Rekrytering IT-arkitekt

Rekrytera IT-arkitekt

Att rekrytera IT-arkitekt är en av Ants kärnroller och behovet av stöd och hjälp med att hitta de rätt IT-arkitekt ökar. När digitaliseringen blir allt mer omfattande räcker inte de som skall utföra digitaliseringen till. Det uppstår brist på spetskompetens och IT-arkitekt är en roll som kräver teknisk kompetens i kombination med många andra efterfrågade egenskaper. Den största utmaningen i alla rekryteringar inom Tech och IT är alltid att locka rätt kandidater att söka tjänsterna.

Talent Acuistion är den absolut starkaste metoden för att säkerställa att man kommer i kontakt med vassa kandidater och att dessa får en bra bild av rollen man tillsätter. När man skall rekrytera IT-arkitekt handlar det om att förstå vad kandidaterna efterfrågar och lyckas förmedla känslan av att tjänsten sticker ut i mängden på ett positivt sätt. All framgångsrik Talent Acquisition bör utgå från ett inhouseupplägg. Det är så man säkerställer att den reseacher som jobbar med uppdraget har rätt känsla för bolag och arbetsplats.

Ett annat område som också ger effekt är att jobba med olika typer av nätverks- och kontaktprogram. Det samlade nätverket som finns bland befintliga anställda kan rätt använt leda till många kvalificerade sökanden. IT-arkitekt är en specialisering som är aktiv i nätverkande både digitalt och fysiskt och många har koll på vilka som är duktiga i branschen.

Även annonsering blir allt viktigare om man skall rekrytera IT-arkitekt. Enkel annonsering ger allt mindre men istället finns stora möjligheter med riktad, målgruppsanpassad annonsering i Social medier samt i specialiserade forum såsom github, stack overflow m.m. en fråga om att göra många aktiviteter som tas fram och genomförs för varje roll. Det viktigaste och 80% av framgången är dock personlig researcher i en inhouse Talent Acquisition-modell.

Sammanfattningsvis är techrekrytering och IT-rekrytering generellt och rekrytering av IT-arkitekt specifikt

Läs mer om vår IT-rekrytering eller kontakta oss så att vi kan se över hur just ditt behov av IT-arkitekt ser ut.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!