Executive Rekrytering

Executive Rekrytering, rekrytering av personer i chefs- och specialistroller, innebär extra stora krav på att rätt person hamnar på rätt plats. Det är vi på Ants experter på. Då vi har rötterna i IT-rekrytering har vi stenkoll på branschen och vet vilken sorts chefer som efterfrågas på IT-avdelningar. Vi förstår hur du ska organisera ett team, hjälpa gruppen framåt och ta en plattform vidare.

För att lyckas med executive rekrytering är det viktigt att ha ett stort nätverk i branschen. Det har vi, men vi lutar oss samtidigt inte tillbaka på våra gamla kontakter utan utvecklar och bygger ständigt vårt nätverk. Vi vet att det både är viktigt att kontakta en stor mängd personer i början av processen, och att till fullo utnyttja det nätverk vi redan har.

Vi arbetar alltid väldigt nära våra kunder och bildar ett partnerskap med de företag vi arbetar med. Vår erfarenhet visar att det hjälper oss lära känna våra kunder och på djupet förstå vad de söker, något som gör att chanserna för att executive search-rekryteringarna ska bli rätt ökar rejält.

Precis som många av våra kunder så arbetar vi agilt vilket gör att vi är flexibla och att vi snabbt kan ställa om processen ifall det skulle gå åt fel håll. Vi mäter och optimerar vårt arbete i realtid och kan justera processen utifrån den unika situation som råder och de unika förutsättningar som varje kund har.

Sourcing

Vi har sourcingspecialister som djupdyker i varje nischad roll och hos oss på Ants har framgångsrik sourcing blivit en del av vår yrkesstolthet. Detta har sin grund i vår långa bakgrund inom techrekrytering, en bransch där framgångsrik sourcing är central under rekryteringsprocessen.

I normalfallet vid executive search i Stockholm & hela Sverige justerar och förändrar vi kravprofilen under rekryteringsprocessens gång. Det sker i takt med att vår förståelse för den rekryterande chefen och den rekryterande organisationen ökar. På det viset bidrar sourcingen inte bara till att rätt kandidater hittas och kontaktas. Det fungerar också som ett sätt att säkerställa att rekryteringsprojektet är utformat på rätt sätt.

Avancerad sourcing innebär också en möjlighet att etablera en personlig kontakt med kandidaterna redan i den inledande dialogen. Ju mer information vi har om kandidaten, desto mer personlig och träffsäker blir den första kontakten, något som ökar förutsättningarna för att dialogen om den aktuella rollen blir bra.

Några saker att tänka på vid sourcing av exekutiva roller:

 • Var öppen för förändringar i rekryteringsprocessen och kravprofilen.
 • Testa olika meddelanden och pitcher.
 • Mät din sourcing för att ha koll på hur det faktiskt går.
 • Var personlig redan vid den första kontakten.
Personal på Ants, executive search, rekrytering inom IT - techproffs

Kontakta oss

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Så här ser vår rekryteringsprocess inom executive rekrytering ut

  Framgångsrik executive rekrytering är beroende av tre faktorer, som vi arbetar med löpande. Först och främst handlar det om att få in många duktiga kandidater till rekryteringsprocessen så att man har många bra kandidater att välja mellan.

  Vidare så är det viktigt att de som deltar i rekryteringsprocessen har en positiv kandidatupplevelse från början till slut. Att ha en personlig och bra kontakt med kandidaten är exempelvis viktig redan från start.

  För det tredje så är det vid executive rekrytering också väldigt viktigt att ha en effektiv utvärderingsprocess. Vi använder oss av nyckeltal för att utvärdera och säkerställa vår produkt gentemot kunden. På det sättet säkerställer vi att vi utnyttjar tiden på rätt sätt. Att vi ägnar oss åt rätt uppgifter och att vi benchmarkar mot snittsiffror.

  Normalt sett tar en rekrytering i snitt 10 veckor att genomföra.

  Så mäter vi vårt arbete

  Vi arbetar datadrivet med executive rekrytering. I alla våra projekt mäter vi hur väl vi hittar kandidater, bokar intervjuer och anställer den kompetens som efterfrågas. Vi arbetar med statistik och nyckeltal i alla våra processer för att göra prognoser, kvalitetsutveckla och sätta rätt förutsättningar.

  Kolla in videon nedan där Victoria och Benjamin från oss berättar om vår senaste statistikrapport.

   

  De här rollerna inom Executive rekrytering arbetar vi med att tillsätta

  Exempel på roller som faller inom Executive rekrytering, och som Ants hjälper företag att rekrytera till, är Chief Digital Officer, Chief Technology Officer, Product Manager, Utvecklingschef, Teknikchef, Team Lead, Digitaliseringsansvarig och Head of Cyber Security. Vi är nischade på att rekrytera inom IT. Samtidigt jobbar vi också brett inom Executive rekrytering och har erfarenhet av att rekrytera nyckelpersoner även inom andra branscher.

  Executive-Search

  Att söka efter nya chefer via annons

  Precis som inom all IT-rekrytering så räcker det inom executive rekrytering inte med att lägga ut annonser i de vanliga etablerade kanalerna. De bästa kandidaterna sitter oftast redan på bra positioner och letar inte aktivt efter ett nytt jobb. De kommer därför inte att hitta annonsen själva. För att nå de allra bästa potentiella kandidaterna krävs det att man annonserar specifikt mot den målgrupp man vill nå.

  Därför ska man ta hjälp av specialister

  För de flesta är det en självklarhet att ta hjälp av specialister då man ska rekrytera en person i en chefs- eller specialistroll. Kostnaderna som uppstår vid en felrekrytering är stora, det gäller framför allt vid rekryteringar av personer i chefspositioner. Handlar det dessutom om en chefsposition eller specialistroll inom IT är det ännu viktigare att rekryteringen blir rätt, då konsekvenserna av en felrekrytering av en IT-chef kan bli ödesdigra. Att ta hjälp av ett rekryteringsbolag som är erfarna inom just tech-rekrytering är därför en stor fördel.

  Executive Search med Ants

  Behöver du hjälp med Executive rekrytering?

  Hör gärna av dig!

  Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
  Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Läs mer

  Följ vårt nyhetsbrev

  Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

  Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

  Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!