Talent Acquisition Consultant

Talent Acquisition har utformats för att hantera rekrytering av bristkompetens. IT-rekrytering har sedan många år kännetecknats av rekrytering av just bristkompetens. Ants Tech Recruiters har specialiserat sig på IT-rekrytering. Genom att hyra en Talent Acquisition Consultant tillsammans med en mer senior Talent Acquistion Manager går det att bygga upp sin IT-avdelning med de bästa utvecklarna. 

Talent Acquisition Consultant är kärnan i inhouse Talent Acquisition. Genom att anlita en Talent Acquisition Consultant kan du lyckas rekrytera de som är svårast att rekrytera. Arbetet sker på plats ute hos kund, nära den avdelning och de personer som rekryterar. En Talent Acquisition-enhet är som en säljavdelning med uppdraget att sälja in en arbetsgivare till den målgrupp ett företag vill rekrytera. Metoden är en förutsättning för organisationer och företag som behöver rekrytera större volymer inom tech och IT.

Talent Acquisition används vid rekrytering av bristkompetenser inom IT

Digitaliseringen har sedan många år tillbaka lett till brist på de flesta kompetenser inom IT. Allt från utvecklare till drifttekniker behövs i stor skala och arbetskraften räcker helt enkelt inte till. Ants har som mission att bidra till tillväxt genom att minska kompetensbristen inom IT och tech och därav har Ants även specialiserat sig inom Talent Acquisition i Stockholm och Inbound Recruitment. Idag består en stor del av Ants personalstyrka av kvalificerade researchers med titel Talent Acquisition Consultant. Tillsammans med våra erfarna rekryteringskonsulter med titel Talent Acquisition Manager så utgör vi inhouse Talent Acquisition enheter till nästan 50 företag i Stockholm, Göteborg och andra delar av Sverige.

Många kunder kommer till Ants för att de vill hyra en Talent Acquisition Consultant av oss. Det är dock ett ganska ovanligt upplägg ut mot kund. Det vanligaste är att man har ett team bestående av en Talent Acquisition Consultant tillsammans med en Talent Acquisition Manager. På så vis har man inte bara en kvalificerad researcher på plats som gör mängdjobbet utan även en senior konsult som säkerställer att arbetet bär frukt i form av bra rekryteringar.

Läs mer om vår IT-rekrytering eller kontakt oss för att få höra mer!

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!