Scrum Master

Rekrytera Scrum Master

Att rekrytera Scrum Master har blivit allt vanligare efter att fler företag har sett nyttan av att arbeta agilt. Scrum är ett ramverk inom systemutveckling där fokus ligger på agil metodik och att kunna förändra arbetet under processens gång. Vid rekrytering av Scrum Master är det viktigt att hitta en person som har en god kommunikativ förmåga som samtidigt är tekniskt kunnig. Då konkurrensen är stor räcker det vanligtvis inte med att endast publicera en annons och invänta ansökningar. Vi på Ants har tidigare erfarenhet av rekrytering Scrum Master till olika kunder och har en arbetsmetod som ser till att hitta kandidater som matchar kundens behov.

Vad gör en Scrum Master?

Som Scrum Master agerar man spindeln i nätet mot de olika teamen och ansvarar för att teamet fungerar och är produktiva. Scrum Mastern har främst en coachande funktion som ser över teamet. I rollen ingår att se till att teamet har rätt förutsättning och arbetar i rätt riktning. Fördelen med Scrum metodik är fokusen på affärsnytta som ger möjligheten att göra förändringar i projektet på ett strukturerat sätt. Det blir då Scrum Masterns roll att ha en backlog med en levande lista över de prioriteringar och önskemål som finns för arbetet. Dessa prioriteringar och önskemål kan i sin tur variera under arbetets gång. Scrum Master ser till att det finns en struktur för sprintplanering och håller i dagliga Scrum-möten. Avslutningsvis håller Scrum Master i retroperspektiv med syfte att dela erfarenheter och hitta förbättringar.

Behöver jag en Scrum Master?

Rekrytering av Scrum Master kan behövas om ni står inför utmaningar som…

– Agil transformation.

– Effektivisering av nuvarande team.

– Omstrukturering av team.

 

Om ni har behov av en Scrum Master så kan vi hjälpa er med rekryteringen. Skicka en förfrågan till oss enligt formuläret nedan så hör vi av oss.

Läs mer om vår IT-rekrytering

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret om du är i behov av IT-rekrytering eller har andra frågor.


    Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

    Läs mer