HR-konsult

Ants HR-konsult: Specialister inom IT-rekrytering och HR-Tech

HR-konsult har en innebörd i förändring när förutsättningarna för HR och rekrytering förändras. Den teknologiska utvecklingen skapar nya möjligheter och utmaningar i allt snabbare takt. Det är utmanande att hänga med när digitaliseringen nu påverkar alla delar av en organisation, inte bara techavdelning och techbolag. Många organisationer saknar idag uppdaterade strategier inom HR och rekrytering och ofta satsar man för lite inom centrala delar. För specialister inom IT-rekrytering handlar det om att arbeta med sina kunder på ett nytt sätt och i linje med dessa nya förutsättningar.

Några av de viktigaste strategierna för att lyckas rekrytera, utveckla och behålla anställda inom tech och IT är

 • Talent Acquisition och Inbound Recruitment,
 • Employer branding,
 • Internationell Rekrytering,
 • Preboarding och Onboarding,
 • Karriärprogram
 • Systemstöd inom rekrytering och HR

Ants HR-konsult

Ants är sedan en tid tillbaka en ledande aktör i att hjälpa företag att växa framgångsrikt trots kompetensbristen inom IT. Vårt kärnuppdrag är att säkerställa att våra kunder lyckas rekrytera. Framförallt gäller det utvecklingsnära roller såsom programmerare, testare och driftpersonal. På senare år involveras vi även allt mer på en högre strategisk nivå. Vår samlade strategiska kompetens är unik och efterfrågad vilket gör att våra kunder ser oss som lösningen på hur de kan utveckla sin rekryterings- och HR-funktion i takt med tiden.

De flesta kundsamarbeten inleds med att Ants, med hjälp av ett inhouse Talent Acqusisition-upplägg, säkerställer lyckade rekrytering av tekniska roller som kunden upplever utmanande. Det är sedan en bra bas att bygga vidare på med mer strategiska aktiviteter. En senior HR-konsult, med rätt specialistområde, stärker övrig organisation hos kunden i den omfattning som krävs för att nå framgång på kort och lång sikt. Kunder som siktar på att få en hel Inbound Recruitment strategi på plats har ofta större behov som sträcker sig över tid. Det är ofta längre ROI då en hel del handlar om att bygga varumärke. Det krävs ett visst tålamod men när man har strategin på plats är det ett kostnadseffektivt sätt att säkerställa större rekryteringsbehov.

Vår mission är att bidra till tillväxt genom att minska kompetensbristen inom IT. Den leder vår väg och ännu ett steg framåt tar vi genom vår satsning på Ants HR-konsult.

Läs mer om vår IT-rekrytering eller kontakta oss så får du veta mer!

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret om du är i behov av IT-rekrytering eller har andra frågor.
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 


  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

  Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

  Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️


   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.