Rekrytera Webbutvecklare

Rekrytera Webbutvecklare med Ants

Företagen har ofta svårt att rekrytera Webbutvecklare där en av utmaningarna är att många är frilansande egenföretagare eller konsulter. Samtidigt kan skillnaden mellan en programmerare och webbutvecklare vara förvirrad för en ovan rekryterare. Vi på Ants arbetar nära tekniken och våra Talent Acquisition konsulter hjälper därför företag med rekrytering av många olika roller inom IT, däribland webbutvecklare. Genom ett agilt arbetssätt i nära samarbete med kund finner vi olika tillvägagångssätt för att hitta de kandidater som matchar våra kunders behov.

Vad gör en webbutvecklare?

Webbutvecklare kan utveckla applikationer för webbplatser, kampanjhemsidor eller e-handelssystem. Hemsidan är det första som användaren möts av och det är därför viktigt att ge ett professionellt och användarvänligt intryck redan vid första anblick. Användarvänligheten och designen av en webbsida kan vara avgörande för om en person kommer stanna kvar på sidan. En vanlig förvirring är att förstå skillnaden mellan en programmerare och webbutvecklare. Oftast är en programmerare inte tillräckligt kunnig inom webbprogrammering och design, samtidigt som webbutvecklare saknar tillräcklig programmeringskunskap. En webbutvecklare kan ha olika typer av anställning beroende på behov. Vissa utvecklare jobbar ensamma och andra i team med flera utvecklare. Vanliga teknologier inom webbutveckling är Javascript, HTML, CSS, React, VUE.JS, Node.JS.

Behöver jag en Webbutvecklare?

Rekrytering av webbutvecklare kan behövas om ni vill bygga en företagssida eller bygga en webbapplikation för era kunder. Behovet kan också infinna sig om ni vill utveckla och modernisera er nuvarande företagssida eller applikation. Vissa företag väljer att outsourca sin webb till en byrå vilket kan passa om det inte är så viktigt med snabba ändringar. En fördel med att ha anställda webbutvecklare på ditt företag är att det går snabbare att få till förändring 

Om ni är intresserade av att rekrytera webbutvecklare kan ni skicka en förfrågan till oss enligt formuläret nedan så hör vi av oss till er. Är ni i behov av mer specialiserade roller kan ni lära mer om Frontend eller Backendutvecklare

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!