Skräddarsydda utbildningar för ditt företag

Rekryterare på Ants

Behovet av rekryterare inom IT har växt enormt mycket de senaste åren. Det har vi inte minst sett bland våra kunder. Från att de flesta kunder för bara några år sedan var renodlade techbolag, till idag då företag inom alla branscher är i behov av att rekrytera IT-kompetens. Nu har vi även börjat med utbildningar för att sprida vår kunskap inom IT-rekrytering. Vi vet att behoven och förutsättningarna skiljer sig, och därför skräddarsyr vi utbildningen efter er.

Efter en uppstart där vi identifierar vad just ni är i behov av så sätter vi igång med planeringen av utbildningen.

Rekrytering med Ants

Våra specialistområden

Vi har specialister inom en rad olika kompetensområden. Tillsammans med er skräddarsyr vi en utbildning som passar ert behov.

Copywriting

En utbildning som fokuserar på att hitta budskap som väcker en reaktion, innehåller relevant information samt skapar en relation med framtida kandidater. Utbildningen passar rekryterande funktion och innehåller praktiska moment med syftet att skapa nya tankesätt i ert skriftliga rekryteringsmaterial. Vi vill inspirera och dela med oss av verktyg som har gett oss som bolag framgång.

Sourcing

Sourcing, search, uppsökande rekrytering – kärt barn har många namn! I denna utbildning diskuterar vi utmaningen att sourca på en konkurrensutsatt marknad. Du får handfasta tips för hur du på innovativa
sätt kan nå ut till rätt kandidater. Vi behandlar sourcing på LinkedIn, GitHub och Google, och ger dig tips på användbara verktyg och plugins. Kanske har ni en nystartad TA-funktion som behöver lära sig grunderna, eller så behöver ni nya sätt att lokalisera och anknyta nya talanger för att möta er jakt på ny kompetens?

Intervjuteknik

I den här utbildningen stöttar vi er i konsten att förbereda, utföra och efterbearbeta en kvalitativ intervju med era kandidater. Vi går igenom vanliga fällor, do’s & don’ts samt ger er konkreta tips och verktyg som kan hjälpa er att sälja in er som bolag och samtidigt få ut det ni vill av kandidaten under intervjun.

Rekryteringsprocess

Vi arbetar kontinuerligt för att driva kvalitativa rekryteringsprocesser som ger rätt förutsättningar för effektiva och lyckade tillsättningar. Här har vi tagit fram våra bästa tillvägagångssätt hur man sätter upp en
rekryteringsprocess och skapar struktur i sitt arbete. Målet är att sprida kunskap och ge konkreta exempel om hur vi skapar pricksäkra samt fördomsfria processer, med kandidatupplevelse i fokus.

Employer Branding

På dagens arbetsmarknad är det viktigt att kunna stå ut i mängden. Vi hjälper er se över aktiviteter och insatser som kan stärka ert Employer Brand, samt sätter en strategi på området anpassat för ert bolag. Syftet med detta är att stärka ert varumärke som arbetsgivare samt flytta upp er i kandidaternas top of mind. Vi kan även hjälpa er sätta upp en process för pre- och onboarding av nyanställda.

Teknik

För en oinsatt inom teknikens värld kan de olika språken, ramverken och cloud-leverantörerna vara svåra att hålla reda på. Därför har vi tagit fram ett specialistomårde inom teknik där vi ger er grunderna och de termer som tech-rekryterare bör känna till för att förstå sin målgrupp och kunna attrahera rätt kandidater. Syftet är att öka både kunskap och intresse för teknikområdet.

Datadriven rekrytering

En hjärtefråga hos Ants är att jobba datadrivet genom att mäta det vi gör. På så sätt kan vi snabbt ta action i vårt sökande efter talanger. Denna utbildning ger dig verktyg och tillvägagångssätt för att bli mer datadriven i dina rekryteringsprocesser. Målet är att utifrån datan kunna kvalitetsutveckla processer, fatta rätt bestut & prognotisera i processerna.

 

Kontakta oss om ni är intresserade av att gå en skräddarsydd utbildning eller läs mer här. 

Det var bra kvalité rakt igenom och så värdefullt!
– Malin Segelström, Consultant Manager på Sylog (utbildning i sourcing)

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Följ vårt nyhetsbrev

  Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

  Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

  Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!

   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.