Rekrytera IT-projektledare

Tre konsulter arbetar för att rekrytera IT-projektledare

Att rekrytera IT-projektledare kan vara utmanande. Ofta efterfrågar man tekniska färdigheter inom områden där det idag råder kompetensbrist såsom inom IT och tech. Utöver det har även utvecklingen av projektledning i sig blivit en specialistkompetens i takt med digitaliseringen. Att rekrytera projektledare kräver en modell som både säkerställer rätt kandidater in i processen men även använder ändamålsenliga utvärderingsverktyg gör att säkerställa att man anställer rätt slutkandidat.

Rollen som IT-projektledare

Projektledning är ett spännande område. Utvecklingen i hur man leder framgångsrika IT-projekt har gått framåt mycket genom åren och duktiga IT-projektledare är efterfrågade. Som all tech och IT-rekrytering är det utmanande att få kontakt med rätt kandidater när man rekryterar projektledare och en inhouse Talent Acquisition med researcher på plats den mest effektiva metoden för att säkerställa resultat. En researcher kan sätta sig in i de unika förutsättningarna för varje rekrytering. I det omfattande arbetet som handlar om att kontakta relevanta kandidater har en researcher möjlighet att kommunicera personligt med varje kandidat. Ju mer initierad och riktad dialog desto fler bra kandidater som får upp ögonen för rollen.

En teknisk projektledare ansvarar inte bara för att hålla projekten på rätt spår, utan också för att överbrygga gapet mellan tekniska team och affärsmål. De måste effektivt kunna kommunicera komplexa tekniska processer till icke-tekniska intressenter, samtidigt som de håller sig uppdaterade med de senaste tekniska trenderna och metoderna.

Några vanliga frågor om IT-projektledare

Hur mycket tjänar en IT-projektledare?

Vid rekrytering av IT-projektledare är det viktigt att känna till den aktuella lönenivån. En IT-projektledares lön varierar beroende på erfarenhet, kompetens och plats. Snittlönen för en IT-projektledare som har ansvar över mindre projekt eller delprojekt ligger mellan 41 000 och 56 000, medan en teknisk projektledare med huvudansvar för ett projekt ligger på ett spann mellan 50 000 och 72 000.

Hur blir man projektledare inom IT?

För de som vill bli IT-projektledare är vägen ofta genom utbildning inom projektledning eller IT-relaterade fält, samt praktisk erfarenhet från teknikprojekt. Certifieringar som PMP eller Agile, samt erfarenhet av verktyg som JIRA eller Trello, är ofta relevanta för rollen.

Två personer från Ants sitter i ett mötesrum och pratar om att rekrytera IT-projektledare

Techrekrytering av teknisk projektledare med Ants modell

Vår modell kombinerar noggrann analys och personlig rekrytering. Genom att använda avancerade utvärderingsverktyg, såsom skräddarsydda kodtester och analytiska bedömningar, ser vi till att kandidaterna inte bara matchar de tekniska kraven, utan även har de projektledarfärdigheter som behövs för att driva framgångsrika IT-projekt.

Rekrytera projektledare med rätt annonsering

För att rekrytera en teknisk projektledare, är det viktigt att använda sig av skräddarsydd annonsering i sociala medier. Professionella nätverk är också av stort värde. Det är ett avancerat hantverk att utforma riktade kampanjer och det kräver djup kunskap om plattformarna. Våra kampanjer är designade för att nå rätt kandidater genom noggranna målgruppsanalyser och kontinuerlig uppföljning av resultat. Detta säkerställer att våra klienters annonser syns av de mest kvalificerade kandidaterna.

Läs mer om vår IT-rekrytering i Stockholm, Göteborg och Malmö eller kontakta oss så att vi kan se över hur vi kan rekrytera IT-projektledare tillsammans.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!