Rekrytera IT-projektledare

Rekrytera IT-arkitekt

Rekrytera IT-projektledare med Ants

Att rekrytera IT-projektledare kan vara nog så utmanande. Ofta efterfrågar man tekniska färdigheter inom områden där det idag råder kompetensbrist såsom IT och tech och. Utöver det har även utvecklingen av projektledning i sig blivit en specialistkompetens i takt med digitaliseringen. Att rekrytera projektledare kräver en modell som både säkerställer rätt kandidater in i processen men även använder ändamålsenliga utvärderingsverktyg gör att säkerställa att man anställer rätt slutkandidat.

Projektledning är ett spännande område. Utvecklingen i Hur man leder framgångsrika IT-projekt har gått framåt mycket genom åren och duktiga IT-projektledare är efterfrågade. Som all tech och IT-rekrytering är det utmanande att få kontakt med rätt kandidater när man rekryterar projektledare och en inhouse Talent Acquisition med researcher på plats den mest effektiva metoden för att säkerställa resultat. En researcher kan sätta sig in i de unika förutsättningarna för varje rekrytering. I det omfattande arbetet som handlar om att kontakta relevanta kandidater har en researcher möjlighet att kommunicera personligt med varje kandidat. Ju mer initierad och riktad dialog desto fler bra kandidater som får upp ögonen för rollen.

Rekrytera projektledare med Ants Tech Recruiters

IT-projektledare bör ha rätt tekniska kompetenser men självklart även rätt förmåga att projektleda framgångsrika IT-projekt. Det är viktigt att även utvärdera dessa förmågor i rekryteringsprocessen. Förutom analytiska test, kodprov och referenstagning bör man använda ett anpassat som ger de sökande en bra bild om strategier, metoder och modeller som är relevanta för tjänsten. Det är även den mest effektiva modellen för att få en bild av vilka kandidater som är rätt för rollen.

Rekrytera projektledare med rätt annonsering

Även annonsering blir allt viktigare i all tech och IT-rekrytering. Klassisk annonsering har kraftigt minskat i effektivitet men istället har annonsering i sociala medier skapat nya möjligheter. En väl utformad annonseringsstrategi med riktad annonsering i dessa kanaler ger resultat. Här behöver de flesta kunder vägledning. Det är ett avancerat hantverk att utforma riktade kampanjer och det kräver djup kunskap om plattformarna. Målgruppsanalyser och uppföljning av annonsresultat ger underlaget för att hitta rätt.

Läs mer om vår IT-rekrytering eller kontakta oss så att vi kan se över hur vi kan rekrytera IT-projektledare tillsammans.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

  Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

  Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️

   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.