Rekrytera Utvecklingschef

Att rekrytera en utvecklingschef är utmanande då det är många parametrar som ska stämma överens. Kombinationen av erfarenhet, ledarskap och teknik kan vara svår att hitta. För att lyckas är det viktigt att hitta vad som sticker ut med företaget, och använda det i sitt kontaktarbete mot relevanta profiler. Ants metod vid rekrytering av utvecklingschef är väl beprövad och vår statistik visar att den fungerar.

Personal från ants sitter och lyssnar på en föreläsning om Execute Search. Alla sittplatser är fulla, folk sitter även på läktaren.

Rekrytering av Utvecklingschef

Vid rekrytering av en ny utvecklingschef är det extra viktigt att vara noggrann och verkligen få in rätt person. Personen som ni ska rekrytera kommer ha stora möjligheter att styra utvecklingen av hela bolaget. En utvecklingschef har ofta ansvar över vilken teknik som användas och ett övergripande ansvar över hela utvecklingsavdelningen. Därtill kommer även personalansvar och beslut om framtida rekryteringar. I och med svårigheterna i att rekrytera inom IT, kommer utvecklingschefen kunna påverka mycket i hur bolaget ska arbeta med att båda rekrytera och behålla den kompetens som finns på bolaget idag.

En person på Ants sitter och ler mot kameran och kan hjälpa dig rekrytera utvecklingschef med Ants

Hur lyckas man rekrytera en Utvecklingschef?

En lyckad rekrytering av utvecklingschef kräver en gedigen rekryteringsprocess och ett starkt samarbete i teamet. Ants modell går ut på att efter ett kravprofilsmöte av rollen, börja ett tidskrävande uppsökande arbete av kandidater genom sourcing. Vi arbetar datadrivet och vet att det krävs att vi kontaktar ett visst antal kontakter för att börja få in kandidater i processen. Kommunikationen mot kandidaterna måste vara insäljande till en början, där vi trycker på vad som kan locka med just ert företag. Digitaliseringen har påverkat arbetsmarknaden inom IT och även när det kommer till rekrytering av utvecklingschefer är det idag en utmaning.

Vid chefsrekryteringar arbetar vi ofta med tips och nätverk. Det kan vara en effektiv väg till duktiga kandidater som annars hade vara svåra att hitta. Det är även effektivt att komplettera sin rekryteringsprocess med en annons om det görs på rätt sätt. Genom att rikta annonsen och budskapet mot målgruppen på sociala medier går det att få in relevanta ansökningar.

Läs mer om hur vi arbetar med Executive Search. 

Vanligt förekommande frågor

Är det svårt att rekrytera en utvecklingschef?

Som all rekrytering inom IT är det utmanande att lyckas med rekrytering av utvecklingschefer. Det är en av de rollerna på företaget som kan påverka mest, och därför är det extra viktigt att det blir en lyckad rekrytering.

Hur lyckas jag rekrytera en utvecklingschef?

För att lyckas med en rekrytering av en utvecklingschef krävs först och främst att hitta vart kandidaterna befinner sig. Första kontakten måste intresseväckande och insäljande av varför ni som företag är rätt plats att gå till.

Vad gör en utvecklingschef?

Utvecklingschefen har många viktiga ansvarsområden. Personal, rekryteringar, teknik och system är bara några av dessa. Av den anledningen är det viktigt att få in rätt person vid en rekrytering.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!