Inbound Recruitment

Chefsrekrytering Stockholm

Vad är Inbound Recruitment?

Inbound recruitment kommer från en metod som använts inom marknadsföring. Begreppet inbound marketing och ”köpresan” har inspirerat HR  i Employer branding arbetet och ligger till grund för metoden ”inbound recruitment

Dagens arbetsmarknad inom IT-rekrytering är kandidatens marknad. Detta innebär att organisationer behöver se över hur de attraherar och behåller rätt talanger. Kandidater söker inte jobb i samma utsträckning eller på samma sätt som förr och fokus ligger på medarbetarresan.

Ants Inbound Recruitment strategi

Initialt handlar alla våra uppdrag om att lösa aktuella rekryteringsbehov genom att sätta upp en inhouse Talent Acquistion-enhet. Genom personligt och omfattande researcharbete bokas bra intervjuer som leder till rätt anställningar. Resultatet av rekryteringsprocessen säkerställs genom ett agilt arbetssätt där nyckeltalen i projektet ger vägledning vad som fungerar bra och vad som behöver justeras. Talent Acquisition är en del inom Inbound Recruitment och består av fyra steg som hjälper organisationer att nå rätt talanger. Dessa steg är:

Ants hjälper dig genom alla stegen eller med de delar som just er organisation behöver utveckla. Exempel på aktiviteter våra konsulter kan hjälpa er med:

Attract Contentplan för sociala medier, Identifiera kanaler och ambassadörer, Skapa nätverk åt nyckelpersoner, annonsstrategi 

Convert– Agilt searcharbete, utforma karriärsida 

Close– Utvärdering av rekryteringsprocessen, Intervjuutbildningar, Pre-boarding och Onboarding 

Delight– Storytelling, Operativt arbete med Employer Branding aktiviteter 

För att lyckas med Inbound Recruitmant arbetar Ants agilt och kundnära på plats hos våra kunder. I samarbete mellan Ants och kunden hjälper vi er att skapa ett internt engagemang i att marknadsföra er som arbetsgivare mot de målgrupper där ni hittar era framtida medarbetare.

Läs mer om vår IT-rekrytering eller kontakta oss så vi kan se över just din situation.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!