Utbildning IT-rekrytering

Vi på Ants erbjuder utbildning inom IT-rekrytering. Syftet är att ge kunskaper, färdigheter och verktyg som behövs för att komma igång och lyckas rekrytera inom IT-sektorn. Vi har flera olika utbildningar inom IT-rekrytering som täcker alla viktiga delar så som sourcingutbildning, skrivande och kommunikation för IT-rekryterare, teknisk utbildning och utbildning IT-rekrytering med tyngd på kompetensbaserad intervjuteknik.

Att lyckas i sin IT-rekrytering är idag ett måste för de flesta företag för att kunna fortsätta utvecklas och hänga med i digitaliseringen. Med en utbildning inom IT-rekrytering kan ditt företag få en bra start och lära er grunderna för att lyckas.

Sourcing utbildning

Tycker ni det är svårt att rekrytera och attrahera IT-kompetens? Vill ni lösa fler av dessa rekryteringar på egen hand men saknar kunskapen om hur? Vi vill dela med oss av alla tips och trix om hur du som rekryterare kan hitta fler IT-talanger på ett innovativt sätt.

Historiskt anlitades rekryteringsbolag framförallt för bedömning och utvärdering av kandidater, detta är fortfarande viktigt men verkningslöst om intervjustolen gapar tom. För att lyckas attrahera topptalanger till din techavdelning krävs det aktivt sourcing-arbete.

Ants har utformat en utbildning i IT-sourcing där vi varvar teori med praktiska övningar för att ge er verktygen att hitta de bästa talangerna inom IT.

Copywriting för rekryterare

Känner du att standardmallen för annonsskrivande behöver ett lyft? Eller vill du ha inspiration kring hur du kan nå fram med ditt budskap i uppsökandearbete av kandidater? Vi vill dela med oss av tips kring hur du på ett personligt och kreativt sätt kan jobba med dina texter i jobbannonser samt kandidatmail för att nå din målgrupp.

Vissa fraser i jobbannonser förekommer oftare än andra och kanske att det har blivit en klyscha som har förlorat sitt värde. För att lyckas attrahera topptalanger inom branscher där konkurrensen om spetskompetens är stor, är det av största vikt att du som rekryterare når fram och sticker ut med ditt budskap. Eftersom stor del av kontakt sker via aktivt uppsökande av rätt kandidat kan vi även addera vikten av att det budskapet är personligt och relevant för just den personen. Ants har utformat en utbildning där vi vill väcka nya idéer kring hur du kan jobba med jobbannonser och kandidatmail för att nå ut till era framtida medarbetare.

Teknisk utbildning

På vår grundläggande tekniska utbildning kommer vi att gå igenom relevant terminologi inom tech branschen! Fokus kommer ligga på frontend, backend och UX/UI.  Syftet är att väcka ett intresse för IT hos er, hjälpa er att förstå vad branschen innebär och bli mindre rädda för IT vilket i sin tur kommer gynna ert rekryteringsarbete! En utvecklare uppskattar alltid att prata med en rekryterare som förstår.

Grundutbildning IT-Rekrytering

I vår utbildning om IT-rekrytering täcker vi alla viktiga delar i en rekryteringsprocess med tyngd på kompetensbaserad intervjuteknik. Vi varvar teori och forskning med praktiska övningar för att ge er en ökad kunskap och förståelse för IT-rekrytering som hjälper er att attrahera och behålla de bästa kandidaterna. Utbildning inom IT-rekrytering innefattar:

  • Annonsering – Hur ska en annons utformas för att konvertera intresserade till faktiska ansökningar och hur kan man arbeta med målgruppsstyrd annonsering i sociala medier för att nå rätt kandidater som söker nytt jobb aktivt.
  • Digitala verktyg inom IT-rekrytering – Vi går igenom de bästa digitala verktygen för er IT-rekrytering. Idag krävs nästan alltid ett uppsökande searcharbete för att hitta rätt kandidater. Vi går igenom grunderna i hur och vart du hittar kandidaterna.
  • Kompetensbaserad intervjuteknik – Vi går igenom hur man på ett objektivt och fördomsfritt sätt utvärdera en kandidats förmåga i relation till ett antal utvalda kompetensområden som är relevanta för ett visst jobb.
  • Tester/case – Att ha tester eller case under rekryteringsprocessen ökar chanserna till en lyckad och långsiktig rekrytering
  • Referenser
  • Statistik och mätbar rekrytering – Vi går igenom fördelarna med att mäta sin rekrytering samt ger konkreta tips och verktyg för att kunna genomföra det.
  • Pre/on-boarding- Här pratar vi kring vikten av att ha en genomtänkt och väl fungerande process för detta samt ger tips på vad man göra för att lyckas förmedla en bra upplevelse för kandidaten.

Läs mer om våra event och boka här!

Missa inte