Så skapar du en konverterande karriärsida

En konverterande karriärsida

Hur skapar man en konverterande karriärsida egentligen?

För techföretag är en karriärsida inte bara en plats för jobbannonser, den är även en portal där potentiella anställda får sitt första intryck av företaget. Man skulle nästan kunna säga att det är ett företags skyltfönster av arbetsplatsen. En effektivt utformad karriärsida engagerar besökare och omvandlar dem till ansökande kandidater. I denna artikel utforskar vi hur du kan skapa en konverterande karriärsida genom användarvänlig design, koncis och mobilvänlig text, samt SEO-optimering.

1. Prioritera användarupplevelse

En bra användarupplevelse är en hörnsten för att engagera besökare på din karriärsida. En användarvänlig, intuitiv och estetiskt tilltalande design gör det enkelt för potentiella kandidater att navigera och hitta relevant information. UX:en, alltså user experience, av karriärsidan kan rakt av vara avgörande för att en kandidat ska gå från potentiell till faktiskt ansökande.

Några saker som kan vara bra att se över kopplat till användarupplevelsen kan vara:

 • Hur långa är texterna?
 • Hur ser vår design ut? Är färgkombinationerna tilltalande? Följer karriärsidan vår grafiska profil?
 • Hur ser designen ut i mobilläge?
 • Hur lätt är det att navigera sig på karriärsidan?

Rekrytera en frontendutvecklare

Att investera i en kvalificerad frontendutvecklare är ett effektivt sätt att säkerställa att din karriärsida uppfyller kriterierna till att vara en användarvänlig sida. En frontendutvecklare kan se till att sidan är responsiv, snabb och tillgänglig på olika plattformar och enheter.

Läs mer om hur vi på Ants kan hjälpa dig rekrytera frontendutvecklare.

Konsulter har en workshop i ett mötesrum och pratar om hur de kan göra sin karriärsida mer konverterande.

2. Håll karriärsidan kort och koncis för att göra den mer mobilvänlig

I dagens samhälle är det mobilanvändandet som dominerar och är en viktig del i att skapa en mer konverterande karriärsida. Scrollandet är ett faktum och just därför är det viktigt att din karriärsida är optimerad för mobila enheter. En av nycklarna till att göra din karriärsida mer mobilvänlig är att försöka hålla sidan så kort och koncis som möjligt.

Några saker att tänka på för att göra sidan mer mobilvänlig:

 • Responsiv design: Se till att din karriärsidas layout och innehåll automatiskt anpassar sig efter olika skärmstorlekar.
 • Snabb laddningstid: Attentionspanet idag är kort. Därför är det viktigt att karriärsidan laddar snabbt, annars kommer du tappa kandidaten. Se därför till att optimera inladdning av bilder och sidans script.
 • Lättläst text: Det ska vara lätt att ta del av information om ditt företag snabbt. Tänk på att texter blir väldigt mycket längre i mobilläge. Se därför till att anpassa texter efter mobilformat.
 • Mobilanpassad ansökningsprocess: Se även till att anpassa ansökningsprocessen för de tjänster som du har ute efter mobilformat. Hur enkelt är det att söka en tjänst hos er från mobilen? Kan man ansöka jobbet från telefonen påväg hem från jobbet på tunnelbanan utan att behöva vara inne på en dator?
Två konsulter pratar om hur de kan utveckla sin karriärsida.

3. SEO-optimerad karriärsida

Att optimera din karriärsida för sökmotorer, även kallat SEO eller sökordsoptimering, är en viktig del för att öka synligheten i sökmotorer och locka fler besökare. SEO handlar inte bara om att använda rätt sökord, utan också om att skapa värdefullt, relevant och engagerande innehåll på din karriärsida.

Här kan du läsa en grundläggande guide för hur du kan jobba med SEO.

Några nyckelstrategier för SEO:

 • Rätt nyckelord: The basics of SEO. Se till att inkludera ditt primära sökord i texten på ett naturligt och optimerat sätt. Till exempel i titeln, i första meningen och i metabeskrivningen.
 • Metabeskrivningar och titlar: Det vill säga den titel och beskrivning som syns på Google. Dessa bör vara informativa och innehålla ditt primära nyckelord för att förbättra din position.
 • Kvalitativt innehåll: Kvalitet blir allt mer viktigt för att optimera din SEO. Se därför till att innehållet på din karriärsida är unikt, innehållsrikt och engagerande.

Läs mer om hur vi jobbar med IT-rekrytering.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!