Vlogg: Vad får en utvecklare att tacka ja till ett jobberbjudande?

I en undersökning ställde vi oss frågan; ”Hur värdesätts olika faktorer kopplade till organisationen vid beslutet att acceptera ett jobberbjudande?” Denna enkätundersökning skickades ut till 67 personer som Ants har rekryterat. Syftet med undersökningar var att se vad kandidater lockas av utifrån ett organisationsperspektiv, samt hur företag kan ha med dessa faktorer för att lyckas rekrytera utvecklare.

 

Nedan följer listan som visar vad medverkande i undersökningen tyckte var viktigast. Vi kan se att faktorer som balans mellan arbete och privatliv, flexibla arbetstider och omtanke om medarbetarnas hälsa toppar denna lista. Hur jobbar just ditt företag med detta?

 

 1. Balans mellan arbete och privatliv
 2. Omtanke om medarbetarnas hälsa
 3. Produkt-/konsultbolag
 4. Flexibla arbetstider
 5. Ekonomisk stabilitet
 6. Produkter/tjänster
 7. Deltagande i beslutsprocesser
 8. Rykte
 9. Värderingar
 10. Arbeta på distans
 11. Miljö och hållbarhet
 12. Engagemang i sociala frågor

 

Här kan ni lyssna när Emma och Sofia hos oss pratar mer om detta. Hör gärna av er till oss om ni vill höra mer om denna undersökning, eller om ni har frågor gällande IT rekrytering och hur man kan arbeta för att lyfta dessa frågor i sitt employer branding arbete.

 

 

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!