Rekrytera frontendutvecklare

Rekrytera frontendutvecklare med Ants

Mobila enheter revolutionerar webben och internet – färdigheter i ämnet viktigare än någonsin. Idag är mobilen och plattan en av de första enheterna för att komma i kontakt med ett företag och dess webbplats. I takt med att digitala kanaler ökar och antalet bärbara enheter används mer och mer har företagen insett vikten av att skaffa responsiva och mobilanpassade webbplatser blivit ett måste. Med dagens krav på anpassning till den nya tekniken är efterfrågan på frontendutvecklare bara större och större. Behovet av Frontend– och webbutvecklare är stort hos såväl webbyråer, kommunikationsbyråer som konsultbolag, men även i många andra branscher. Då det är en av de svåraste rollerna att rekrytera så krävs ofta ett uppsökande och insäljande searcharbete för att nå igenom bruset. Läs gärna mer om hur vi på Ants arbetar med vår IT-rekrytering

Vad gör en frontendutvecklare?

Frontendutvecklare hjälper till att utveckla användarupplevelsen på webben alternativt i appen genom att använda sig av HTML, CSS och JavaScript. Annan grundläggande kunskap en frontendutvecklare behöver i det vardagliga arbetet är versionshantering i program som Git eller Bitbucket (så att koden och allt arbete inte går förlorad). Enkelt förklarat jobbar man med utveckling, förbättring och underhåll på klientsidan, d.v.s. det som användaren ser och interagerar med på en webbplats. Antingen har man en kravspecifikation från en extern eller intern beställare eller så har man själv ansvar för att skriva krav för det arbete som ska utföras.

Som med mycket inom tech kan titeln vara olika. Många kallar sig webbutvecklare, som egentligen är ett samlingsnamn för allt som har med uppbyggnaden av en webbplats att göra, eller frontend webbutvecklare. Andra har titeln Frontend Engineer och är då mer tekniktunga. Gemensamt är att man jobbar med ”framsidan” av webben och dess innehåll, layout och användarens möjlighet till interaktion. Eftersom fler och fler människor besöker hemsidor via mobilen jobbar man som frontendutvecklare allt som oftast med responsiv webbutveckling. Det innebär att hemsidan ska anpassa sig till den plattform användaren utgår ifrån och fungera lika bra oavsett om det är en liten mobilskärm, tablet eller dator. Här är React och Bootstrap populära UI-bibliotek och fungerar som ramverk för att bygga olika komponenter och även återanvändning av kod.

Jobbar man inom e-handelsbranschen kan en arbetsuppgift vara att utveckla nya funktionaliteter för t.ex. betalsätt på check-out sidan eller kanske bygga en helt ny sida med Shopify. I det vardagliga arbetet jobbar frontendutvecklare ofta med små tweaks, förbättring av hastigheten på sidorna och underhåll liksom att testa sin kod och fixa buggar. En viktig del i frontendarbetet är att jobba med prestanda och tillgänglighet, varför kunskaper om best practice metoder och WCAG (Web Content Accessability Guidelines) är bra att ha. En duktig frontendutvecklare ser till att hålla sig uppdaterad om den senaste tekniken, har gärna kunskaper i flera tech-stacks, kan komma med förslag på lösningar och kommunicera med olika stake-holders.

Ants gjorde under våren 2020 ett samarbete med SALT där deras elever förklarade tech-begrepp. Här förklarar Soroush vad frontend är. 

Behöver jag en frontendutvecklare?

Ni kan vara i behov av att rekrytera frontendutvecklare om ni står inför utmaningar som att:

  • Ni har ett koncept och en design men ingen som kan förmedla det rent tekniskt.
  • Ni behöver skala upp för att fler ska kunna använda er webbsida utan att den kraschar.
  • Det är dags att göra hemsidan lika användarvänlig för mobilen.

Fyll i formuläret nedan om ni är i behov av att rekrytera en eller flera frondendutvecklare så kontaktar vi er.

Är ni istället i behov av att rekrytera backendutvecklare?

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!