Researcher rekrytering

Researcher rekrytering

Researcher inom rekrytering eller är en roll som blir allt viktigare för att lyckas med IT-rekrytering. 

Researcher rekrytering från Ants. Ants Tech Recruiters är marknadsledande i att hjälpa företag attrahera, utvärdera och tillsätta roller på och kring utvecklings- och driftavdelningar. Vi lyckas där andra går bet och det ger dig förutsättningar att fortsätta växa. Vi vet att det viktigaste för att lyckas inom IT-rekrytering idag är att ha en operativ resurs inhouse som gör det tidskrävande uppsökande arbetet för att hitta och attrahera bra kandidater till din rekryteringsprocess.

Researcher inom rekrytering – resursen som gör att du lyckas med din IT-rekrytering

Till att börja med behöver en researcher rekrytering ha god erfarenhet att förstå olika IT-specialisters profiler och egenskaper. Vidare bör man även ha en aktuell erfarenhet kring hur man hittar potentiella kandidater. Speciellt gäller det vilka digitala verktyg som är effektiva samt var IT-specialister finns digitalt. Nästa steg är att kontakta många möjliga personer med rätt digitala profil. I detta arbete krävs en god kännedom om dig som arbetsgivare. Vilka tekniker man skall jobba med, hur kulturen är samt hur kaffet smakar. Allt kommer vara relevant för en potentiell anställd och det gäller att man får rätt och initierade svar på sina frågor för att vara intresserad av att gå vidare in i en rekryteringsprocess mot en ny arbetsgivare. Vidare krävs även att man kan utvärdera kandidater tidigt i processen samt driver processen effektivt framåt. Hur man lägger upp arbetet är en hel vetenskap men oavsett krävs en stor arbetsinsats i timmar för varje bra intervju man bokar. För att säkerställa tillsättning krävs även många kandidater in i processen och därmed är arbetet tidskrävande.

Skillnaden i framgång mellan olika researchers inom rekrytering är stor och Ants Tech Recruiters har under många år skruvat på vad som krävs för att hitta, onboarda och stödja framgångsrika researchers. Vi har idag fler researchers ute hos våra kunder som konsulter än någon annan och vi rekryterar även ut i snitt 15 researchers per år till kunder som har behov av att anställa denna kompetens.

Researcher rekrytering är en roll som skapats i takt med att det blivit allt viktigare för arbetsgivare att anställa rätt medarbetare. Det finns kopplingar till bredare definition av Researcher. Roller som kommit till som en anpassning till nya förutsättningar utvecklas snabbt och det är helt klart så att en researcher verkar på en arena under snabb förändring. Det snabba tempot i researcherns vardag och kraven på aktuell kunskap gör att många framgångsrika researchers är tidigt i sin karriär.

Träffa en av Ants många framgångsrika resarchers – Läs om Henrietta

Vi berättar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig att lösa ditt personalbehov. Fyll i formuläret längs ned på sidan så kontaktar vi dig!

Läs mer om vår IT-rekrytering

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!