CIO

För att lyckas med att rekrytera CIO så krävs det ofta att man arbetar mer uppsökande och kontaktar relevanta kandidater än det mer traditionella sättet med annons som ger ansökningar. Vi på Ants är vana vid att både hitta och lyckas rekrytera Chief Information Officers.

Rekryterare sitter i en soffa och pratar hur de arbetar för att rekrytera CIO

Rekrytera CIO

Behovet av att rekrytera CIO har vuxit på marknaden de senaste åren. Att ha en duktig CIO i sin organisation är idag affärskritiskt. I takt med digitaliseringen är det en position som har som har kommit till att bli en av de viktigaste i många organisationer. När rollen först introducerades så var CIOn mer utav en teknisk ekonom som hade ansvar över IT-avdelningen. Idag ser rollen annorlunda ut och den har blivit allt mer komplex. Det i sin tur har lett till att det idag är en utmaning att lyckas med rekrytering av CIO.
På Ants har vi länge varit inriktade på IT-rekrytering. På senare tid har vi märkt att vår modell även fungerar för chefsrekryteringar och inte allra minst för att rekrytera CIO. Läs mer om hur vi arbetar med Executive Search.

I vår rekryteringsprocess så utgår vi från tre egenskaper som gör att vi lyckas:

  • Vi skapar bestående partnerskap med våra kunder genom ett nära, flexibelt och förtroendefullt samarbete, både digitalt och fysiskt, vilket garanterar att vi lokaliserar och rekryterar den optimala talangen till din organisation.
  • Vår unika och AI-drivna attraction strategy engagerar toppkandidater inom tech genom målinriktad annonsering och att framhäva ditt företags unika egenskaper.
  • Vi utnyttjar datadrivna insikter för att optimera rekryteringen och leverera framstående resultat. Vår analys av realtidsdata och skräddarsydda rekryteringsstrategier möjliggör precisa prognoser och genomtänkta beslut.

Vad gör en CIO?

I takt med digitaliseringen har det visat sig att en duktig CIO kan innebära stora framgångar och är därför ofta ett måste för att lyckas med omställningen. Det är även anledningen till att allt fler företag är i behov av att rekrytera CIO.

Rollen kan se olika ut beroende på företag och bransch. Ofta finns ett helhetsansvar där personen agerar länk mellan IT och övrig verksamhet för att skapa ett affärsvärde. Till skillnad från IT-chefen är arbetet oftast inte lika operativt, utan ser mer till helheten och visionen. Det kan handla om alltifrån att ta in och välja rätt system eller IT-arkitektur till rekryteringar och hantering av personalfrågor på IT-avdelningen. Det kan även röra sig om att hantera externa leverantörer och budgetfrågor. En CIO behöver alltså ha både teknisk kompetens, men även ha kunskap inom ledarskap, företagsekonomi och projektledning.

Några vanliga arbetsuppgifter för en CIO:

  • Stärka och kvalitetssäkra IT-verksamheten
  • Utveckla och förbättra cybersäkerheten
  • Leda och ha personalansvar på IT-sidan
  • Ta fram lösningar för verksamhetens behov
  • Planera och implementera IT-strategier

Här kan du läsa mer om vad en CIO kan ha för arbetsuppgifter.

En CIO agerar länk mellan IT och övrig verksamhet för att skapa affärsvärde.

Behöver ni rekrytera CIO?

Är ditt bolag i behov av att rekrytera CIO? Hör av dig via formuläret nedan om ni är i behov av att rekrytera CIO, eller läs mer om hur vi arbetar med chefsrekryteringar.

Lyssna på Ants Tech Recruiters podcast Techrekpodden med Carl-Johan Hamilton, medgrundare av Ants på temat CIO.

Skulle du vilja lyssna till fler avsnitt på temat? Här finner du alla våra poddavsnitt på temat CIO.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!