Ants TA-modell

Ants Tech Recruiters revolutionerar techrekryteringen genom att integrera avancerad AI och djupgående marknadsinsikter i sin Talent Acquisition-modell, vilket garanterar en skräddarsydd och effektiv matchning mellan företag och kandidater. Denna strategi kombinerar både strategiskt ledarskap och innovativa verktyg för att ständigt förbättra rekryteringsprocessens effektivitet och precision.

En rekryteringskonsult från Ants sitter framför en dator och rekryterar techtalanger.

Ants Tech Recruiters erbjuder en omfattande och dynamisk Talent Acquisition (TA) modell, designad för att möta de snabbt föränderliga behoven inom IT-rekrytering. Modellen kombinerar djupgående branschkunskap med avancerad teknologi för att effektivt identifiera och engagera toppkandidater. Med en metodik som inkluderar förberedelsearbete, utformning av rekryteringsverktyg, tidig search och kontinuerlig utvärdering, strävar vi på Ants efter att optimera rekryteringsprocessen och säkerställa högkvalitativa resultat.

Låt oss ge dig en detaljerad beskrivning av Ants Talent Acquisition-modell

1. Inledande förberedelse

Vi inleder alltid projektet med att noggrant diskutera och förstå ditt företags tekniska krav, företagskultur och rekryteringsmål. Vi har även ett uppstartsmöte för att gå igenom och bekräfta alla förutsättningar för rekryteringsarbetet, vilket bland annat innefattar att sätta mål och tidsramar för projektet.

2. Teamet från Ants

Beroende på vilket uppdrag vi har tillsammans så kommer rollerna på teamet från Ants variera. Här är de olika rollerna från Ants:

 • Talent Acquisition Manager (TAM): TAM agerar som strategisk ledare, som styr projektets riktning och säkerställer att alla processer är optimerade för klientens behov.
 • Talent Acquisition Consultant (TAC): Denna roll fokuserar på det praktiska sökarbetet, använder avancerade sourcing-tekniker och digitala kommunikationsförmågor.
 • Talent Acquisition Partner (TAP): Kombinerar funktionerna hos både en manager och konsult och erbjuder en direkt lösning för befintliga TA-avdelningar.

3. Utveckling av rekryteringsverktyg

Direkt efter uppstartsmötet kan vi sätta igång arbetet. Vi skapar de viktigaste rekryteringsverktygen för projektet, så som kravprofiler, annonser och kommunikationsmallar. Parallellt med det startar vi searchprocessen för att direkt engagera potentiella kandidater och validera rekryteringsstrategin som vi satt.

4. Annonsering och employer branding

I våra kunduppdrag ser vi en stor fördel att använda oss av annonsering i sociala medier. Där kan vi nå ut till de passiva kandidaterna i de kanaler där de hänger. Med tekniker som målgruppsanpassning och A/B-testning kan vi nå ut genom en kostnadseffektiv och verkningsfull kanal, som kan stå för en tredjedel av kandidatflödet. Långsiktigt bygger Ants även starka employer branding-strategier för ditt bolag, som börjar med att engagera potentiella kandidater genom att visa upp positiva aspekter av företagskulturen, exempelvis via citat från medarbetare eller filmer som belyser arbetsplatsen.

5. Intervju och utvärderingsprocess

Efter ett par inledande veckor tillsammans har vi fått ett kandidatinflöde och vi kan äntligen sätta igång intervjuarbetet. Det brukar alltså vara nu som kandidater aktivt börjar delta aktivt i rekryteringsprocessen. Tidiga intervjuer leder till tekniska utvärderingar där slutkandidaterna identifieras genom kompetensbaserade bedömningar.

Två glada rekryteringskonsulter ler mot kameran när de rekryterar techtalanger åt Ants Tech Recruiters kunder.

Kontinuerlig förbättring och kvalitetssäkring

På Ants jobbar vi med datadriven rekrytering och det har vi gjort sedan start. Anledningen till att vi gör det är för att kontinuerligt kunna förbättra och kvalitésäkra vår rekryteringsprocess. Därför kan du som kund vara trygg i att vi alltid kommer att utvärdera och uppdatera rekryteringsprocessen under samarbetetsgång. Detta för att vi alltid ska ligga i framkant och nå de där eftertraktade talangerna som ni vill anställa. Detta gör även att vi kan bibehålla en hög kvalité hela processen och att vi kan vara både tids-och kostnadseffektiva.

Fördelar för dig som samarbetar med Ants

I ett samarbete med oss på Ants får du som kund tre tydliga fördelar:

 1. Flexibilitet: Vi förstår att saker och ting kan förändras under samarbetes gång. Vi anpassar våra tjänster efter ditt aktuella behov, vilket garanterar en skräddarsydd rekryteringslösning.
 2. Kostnadseffektivitet: Genom vårt datadrivna arbetssätt kan vi få en förutsägbar veckokostnad och på så sätt kan vi tillhandahålla tillgång till högkvalitativa verktyg och tjänster.
 3. Kvalitetssäkring: Med avancerad teknologi och datadrivna metoder säkerställer Ants en effektiv och träffsäker rekryteringsprocess.

Denna helhetslösning från Ants Tech Recruiters är inte bara en process eller en leverantörstjänst, utan ett partnerskap som syftar till att möta framtidens utmaningar i rekrytering med innovation och precision.

Anpassning och innovation inom IT-rekrytering hos Ants Tech Recruiters

När vi först började med IT-rekrytering var marknaden dominerad av renodlade IT-företag och konsultbolag. Men med digitaliseringens framfart har behovet av IT-kompetens spridit sig till traditionella sektorer som hotell, banker och butiker, vilka nu är tvungna att digitalisera för att överleva. Den växande bristen på utvecklare har blivit ännu mer påtaglig när även dessa ”vanliga” företag börjat söka teknisk expertis, vilket skapat ett rekordstort behov över hela branschen. En rapport från TechSverige indikerar att Sverige behöver 18 000 nya techspecialister varje år de närmaste fyra åren för att möta denna efterfrågan.

Läs den rapporten här.

Rekryteringsområden och tjänster som Ants erbjuder:

 • Mobil/apputveckling
 • Programmering och språk
 • Support och teknik
 • Systemutveckling
 • Stödfunktioner
 • Webbutveckling
 • IT-säkerhet

Exempel på IT-roller som Ants kan hjälpa till att rekrytera:

 • Utvecklare
 • Ingenjörer
 • Frontendutvecklare
 • Backendutvecklare
 • Scrum master
 • Nätverkstekniker

Läs mer om Ants IT-rekrytering

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!