UX Designer

En UX-Designer arbetar brett och det är viktigt att man i en kravprofil definierar vad UX handlar om på just ditt företag. Det finns flera olika delar inom UX Design; visuell design, interaktionsdesign, användbarhet, användarvänlighet, ergonomi, tillgänglighet och informationsarkitektur. Det centrala i arbetet som UX Designer är generellt sett användarupplevelsen, d.v.s. hur vi som användare av en produkt eller ett system upplever den.

mobiltelefon och papper med ritad wireframe och penna

Rekrytera UX Designer

Likt många roller inom IT-branschen är det en utmaning att rekrytera UX Designer. Det är inte längre tillräckligt att publicera en annons och vänta in ansökningar. Vi på Ants har många års erfarenhet av IT-rekrytering och har tagit fram en rekryteringsmodell som hjälper företag att rekrytera inom en bransch med kompetensbrist. Genom vår sourcing kan vi hitta kandidater som sitter på rätt kompetens och erfarenhet.

Rekrytera UX Desinger med Ants

Vad gör en UX Designer?

En UX-Designer arbetar brett och det är viktigt att man i en kravprofil definierar vad UX handlar om på just ditt företag. Det centrala i arbetet som UX Designer är generellt sett användarupplevelsen, d.v.s. hur vi som användare av en produkt eller ett system upplever den. Några av de viktigaste parametrarna är att den är smidig, enkel och uppmuntra till användning.

Förutom användarupplevelsen så finns det flera andra delar inom UX Design, till exempel:

  • Visuell design
  • Interaktionsdesign
  • Informationsarkitektur.
  • User research, till exempel fokusgrupper eller enkäter. Därefter utifrån resultatet ta fram en prototyp som kan testas på användarna baserat på vad de har efterfrågat.

Då arbetsuppgifterna och ansvaret kan variera är det viktigt att rekrytera UX Designers som är flexibla. Rollen som UX Designer varierar mycket beroende på företagets storlek och agerar som en brygga mellan IT och marknadsföring/design. På större företag skiljer man mellan Service Design och UX design, där en UX Designer enbart jobbar med användarupplevelsen och designen. Emellertid, är det vanligt att en UX Designer på ett mindre företag arbetar med både konceptutveckling, användarupplevelsen och designen. Ofta jobbar man tillsammans med Service Designers, interaktionsdesigners, grafiska designers, AD och Produktägare.

Det centrala i arbetet som UX Designer är generellt sett användarupplevelsen, d.v.s. hur vi som användare av en produkt eller ett system upplever den.

Behöver ni en UX Designer?

Behöver ert företag förbättra något av följande:

  • Användarupplevelsen på er webbsida eller er app
  • Designa om en fysisk produkts display eller instrument-och kontrollpanel
  • Göra era kunder nöjdare med att förbättra användarupplevelsen
  • Eller, skapa en design som lockar fler kunder till er?

Kontakta oss på Ants så kan vi hjälpa ert företag att rekrytera en UX Designer.

Är du istället i behov av att rekrytera en Visual Designer?

Rekrytering av en UX Designer med Ants

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!