handlar om att anställa en ny CIO eller IT chef. Alla tjänster inom IT Management är viktiga och Ants arbetar gärna med att hitta en riktigt vass och kunnig projektledare, Systemförvaltare eller Scrum master till just ditt företag.

Hur går det till med Headhunting i Stockholm?

I grunden handlar det om ett team eller en konsult som arbetar mycket nära dig och ditt bolag. Gärna i ert namn. Viktigt är att vi lägger upp en rekryteringsprocess som säkerställer ett bra kandidatflöde men som även ger en positiv kandidatupplevelse samt ger goda förutsättningar till att utvärdera kandidater. Hur Headhunting Stockholm går till är dock till viss del unikt för varje situation. Därav formas projektet i samband med uppstarten och vi mäter tidigt att vårt arbete bär frukt och att nyckeltalen i just ditt projekt visar att projektet är korrekt uppsatt för framgång.

Exempel på roller inom kategorin IT Management: IT chef, CIO, Systemförvaltare, Projektledare IT and Finance, Test Manager, Teknisk Projektledare, Processledare, IT Managers, Scrum Master, System Owner.

Vill du veta mer?

Vi berättar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig att lösa ditt personalbehov. Fyll i formuläret längst ned på sidan så kontaktar vi dig!

Läs mer om vår rekryteringsprocess

Vanligt förekommande frågor om Headhunting Stockholm

Hur lyckas med Headhunting i Stockholm?

Headhunting i Stockholm krävs att du vet vart kandidaterna med rätt kompetens och erfarenhet går att hitta. I branscher av kompetensbrist gäller det även att vid första kontakt trycka på rätt saker och sälja in tjänsten på ett bra sätt.

Behöver jag anlita en expert för att lyckas?

Framförallt i Stockholm kan det vara svårt att lyckas med Headhunting av svårt rekryterade tjänster inhouse. För att säkerställa en lyckad rekrytering kan det vara bra att ta hjälp av en rekryteringsbyrå.

Är Headhunting effektivare än rekrytering via annons?

Vid tungrodda roller där kandidaterna själva inte är motiverade att söka tjänster via annons är det effektivare med Headhunting. Det är dock ofta bra att komplettera rekryteringsprocessen med en annons för att inte missa bra ansökningar som kan komma in.

Är det svårare med Headhunting i Stockholm?

I Stockholm är det tätare med företag och arbetsgivare än i resten av Sverige. Det innebär att fler tävlar om de duktigaste kandidaterna och blir mer utmanande att lyckas med Headhunting.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.
  Jag är intresserad av Ants tjänster som kund Jag är jobbsökande

  Läs mer

  Följ vårt nyhetsbrev

  Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

  Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

  Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!

   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.