Headhunting Stockholm

Headhunting inom IT och tech i Stockholm är en stor del av Ants Tech Recruiters verksamhet. Ju mer erfarenhet som Ants bygger upp inom headhunting Stockholm och ju större våra kontaktytor är desto mer tillför vi i form av nätverk och förmåga att förstå vem som är rätt person på rätt plats.

En konsult på Ants sitter i ett möterum och pratar om hur Ants kan hjälpa till med Headhunting i Stockholm.

Headhunting i Stockholm inom IT och tech är mer än bara rekrytering – det är en konst som kräver djup förståelse för branschen och lokala marknaden. Ants Tech Recruiters har specialiserat sig på headhunting i Stockholm, och med vår långa erfarenhet och kontaktnätverk bidrar vi betydligt till att matcha rätt talang med rätt utmaningar.

Headhunting med Ants Tech Recruiters i Stockholm

När en IT-organisation i Stockholm behöver växa, är det avgörande att hitta rätt techkompetens. Vi på Ants är inte bara headhunters; vi är strategiska partners som säkerställer att både management och nyckelutvecklare är perfekt anpassade för era specifika behov. Vår expertis i headhunting i Stockholm baseras på många års erfarenhet och en djup förståelse för IT-sektorn.

Vi förstår vikten av rätt matchning och genomför grundliga kartläggningar för att identifiera och attrahera de unika talanger som kan göra skillnad för ert företag. Vårt nätverk sträcker sig över hela Stockholm, Göteborg och Malmö, men det är i hjärtat av Stockholm som vår expertis i headhunting verkligen lyser igenom.

Rätt byggstenar inom tech och IT

Att bygga en stark IT-avdelning kräver rätt kompetens. I Stockholm, där tech och affärsbehov ständigt utvecklas, är headhunting en kritisk del av rekryteringsstrategin. De mest attraktiva specialisterna inom IT sitter ofta idag på bra tjänster och det är ett omfattande uppsökande arbete som krävs med rätt budskap och timing för att lyckas med it-rekryteringar.

Headhunting krävs inte bara vid chefsrekrytering inom IT utan även för rekrytering av operativ personal, dvs. webbutvecklare, drifttekniker m.m.

Viktiga komponenter i en framgångsrik IT-organisation:

  • Rätt ledarskap: Identifiera och rekrytera effektiva IT-ledare.
  • Nyckelutvecklare: Hitta de rätta utvecklarna som passar dina specifika tekniska behov.
  • Kontinuerlig innovation: Anställa individer som driver teknisk framsteg och innovation.
Två konsulter från Ants arbetar med headhunting i Stockholm tillsammans i ett mötesrum.

Vad är headhunting Stockholm?

I Stockholm, där kompetensbristen inom IT och tech är som mest påtaglig, har headhunting blivit en central del av IT-rekrytering. Det är en process som kräver omfattande research och en personligt anpassad kontaktstrategi för att lyckas attrahera de bästa talangerna.

Headhunting är ofta omfattande research med en personlig kontaktstrategi

För att lyckas rekrytera inom tech, oavsett om vi pratar executive search eller rekrytering av utvecklare är det av högsta vikt att man har goda förutsättningar att skapa ett bra kandidatflöde. Det innebär att man bör säkerställa att man förstår vilken målgrupp man vill rekrytera, att man vet vilket budskap som går hem i målgruppen samt att man har personer inom organisationen som på ett personligt vis kan föra dialog med målgruppen så att kandidatupplevelsen blir personlig och träffsäker. Detta vet vi på Ants efter över 15 år i branschen.

Varför anlitar man extern inhouse headhunting?

Ofta har man varken resurser, nätverk eller kunskap att bedriva headhunting fullt ut och det är därför många anlitar en partner såsom Ants Tech Recruiters. Vi tillför nätverk, process och resurs att säkerställa ett flöde med bra kandidater som engagerar sig i rekryteringsprocessen med rätt förväntningar.

Carl-Johan kan hjälpa till med Headhunting i Stockholm och sitter redo vid sin dator

Headhunting av ledare i Stockholm

När det kommer till Headhunting Stockholm så är det viktigt att vara noggrann. När vi ska tillsätta en tjänst inom IT Management så är en genomtänkt och grundlig rekrytering avgörande. Det är speciellt viktigt för verksamheten är det när det handlar om att anställa en ny CIO eller IT chef. Alla tjänster inom IT Management är viktiga och Ants arbetar gärna med att hitta en riktigt vass och kunnig projektledare, Systemförvaltare eller Scrum master till just ditt företag.

Hur går det till med Headhunting i Stockholm?

I grunden handlar det om ett team eller en konsult som arbetar mycket nära dig och ditt bolag. Gärna i ert namn. Viktigt är att vi lägger upp en rekryteringsprocess som säkerställer ett bra kandidatflöde men som även ger en positiv kandidatupplevelse samt ger goda förutsättningar till att utvärdera kandidater. Hur Headhunting Stockholm går till är dock till viss del unikt för varje situation. Därav formas projektet i samband med uppstarten och vi mäter tidigt att vårt arbete bär frukt och att nyckeltalen i just ditt projekt visar att projektet är korrekt uppsatt för framgång.

Läs mer om hur vår modell ser ut här.

 

Vill du veta mer?

Vi berättar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig att lösa ditt personalbehov. Fyll i formuläret längst ned på sidan så kontaktar vi dig!

Läs mer om vår rekryteringsprocess

Vanligt förekommande frågor om Headhunting Stockholm

Hur lyckas med Headhunting i Stockholm?

Headhunting i Stockholm krävs att du vet vart kandidaterna med rätt kompetens och erfarenhet går att hitta. I branscher av kompetensbrist gäller det även att vid första kontakt trycka på rätt saker och sälja in tjänsten på ett bra sätt.

Behöver jag anlita en expert för att lyckas?

Framförallt i Stockholm kan det vara svårt att lyckas med Headhunting av svårt rekryterade tjänster inhouse. För att säkerställa en lyckad rekrytering kan det vara bra att ta hjälp av en rekryteringsbyrå.

Är Headhunting effektivare än rekrytering via annons?

Vid tungrodda roller där kandidaterna själva inte är motiverade att söka tjänster via annons är det effektivare med Headhunting. Det är dock ofta bra att komplettera rekryteringsprocessen med en annons för att inte missa bra ansökningar som kan komma in.

Är det svårare med Headhunting i Stockholm?

I Stockholm är det tätare med företag och arbetsgivare än i resten av Sverige. Det innebär att fler tävlar om de duktigaste kandidaterna och blir mer utmanande att lyckas med Headhunting.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!